Discusta Solungaç Paraziti Şüphesi


handeakcayÇevrim Dışı

Kayıt: 30/11/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 45
handeakcayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2007 08:38
Herkese Selam.Forumdan öğrendiğim bilgilere göre balıklarım iki tanesinde solungaç paraziti olabileceğinden şüpheleniyorum.Belirtiler; iştahsızlık, saldırganlık, hızlı nefes alıp verme, kapalı tek solungaç.
Muhtemelen solungaç paraziti.Sizin görüşleriniz nedir? Hangi tedaviyi uygulamalıyım? Dün akşam evde bununla ilgili herhangi bir ilaç olmadığı için bir kaba akvaryumdan aldığım 1 litre suyu koydum içine de bir avuç kaya tuzu koyarak iyice erittim.Tuz parazitleri bayıltır.Bunu önceki balık tecrübelerimden biliyorum ama bu kadar yoğun tuz diskusa ne yapardı onu bilmiyordum. Balığın bir tanesini bu suya koyunca balık parazitlerden önce bayıldı.Biraz beklettim.Yaklaşık 45 saniye.Sonra aldım akvaryuma koydum.Aynı uygulamayı diğerinede yaptım.Tabiki balıkların kendine gelmesi 1 saati buldu.Fakat piranha, cichlid ve canlı doğuranlarda işe yarıyan bu yöntemin diskusta işlemeyeceğini düşünüyordum ama sabah işe gitmeden önce baktığımda balıklardan bir tanesi düzgün nefes alıp veriyordu.Sanki düzelmiş gibiydi.Diğerinde ise hızlı solunum devam ediyordu ama solungaçları açıktı.Bundan sonra tavsiyeleriniz nelerdir? Hangi ilacı hangi sıklıkta ne şekilde kullanmalıyım. ( Bu arada hasta olan balıklar dün resmini yayınladığım 2 balık!!! Nazar mı değdi acaba
__________________

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gulayÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/12/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 1445
gulayÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2007 19:19
Sera'nın yenilenen ilaçlarından solungaç parazitleri için olan Tremazol'u kullanabilirsiniz. Bu hastalıkta balığın kendiliğinden iyileşmesi mümkün olmadığı için tedaviye hemen başlanmalı. Ayrıca hala yem yiyorlarsa yemlerine mutlaka vitamin (Sera Fishtamin) kullanmalısınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir