Dişi moli'min kuyruğunu yediler


mhmt9126Çevrim Dışı

Kayıt: 28/08/2012
İl: Eskisehir
Mesaj: 5
mhmt9126Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2012 04:00
Arkadaşlar dişi moli'm  bir hafta önce falan iki tane yavru verdi, ve bu yavrular bakamadığım ve bakmayı bilmediğim için öldüler. Erkek moli'm dişiyi hiç rahat bırakmıyordu doğumdan sonra sürekli rahatsız ediyordu, kovalıyordu falan. Bir erkek bir de dişi moli'm var. Nişanlım yıl dönümümüzde hediye almış benim bu balıkları canlı tutmam gerek. Canlılara olan hassasiyetim ve vicdanım onların nasıl yaşaması gerekiyorsa o şekilde yaşatabilecek imkanlar sunmak kadar önemlidir benim için. Fanusta yaşıyorlar ve bu balıkları akvaryuma mı almam lazım? Sadece iki taneler, bir erkek moli bir de dişi moli. 

İşin özü bugün abim kendi akvaryumundan alıp iki tane çöpçü attı benim fanusa ve az önce baktım dişi moli'min kuyruğu yok. Dişi molim çöpçüye yaklaştığında çöpçünün moli'me saldırdığını gördüm. Sizce dişi moli'min kuyruğunu erkek moli'm mi yemiştir yoksa çöpçü mü? Çöpçüleri fanustan aldım ve abimin akvaryumuna geri saldım. Vidyodan da anlaşıldığı üzere dişi moli'm yukarıya doğru yüzüyormuş gibi yani başı sürekli yukarıya bakıyor kuyruğu olmadığı için. Şimdi benim dişi moli'me ne uygulamam gerek? İyileşmesi mümkün mü? Aşağıya resimleri ve videosunu koyacağım. Lütfen yardım edin. 

Bir de ne ile beslemem gerek molilere tavsiye ettiğiniz yem türü markası falan nedir? Akvaryuma kesinlikle almalı mıyım?


Resimler:
 
 
 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

krayÇevrim Dışı

Kayıt: 30/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 282
krayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2012 07:37
Ne kadardır orda o balıklar ?

Canlılara olan hassasiyetim ve vicdanım onların nasıl yaşaması gerekiyorsa o şekilde yaşatabilecek imkanlar sunmak kadar önemlidir benim için.

Demişsiniz ama balıklara o fanusta eziyet etmişsiniz.

Parazit olabilir yada koydugunuz balıklardan biri tırtıklamış olabilir. Yaşaması zor görünüyor. Bugun yarın kaybedebilirsiniz balığı. Bende olmuştu kuyruğu bu şekildeydi kaybetmiştim bir şey yapamamıştım.


Yinede bilenler varsa yardımcı olurlar umarım.

kray2012-08-28 07:37:40

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

vivereÇevrim Dışı

Kayıt: 13/11/2011
İl: Izmir
Mesaj: 248
vivereÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2012 08:03
15-20 tl ye yaklaşık 20 litrelik bir akvaryum alınabilir ayrıca bu sayede hobiye ilk adımı atmış olursunuz.
Tabi akvaryum için filtre de gerekli 250 L/H civarı bir filtre işi görür. Kum olarakta dere kumu kullanın ki bitki eklemek isterseniz basit bitkilerden ekleyebilesiniz. anubias, saz gibi. :) Tabi bu 20 litrelik akvaryumda mollyler için yeterli degil ama hiç olmasssa fanustan kat ve kat iyidir.

vivere2012-08-28 08:04:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir