discusa başlamak


DiscusAddictÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/09/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 421
DiscusAddictÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2014 14:01
Tugra Bey Geçmiş olsun.İlk mesajımda bahsettiğim konuya cıkıyor ucu.Araştırma yapmadan yeterince dusunmeden.Dogru olmayan su sartlarına discusları dusuk sayılarda atmak kotu sonuclar dogurabiliyor.Discusa küsmek yerine araştırıllmalı ve bilinçli hareket edilmeli.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Erbil ÇapcıoğluÇevrim Dışı

Kayıt: 11/11/2013
İl: Ankara
Mesaj: 194
Erbil ÇapcıoğluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2014 16:38
Ustalar ekleyecektir. Ama benim fikrim şudur;

Discus kesinlikle zor balık değil. Zaman ister.Güzel olan her şey emek ister. 

Minimum 6 lı gruplar halinde yerli üreticiden alınmış 2 aylık discuslar, çeşme suyu ile (sadece klor temizlemek için blok karbon filtreden geçirip) , protein ihtiyacına göre yemleme yapılarak ve günlük minimum % 50 su değişimiyle, cama cam akvaryumlarda sorunsuz bakılabilir.

Bir çok balık besledim. Günlük su değişimi haricinde discusta farklı bir şey yok. Discler seyrine doyum olmayan balıklar bence. Güzele sahip olmak için biraz özen biraz zamanla sorunsuz güzellere sahip olabilirsiniz. :),


Sadece discuslar ölmez. Genel kanı zor bakım şartları ve nazik olduklarıdır. Tam tersine kolay bakımlı ve hastalıklara karşı dayanıklı ve tedaviye yüzgeçleriyle gelen bir balık cinsidir. Genelde de tedaviye cevap verirler. Her balık çeşiti için;  esaret altında bakılırken bir kaç ufak şart sağlanmalıdır. Türe göre sağlanan bu şartlar olduğunda balık ölümleri oldukça az görülür. İnadına devam edin. Yanlışınızı gözden geçirin ve doğrusuyla başlayın. Sağlıklı balıklar dilerim. 
Erbil Çapcıoğlu2014-04-16 16:40:24

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

c.tugraÇevrim Dışı

Kayıt: 16/09/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 35
c.tugraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2014 22:38
teşekkürler arkadaşlar,bilinçsizce bir başlangıç oldu haklısınız. Hatalarımı toplamaya düzeltmeye çalıştım ama bu kadar oldu işte. Bakalım artık.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir