Dolandırılmayın. Mutlaka Okuyun.


Bülent ÖNERÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/01/2008
İl: Tekirdag
Mesaj: 1012
Bülent ÖNERÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2010 00:19

Arkadaşlar başımdan geçen olayı anlatmak istiyorum. Yaklaşık 2-3 gün önce balıklarımın satış ilanını koymuştum. Tür değiştireceğimden (Frontosa Moba) ya döneceğimden balıklarımı satmak istemiştim. İlanı daha koyar koymaz yaklaşık yarım saat içinde Forum üyelerinden AFMAS kullanıcı adlı MUSTAFA ASLAN ( Ankara ) telefon ile beni aradı. Öyledir böyledir konuşurken, dişi erkek oranı netmi? balıkların boyları nedir? yavru aldın mı? vs vs. Takasa girelim mi dedi. Ne ile dediğimde, benim 1e 5d ilangime 1e 4d Frontosa Moba deyince. Bende benim balıklarım seninkiler kadar etmez dedim. O da olsun dostum benim paraya ihtiyacım yok balıkları ben hobi olsun diye Almanyada getirttim dedi. Mesleğini sorduğumda Mimarım dedi. Ertesi gün ben balıkların fotolarını istedim. Bana gönderdiği fotolar, başka bir ilandan alınan Sayın Nejdet Akıcı (neco city) adlı kardeşimin mobaları olduğunu anladım. Hemen Nejdet Akıcının babası Mehmet Akıcıyla telden görüştüm. Durumu ona da bildirdim.

Bu işte bir iş olduğunu anladım. İlgili şahıs sürekli arıyor hadi bu gün halledelim diye. Ben de aceleye getirmeyelim diyorum sürekli. Daha sonra tamam dedim takası kabul ediyorum. Sen bana balıkları gönder (olmayan balıkları) bana geldikten sonra ben sana ilangileri göndericem dediğimde, güvenden bahseden şahıs; olmaz aynı anda göndericez diye ısrar etti. Ama o benim anladığımı bilmiyordu. Baktı, Bülent yemiyecek, tamam o zaman sen kendi balıklarını sat ben de kendi balıklarımı satarım deyip konuyu kapatmaya çalıştı.
 
Düşünsenize 850 TL'lik balıklara karşılık 2500 TL 'lık balık vaadediliyor. Kim inanır buna şahsen ben inanmadım.  Neyse fazla uzatmayım. Buyrun benim balıklara vaadedilen mobalar Sayın Nejdet Akıcı'nın Mobaları; Siz siz olun çok dikkatli olun.
 
 
 
 
 
bahtiyar2010-07-25 00:49:50

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TugayÇınarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/02/2009
İl: Ankara
Mesaj: 767
TugayÇınarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2010 00:28
İnsanı sadece hobiden soğutuyor böyle şeyler.Geçmiş olsun.Allahtan farketmişsiniz.

Sağlıcakla...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lafayetteÇevrim Dışı

Kayıt: 12/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 2952
lafayetteÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2010 00:28
 Buna benzer bir konu hakkında bu üye ile ilgili bir şikayet daha gelmişti.Uyarı yazılarımızda da bilgi var;ilanı olmadan sizi arayanlara ve forumda sadece ilan açarak üyeliği devam ettirenlere dikkat edin diye.
 
 Üye artık herhangi bire savunma ve cevap yazamaz,üyeliğini engelledim.Konu kilitli olarak kalabilir ve üyeler bilgilenebilir.Bu tür konular amacının dışında sohbetlere de dönüştüğü için izninizle konuyu kilitliyorum.
 
 Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir