Dişi Zebramın ağzı şişti


baaturÇevrim Dışı

Kayıt: 24/11/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 316
baaturÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2007 23:19
Estafurullah yardımcı olabilirsem ne mutlu bana.Ben 4 yıldır balık besliyorum ve 4 yıldır zebralarımdan yavru alıyorum artık yavrularını vericek insan bulamıyorum.Ama seyir zevki çok yüksek balıklardır bunun en başındaki sey ise yavruları yetiştirmeleridir.Ve onları çok iyi korurlar dişi ve baba yavruları ağızına alır  ve yuvaya taşır.Sende olan büyük ihtimal dişi yavruları toplarken yavrular yaramaz olduklarından kaçarlar veya saklanırlar ve dişi bir iki tanesini kaçırır ama dişinin kaçırdıklarını erkek yakalar ve dişiden biraz daha sert olarak yuvaya bırakır büyük ihtimalle sen bu yüzden yavrularını yediğini düşündün ama merak etme çok aç kalmadıkları sürece kolay kolay yemiyorlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mehmet12611Çevrim Dışı

Kayıt: 01/12/2006
İl: Aydin
Mesaj: 17
mehmet12611Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2007 23:26

kardeş bilgiler için teşekkür ederim sen 4 yıldır balık besliyorsun ama ben 16-17 senedir besliyorum ama demekki boşuna beslemişim 

yavru almak çok değişik bi duygu imiş.ben bundan sonra özel mesaj yolu ile senden yardım isterim (online değilsen) iyi akşamlar.

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cemreÇevrim Dışı

Kayıt: 23/08/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 32
cemreÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2007 01:08

Herkese Teşekkür ederim

Değerli Beatur arkadasim, akvaryumumda Yetişkin Sarı Prenses, Yetişkin Mücevher ve ismini bilmediğim uzun gövdeli ağzı köpekbalığı gibi aşağıda yüzgeçleri uzun mavi gövdeli bir çift malawi chicletim ve yavru formatında yunus, beyaz ve kırmızı prenses chicletlerim var (çift olarak) ancak benim yine tedirginliğim şu benim zebralarımın birisi beyaz ve karnı sırtı turunculaştı belliki o dişi, diğer zebrayı ben erkek olarak almıştım ancak onunda karnı turunculaşınca bir durdum ve bunlar çiftleştiler ve benim kafamı forum dışında karıştıranlar oldu ikiside dişi olup yumurta dökmüş olabilirler dendi... Gerçi 1-2 güne kadar sonuç ortaya çıkar ben şimdik bu çifti fincanla birlikte ayırsam ve başka bir yere alsam rahatsız olupta muhtemel çıkacak balıkları bakmamazlık yaparlarmı. Yazdığım metnimde bir kaç soru birden yer alıyor yardımcı olursan sevinirim. İlgilenen tüm arkadaşlarada çok teşekkürler...

Saygılarımla...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MiSoSiKiaNÇevrim Dışı

Yönetici
Kayıt: 12/08/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4575
MiSoSiKiaNÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2007 09:31

Burhan bey imzanıza isminizide yazarsanız size hitap şeklimizi kolaylaştırmış olursunuz.

 Balıklarınızı ayırırsanız yavrulara bakmamak gibi bir durumla karşılaşmazsınız. Merak edilecek birşey yok bu konuda. Ama yumurtaları ayırırken yumurtaların hava ile temas etmemesine özen gösterin derim. Sanırım yumurtalarınız fincan içinde. Tas gibi birşeyi akvaryumun içene sokarak fincanı içine koyun ve fincan sudan çıkmadan yani hava ile temas etmeden başka bir yere alın yumurtalarınızı. Anne ve babayıda yanına koyun gerisini izleyin derim. Çok keyif alacaksınız anaçlar ile yavruların hareketlerinden.  

Sağlıklı balıklar. Sağlıklı ve bol yavrulu günler. Saygılar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

_zebracı_Çevrim Dışı

Kayıt: 06/02/2007
İl: Mugla
Mesaj: 69
_zebracı_Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2007 19:29

Zebralar bir köşeye yumurtlar ve orda bakar ağzına almaz.

_zebracı_2007-2-23 19:30:38

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir