diskus maması
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Mamamızı yapmadan önce balık sayımızı ve mamayı 1 veya 2 ay da bitirebilecek şekilde hazırlamamız gerekmektedir. Kasaptan aldığımız taze şoklaşmamış sinirleri ve yağları ayıklanmış dana yüreğimizi 2 kere kıyma kıvamına gelinceye kadar mikserde çekiyoruz. Karides ve somon dilimimize de kıyma kıvamında çektikten sonra dana yüreği, karides, somon ve sarımsaklarımızı,kabağımızı ,kırmızı biberimizi (haşlanmış) rendeleyip karışımın içine atıyoruz. Derin bir kapta iyice karıştırdıktan sonra karışıma spirulina ,soya unumuzu çiğ yumurtaları ekleyip dinlenmeye alıyoruz. Diğer bir tarafta karışımları yapmak için bir kaba ihtiyacımız var. Kabın içine özel amino asit doğal renklendirme özelliği olan Egediscus karışımı bunun yanı sıra kullandığımız kuru yemlerden (bits,pul yem gamrus )ekleyip havuçlarımızın suyunu çıkartıp kaba döküyoruz.Kuru yemler havuç suyunu çekinceye kadar bekledikten sonra multi vitamin ekliyoruz.Bu isteğe bağlı.Tabi bu karışımı dinlenmeye bıraktığımız kabın içine yavaş ,yavaş karıştırarak ekliyoruz.Son olarak bir çay bardağı içinde toz jelatini eritip karışımın içine döküyoruz.Mixs mamamız hazır.Jelatin kullanma sebebimiz yemin birbirine tutunması bir nevi yapışkan görevi görmesi;aynı şeyi yumurta da yapmaktadır. En son olarak buzdolabı poşetlerin içine koyup düz bir zeminde ince bir hale getirip, poşetin üstünden oklava ile çok iyi düzgün biçim verebilirsiniz. Sonra bunları kareler halinde çizerek buzluğa kaldırıyoruz. Mamamız hazır afiyetle yiyecekleri bir mama balıklarınıza 2 veya 4 öğün verebilirsiniz. .
DANA YÜREĞİ
*Agırlık mg /100g * Tiyamin 0,24 mg * Riboflavin 0,84 mg * Nikotinamid 6,60 mg * Piridoksin 0,29 mg * Pantotenik 2,30 mg * Biotin 7,30 mg * Folik Asit 110,00 mg * Kobalamin 9,70 mg * Vitamin A 30,00 mg * Askorbik Asit 6,00 mg
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir