Discusa başlangıç


yexplorerÇevrim Dışı

Kayıt: 24/12/2012
İl: Balikesir
Mesaj: 200
yexplorerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2013 23:42
Merhabalar 
500 litreye yakın bir akvaryum yaptım kendime. Ciklet canlı doğandı derken en son discusun dayanılmaz cazibesine kapıldım. Şimdi bu yönde ilerliyorum. Canlı doğan,neon ve raspora ile birlikte bakmak istiyorum. Üretim benim için önemli değil. Yavaş yavaş sağlıklı büyüsünler istiyorum. Su değişimi için 60 lt lik bir depo hazırlayacağım. 12 civarında 3-4 cm yavru almayı planlıyorum. Şu anda 3 çöpçü, 2 tane plati, 5 yavru kılıç ve 10 civarında yavru lepistes var. 10 neon ile 10 tane de raspora alacağım  bulabilirsem tabi. 20 gündür akvaryumları dolaşıyorum yok. Akvaryum yaklaşık 3 aydır faal durumda. Ph 7. Diğer değerleri bilmiyorum. 6 in 1 testlerden aldım salı çarşamba elime geçer. 3 4 tane mango kök ekleyeceğim. Resimden de anlaşılacağı gibi bitkide olsun istiyorum. Bazı sıkıntılardan dolayı kumu tamamen boşaltıp arka ve yan tarafa 10 cm genişliğinde bordur şeklinde saksı yaptım bitkileri oraya diktim. İçinde lav kayası ve dere kumu var birazda aquaclay ilave edeceğim. Ortasında kaya üzerinde anabias var  bir kaç tane daha ilave edebilirim. Dip çekimi ortası boş olduğu için kolay oluyor. quickexpo 1200 dış filtre 
300 watt ısıtıcı 28 dereceye ayarladım ama henüz çalıştırmadım.( kaç olması gerek)
birde dekorun arkasına sakladığım 800 lt/h gücünde devir daim için motor var. Akıntı olmasın diye çalıştırmayı düşünmüyorum.
ışıklandırmayı 7 tane 3 wat beyaz 1 tane 9 watt beyaz ( üzerinde mavilendirme için plastik dosya kapağı koymuştum. Arka plandaki kayada kahverengi alg olmaya başladı 10 gündür 9 watt olanı çalıştırmıyorum)
Sorularıma gelince;
60 lık depo su dinlendirme için yeterli olur mu ( 2 günde 1 değişim yapmayı planlıyorum suyun dinlenme süresi 2 gün olacak RO yada arıtma kullanmayacağım)
depo içine de mango koymalımıyım. Dinlendirme esnasında suya hava verilmeli?
Filtre içine torf koymak sağlıklı mı?
Balıkları tek yerden almayı planlıyorum (mecburen internetten) aldığımda suyu ısısını eşitledikten sonra  başka bir yerde ana tanktan alınan suyla azar azar karışım yaparak balıkların alışması gerektiğini biliyorum. Ancak balıkları ana tanka almadan herhangi dezenfekte yapmam gerekiyor mu ve balıkla birlikte gelen su ana tanka ilave edilir mi
su değerlerini sürekli test etmek gerekli mi ?



yexplorer2013-11-16 23:43:58

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Oguzhan_otoÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]3747,3[/B]
Kayıt: 07/10/2008
İl: Ankara
Mesaj: 613
Oguzhan_otoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2013 12:06
Yalçın bey önce yavaştan girişim yapın acele etmeyin,discus herşeyden önce sabır gerektirir.R\O ya şu an için gerek yok normal çeşme suyunuzda bakabilirsniz balıklara ph ile hiç oynamayın.Sadece discus beslerseniz daha verimli olur yarın discuslar büyüdüğünde lepistesler neonlar da azalma görülecektir.

Madem kum koymadınız diğer saksıları da çıkarmanız uygun olur mango köklerini ekleyin.60 litrelik bir depo ufak gelebilir,125 lt lik bir depo daha uygun olacaktır.Depo içinde mango köküne gerek olmayabilir size kalmış,filitrenize mavi sünger bol miktarda koyun bir miktar sporax ve geri kalan kısmı elyaf ile doldurunuz.Tankınızın içine birde cama yapışan pipo filitre ilave ediniz biyolojik filitrasyonunuza destek olur.

Su değerleriyle hiç bir işiniz yok ta ki üretim zamanı gelinceye kadar,ph ms gibi değerlerle oynarsanız balıklarınıza şok geçirtirsiniz.


Sağlıklı discuslar beslemek istiyorsanız gerekli olanlar;İyi bir filitrasyon,temiz bir sudur.Su değişimini günlük %20 yaparsanız ideal formu ve sağlıklı balıklarınız olur.Şu an için aklıma gelenler bunlar.

Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir