Discuslar yüzgeç erimesi, saklanma ve alacalı renkler


depresifÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2010
İl: Ankara
Mesaj: 39
depresifÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2012 15:55
Fotoğraf:



Canlıdaki Belirtiler: Saklanma, renk değişikliği (alacalı), yüzgeç ve kuyruklarda kısmi erime

Akvaryum Kapasitesi (litre):70 lt (karantina tankında)

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:7 adet 5-8 cm arası discus (2 tanesinde aynı problem mevcut)

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):32 derece, diğer değerleri bilmiyorum

Filitrasyon: pipo filtre, iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: dün ve önceki gün balıkların hepsine beyaz dışkı ve iştahsızlık sebebiyle ağızdan flagyl uyguladım. beyaz dışkı sorunu çözüldü, yeme ilgi arttı, diğer balıklarda hareketlilik arttı, renkler güzelleşti. ancak iki tanesi yem yemesine rağmen renkler karardı.
Dün akşam bir tanesi saklanıyordu sabah baktım iki tanesinde aynı sıkıntı var. Ben de bir tanesine sabah kovada permasol banyosu yaptırdım. Yem yemiyordu banyoyu takiben yarım saat sonra yem yeme başladı.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : günlük %40 civarı su değişimi(aynı sıcaklıkta). yemleme kuru yemler (ağırlıklı tetra discus). dün bir tane balığım derisi kadife- küf gibi idi ilaç (flagyl) uygulamasını takiben 2-3 saat içinde öldü.  bunların da akıbeti aynı olacak diye korkuyorum.  Sanırım verdiğim antibiyotik balıkların bakteri florasını bozdu.

ilginiz için teşekkürler.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

azakpurÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]6771,3[/B]
Kayıt: 28/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 317
azakpurÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2012 19:15
Şu ağızdan flaggy uygulamasını ben 3 yıldır yapmıyorum neden diye sorup duruyorlar. Tenikur kullanmaya başladığımdan beri bu tip ölümler artık görmüyorum. Bence yeterli bir sebeb. Balıklara yazık ediyorsunuz öncelikle bunları sölemek istedim. Bu elinizdeki balıklara gelince iç parazit sorunu hallolmuş fakat balıklarda yorulmuş bence düzenli su değişimi ve kaya tuzu ekleyin akvaryuma ama çok değil. 100 lt ye silme tatlı kaşığı diyelim ben (20 mg atıyorum) ve permasol banyosunu yapmayın. Bunu her yaptığınızda balıktaki yararlı yararsız tüm bakterileri öldürüyorsunuz. Bu son çare olarak cebinizde durmalı, en son çare.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir