Dolandırıldığımı düşünüyorum


falconxÇevrim Dışı

Kayıt: 09/04/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 35
falconxÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2010 10:57
Forum Üyelerinden " F@RUK " kullanıcı adlı "ömer faruk şahiner" tarafından dolandırıldığıma inanıyorum. Bu beyden 3 veya 4 haziran günü satış ilanı verdiği resun cl 650 soğutucuyu satın aldım. Kendisi ile telefonde ve satın alırken yüz yüze yaptığım konuşmada cihazın kullanılmadığını kendisinin yeni aldığını ancak akvaryumu patladığı için sattığını söyedi.Bende yeni düşüncesi ile ikinci eli 500 -600 lira civarı olan soğutucuyu 750liraya aldım.Soğutucuyu haziran sonuna doğru kurdum.Ancak devamlı çalışan ve soğutmayan soğutucu aşırı ısınarak (E 1) hatası veriyordu.Soğutucuyu servise götürdüğüm zaman makinanın çok eski olduğu , uzun süre kullanılmış olduğunu, daha önce tamir gördüğü , fan motorunun Gamak marka motor ile değiştiğini bazı parçaların değişmiş olduğunu söylediler.Fan değişirken fan motorunun high ve low özelliklerinden low iptal edilmiş Zaten bu parçalar diğerleri ile uyumsuz  görüntüsünden dolayı açıkça kendini belli ediyordu.Yine komprosör tamir görmüş bazı parçalar değişmiş idi. kullanılmış ve tamir görmüş bu cihazı yeni diyerek bana satan faruk bey ise konuyu birkaç defa ikaz etmeme rağmen beni ilgilendirmez şeklinde karşılamaktadır.
 
Bu şahısın yaptıklarını yayınlayarak başka hobici arkadaşların kandırılmalarına engel olmak ,satın almada benim gibi safça kandırılmadan önce bir kez daha düşünmelerini sağlamak düşüncesindeyim.
 
 
Konu ile ilgili yazışmalar aşağıdadır.
Gönderen :falconx
Gönderen : 04 Temmuz 2010 Saat 17:41
    Faruk bey sizden resum c 650 soğutucu almıştım. Alırken bunun kullanılmadığını yeni olduğunu belirtmiştiniz. Birkaç gün önce soğutucuyu kurdum. Ön tarafında 40 derece gösteriyor ve devamlı çalışıyordu. Bir müddet sorada E1 hatası veriyordu. Soğutucunun el kitabını bulup gösterdiği 40 derecenin giren su sıcaklığı olduğunu görünce aletin giriş sıcaklığını ölçen probun arızalı olduğunu düşünüp ön filtre kapağını açınca içinin paslı , tozlu ve kir içinde  olduğunu ğörüp daha önce kesinlikle  uzun süre kullanılmış olduğunu anladım.Kullanılmış aynı soğutucu bir forumda sizin ilanın biraz altında 500 liraya satılırken ben kullanımamış düşüncesi ile 750 liraya bozuk ve kullanılmış  soğutucuyu almış olduğumu görünce kandırılmış ve dolandırılmış olduğumu düşünmeye başladım.Bilgilerinize.
Nafiz TİMUROĞLU
nafiz@timuroglu.com
 

Gönderen : falconx
Gönderen : 06 Temmuz 2010 Saat 10:25
       Faruk bey 4 temmuz günü size yazdığım mesaja hala cevap vermediniz.Kullanılmamış olarak sattığınız fakat kullanılmış ve bozuk çıkan soğutucu hakkında ne yapmayı düşünüyorsunuz.Sanmıyorum ama  ; "Ben sattım ve paramı aldım sizde bana inanıp almasaydınız düşüncesindemisiniz" merak ediyorum.  
Nafiz TİMUROĞLU
Nafiz@timuroglu.com
 
 
Gönderen : F@RUK
Gönderen : 06 Temmuz 2010 Saat 21:57
MErhabalar Nafiz Bey 4 temmuz günü gönderdiğiniz mesajı yeni gördüm bilgisayarımda sorun olduğundan dolayı internete giremiyordum makina düzgün kullanılamadı çünkü; söylemiştim size
kurduğumuz deniz akvaryumu patlamıştı(makinanın içine patlayan akvaryumun suyuda pas yapmış olabilir uzun bir sürede  aldığınız şekilde straforuyla bekledi) makinanın içini ben açıp kontrol etmedim tozlumu paslımı diye sadece deneyip çalışdığını görünce ben de satmakta bi mahsur görmedim aldığınız ürünün üzerinden bir ay geçmiş olmakla beraber ben size garanti de sunmadım yanında dediğim gibi makinayı denedim ve çalıştığını gördüm malesef yapabilceğim bir şey yok kusura bakmayın .keşke aldığınız gün  kursaydınız soğutucuyu o zaman bende size  böyle bir dönüşde bulunmak zorunda kalmazdım
 
 
 
Gönderen : falconx
Gönderen : 06 Temmuz 2010 Saat 23:34
       Faruk bey Malesef sizin tarafınızdan dolandırıldığımı düşünüyorum.Siz bana kullanılmamış diyerek sattığınız soğutucuyu bugün bir servise götürdüm.İçini açtılar. Servisin ilk söylediği şey "bu makina daha önce tamir görmüş , Fan değişmiş fan motoru  orijinal değil ve yeni değişmiş". . Komprosör motoru tamir görmüş.yeni ilaveler ve değişen parçalar hiç anlamayan biri tarafından bile diğer parçalarla uyumsuzluğundan dolayı anlaşılabilir şekilde idi.Kullanılmamış olduğunu iddia ettiğiniz ve tuzlu sudan dolayı paslanmıştır dediğiniz soğutucu nedense Çinden fan motoru yeni, değişmiş ve üstelik Türkiyede iyi bilinen bir marka ile değişmiş olarak (nedense çin markası kullanılmadan) gelmiş.Bütün parçalar toz içinde ve paslı iken fan motoru yeni kalmış.
       Büyük ihtimal ile siz şimdi "enayiyi ne güzel kazıkladım,elinden 750 lirasını alıp kullanılmış tamir görmüş , bozuk soğutucuyu yeni diye  sattım "  şeklinde düşünüyorsunuz.Haklısınız enayiyi kazıkladınız. 
       Ama size bir abi tavsiyesi; Bir daha akvaryum forumlarında bir malzeme satıp başka enayileri kazıklamaya kalkmayın. Herkes benim gibi sessiz kalmayabilir.
 
 
 
Gönderen : falconx
Gönderen : 12 Temmuz 2010 Saat 23:18
         Faruk bey  sanırım  bir önceki mesajımıda dikkate almadınız, sanırım yine bilgisayarınız bozuk ama devamlı foruma giriyorsunuz. Soğutucuyu servise götürdüm içini açtıklarında ilk söyledikleri şey "bu makina tamir görmüş. Fan motoru orijinal değil yakın zamanda değişmiş ve Türkiyede olan bir marka. Komprosör motoru tamir görmüş ve gaz doldurulmuş." Gaz doldurulduğu zaman doldurma borusu orijinalliği bozulurmuş. orijinalliğini bozmadan gaz doldurulamazmış. yine komprosör motor gövde bağlantı civataları yenileri ile değişmiş. yani kısacası soğutucu kullanılmamış ve yeni olmadığı gibi tamirde görmüş.  
         Resun 650 soğutucularının ikinci el piyasası 500-600 lira olduğu halde siz bana  yeni ve kullanılmamış dediğiniz için 750 liraya sizden aldım. Makina sizin söylediğiniz gibi kullanılmamış ve tamir görmemiş olsaydı haklıydınız ama sizin söylediklerinizin tersi çıktı. Kullanılmış ve tamir görmüş. Kullanılmamış ve tamir görmemiş olsaydı sorumluluk almamanız gayet doğaldır ama bana taahüt ettiğiniz ürünü bana satmadınız bilerek veya bilmeyerek beni kandırıp defolu ürün sattınız. Dolayısı ile sorumluluğunuz zaman aşımına uğrayamaz. 
          Sizin söylediğiniz gibi fişini takınca makina çalışıyor çalışma sesi geliyor ama gerisi yok. Termostat devreye girmiyor devamlı çalışıyor. Çalışmasına rağmen soğutmuyor. termostat devreye girmediği için aşırı ısınıp hata veriyor. Haklısınız soğutucu çalışıyor ama boşa çalışıyor. 
Faruk bey aşağıdaki banka hesabıma bu hafta sonuna kadar lütfen 750 lirayı iade edin. size soğutucuyu göndereceğim.Havale ücretini 750 liradan düşersiniz. 
       Faruk bey unutmayın bu forumlardaki insanlar dürüst güvenilir insanlardır. Sizinde bu insanlardan olduğunuza inanıyorum.Sizinde bana bu makinayı bilmeyerek sattığınızı düşünüyorum. 
Sizinde bildiğiniz gibi yalancı ve dolandırıcılar bu hobici camiasında ve akvaryum forumlarında derhal herkes tarafından öğrenilir tanınır ve asla tutunamaz  dışlanırlar. 
Naim Nafiz Timuroğlu
*******************
iban:  *********************
 

Gönderen: 13 Temmuz 2010 Saat 10:56
Gönderen:
F@RUK
naim bey valla bu konuyu bu kadar uzatmak aslında benim de hiç hoşuma gitmemekde ancak hafta sonuna kadar parayı hesabınıza yatırmak istesem bile öle bi şansım yok şuan zaten çalışmamaktayım  soğutucunun parası yok oldu gitti bile anlıcağınız sizi dolandırmak niyetinde olsaydım hiç bir msajınıza cvp bile yazmazdım bundan sonrası size kalmış istediğiniz yapabilirsiniz biraz kendimi toparladığım zaman size herhangi bir şekilde telafisini yapmaya çalışacağım
 
 
Gönderen: 15 Temmuz 2010 Saat 08:38
Gönderen:
falconx
    Faruk bey Resun 650 soğutucularının ikinci el piyasası 500-600 lira olduğu halde siz bana  yeni ve kullanılmamış dediğiniz için 750 liraya sizden aldığım soğutucunun arızalı , kullanılmış ve tamir görnüş olması dolayısı ile bana defolu mal sattığınız ortadadır.Dolayısı ile size garanti vermedim gibi düşüncede olmanız defolu malın iade alınması konusundaki sorumluluğunuzu zaman aşımına uğratmaz. 
    Yaptığım araştırmada bu olayın mahkemede (tüketici mahkemelerinde) çok kısa zamanda çözüme kavuşturulup icra yolu ile defolu malın ücretinin geri alındığını tesbit ettim.Tabiki benim yaptığım mahkeme avukat ve icra masrafları sizin ödeyeceğiniz defolu malın ücretinin üzerine toplanarak icra yolu ile sizden tahsil edilecektir.Bu ilave masraflar sattığınız ürünün fiatının yaklaşık iki katı kadar size ek maddi yük getirecektir. 
     Yukarıdaki  hususların ışığı altında tekrar düşünmenizi ve aşağıdaki banka hesabıma en kısa zamanda  ücretin iadesini rica ederim.Ücret hesabıma yattığı zaman defolu ürününüz size iade  edilecektir. 
Naim Nafiz Timuroğlu
************************
iban:  *************************
 
 
Bu şahıs ile 15 temmuzdan beri iletişim kurulamadı
 
 
az önce başka bir forumda bu kişinin aynı soğutucu için verdiği başka bir ilanı gördüm. Burada da en altında  benim satın aldığım bu soğutucunun hiç kullanılmamış olduğunu belirtmiş. linki aşağıda
http://www.mercandunyasi.com/index.php?/topic/1447-bedava-fiyata-sogutucu/page__pid__17288__st__0&#entry17288
falconx2010-07-25 20:01:48

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

karsinojenÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/08/2006
İl: Diyarbakir
Mesaj: 1305
karsinojenÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2010 11:05
Eğer olay bu şekilde gelişmişse Ömer Faruk Bey çok çok ayıp etmiş , gerçekten dolandırmış yani, bunun başka açıklaması yok.Bir de aldığı parayı cebe indirip, şu an çalışamadığım için parayı geri iade edemeyeceğim diye savunma yapmış. Bir akvarist'e yakışmayan hareketler bunlar. 
Nafiz Bey adına üzücü bir olay, ama bu tarz ürünlerin görülmeden alınmaması gerektiğini forumda kaç kere tartışmıştık.Büyük geçmiş olsun.
karsinojen2010-07-25 11:06:07

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Kane shamedÇevrimiçi

Kayıt: 12/04/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 310
Kane shamedÇevrimiçi
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2010 11:15
Anlatılanlar gerçekten doğruysa ki mesajlara göre doğru. Bence yazık gercekten bunları gördükçe insanın kesinlikle alışveriş yapası gelmiyor acaba bi sorun olucakmı diye.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lynxÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/01/2007
İl: Ankara
Mesaj: 355
lynxÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2010 11:46
Çok geçmiş olsun :(

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PamarÇevrim Dışı

Kayıt: 10/02/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 43
PamarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2010 11:46
Yazık, resmen bir dolandırıcılık, geçmiş olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Bülent ÖNERÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/01/2008
İl: Tekirdag
Mesaj: 1012
Bülent ÖNERÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2010 11:54
İnsanlık bu kadar ucuzladı arkadaşlar. Daha dün benim başıma geldi. Ama Allah'tan yemedim. Başkasının balıklarının fotolarını çekip, bunlar benim deyip. 1e 5d İlangi'yle, 1e 4d (20-19-18-17 cm) Frontosa mobayla takasa girilebileceğini zanneden insanlar var neyazık ki. Büyük geçmiş olsun Nafiz bey, şahsın yazılarına göre bence paranız geri gelmez. Umarım bir başkası bu duruma düşürülmez. Saygılar. Bülent ÖNER2010-07-25 11:56:59

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tahsyncheÇevrim Dışı

Kayıt: 19/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 109
tahsyncheÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2010 12:21
Gerçekten geçmiş olsun.Böyle kişiler yüzünden insanlar forumdan korkar oldular bir malzeme alacaklarında malzemeyi değil neyle karşılaşacağını düşünür oldular.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TankçıÇevrim Dışı

Kayıt: 09/08/2009
İl: Bursa
Mesaj: 89
TankçıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2010 12:24
Bu olayda birkez daha anladıkki hala samimiyetliklere güvenmemek. Geçmiş olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

B.Can AkgüllerÇevrim Dışı

Kayıt: 09/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 499
B.Can AkgüllerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2010 13:42
Geçmiş olsun sonuna kadar hakkınızı arayın derim ben...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

masterdreamÇevrim Dışı

Kayıt: 12/06/2009
İl: Hatay
Mesaj: 150
masterdreamÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2010 13:57

İnsanların iyi niyetlerini,emeklerini bu şekilde sömüren,kandırarak haram parayı boğazından geçiren bu insanları esefle kınıyorum,bizler ne milyarderiz ne trilyoner sadece iş yerlerinden evlerine gittiklerinde huzurlu bir şekilde beslediği canlılarla stres atmaya çalışan emekçileriz,hobicileriz yazıklar olsun bu tip emek hırsızlığı,alın teri hırsızlığı yapanlara.Burada diyaloğa geçerek almayı düşündüğüm bi kaç üründen bu ve bunun gibi yazılar sebebi ile vaz geçiyorum ;Çünki benim alın terimi bi kaç edepsize yedirmeye niyetim yok ( Dürüst Arkadaşları TENZİH ederim )

Saygılarımla..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rotasizkorsanÇevrim Dışı

Kayıt: 03/04/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 171
rotasizkorsanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2010 14:02
Öncelikle geçmiş olsun işi büyütmenin manası kalmamış çünkü mal elde kalmış karşı taraf param olursa öderimde demiyor telafisini ederim diyor bu da acaip bir durum aynı şahısla yüzyüze gelmek bile tehlikeli olabilir(soğutucunun parası yok oldu gitti bile diyebilen biri).
Dahası bu dünyada Nafiz beyin insafına kalmış bir olay ancak içini açıp bakmadım çalışıyordu demek değil çalıştığını görmek ve sağlam sıfır bir soğutucu satmak gerekirdi.İyi niyet kötü niyet bilmeyiz Allah'ı bilir Allah'a güveniriz.
Bir gazetede okumuştum . Bazı hakimler şöyle dermiş  ''Bizler adalet vermiyoruz karar veriyoruz Adalet Allah'ın huzurunda ortaya çıkacaktır.''
750 lira kimseyi zengin etmez benim 2004 yılında 3500 liram  param  çalındı.Allah'ın önünde alacağıma kesinlikle inanıyor ve güveniyorum.
3500 lira ne ki Allah sağlık versin bir ömürde ne paralar gelir geçer insanın elinden yeterki dürüst olalım ''böyle insanlarda kaldımı'' devrinde yaşıyoruz maalesef .İnşaaallah arkadaş nafiz beyin parasını öderde bu yazdıklarımdan ben utanırım.Ve kendisinden özür dilerim.
Allah Nafiz beye hayırlı bir çözüm diğer arkadaşın da yüreğine biraz merhamet versin.
Sağlıklı balıklar.
Yarın Beraat Gecesi.
HERKESE HAYIRLI KANDİLLER DİLERİM.
Dualar kabul olur İnşaallah.
SAYGILARIMLA
rotasızkorsan2010-08-01 18:16:13

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bosverÇevrim Dışı

Kayıt: 31/05/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 182
bosverÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2010 15:24
Bu dolandırılma olayları aldı yürüdü iyice. Bunun için her şehirde 4-5 kişilik dayak timleri kurulmasını öneriyorum :p
Şaka bir yana da bu şahıslar ile ilgili internetteki diğer akvaryum forumları ile bir çalışma yapılıp bu şahıslar tüm sitelerden enbgellenebilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

esenerenÇevrim Dışı

Kayıt: 20/07/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 248
esenerenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2010 18:48
Geçmiş olsun arkadasım ne deyim bilmiyorum okudum benim karnım ağrıdı satan arkadaş öbür dünyada ödemek istemiyorsan bence burada öde bul bir yerlerden nasıl o ürünü sıfır alırken para buldun, tamir ettirirken buldun şimdide bul öde,az önce adalara yüzmeye gittim sırtım yanık içinde ne kadar acı çekiyorum anlatamam bide öteki türlü yanmayı düşün.
Hepimizin mekanı cennet olsun ...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

donutÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/12/2006
İl: Ankara
Mesaj: 3135
donutÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2010 19:17
Artık neredeyse mesajların altına,'teşekkür et', 'katıl' butonları gibi  geçmiş olsun seçeneğinide ekleyeceğiz..Yazık..Dolandırıcılar hobimizede el attı..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir