discus hastalıgı


umutÇevrim Dışı

Kayıt: 02/10/2006
İl: Yalova
Mesaj: 19
umutÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2006 18:35
10 senelık ciklit maceramdan sonra .buyuye kapılıp discus akvaryumu kurdum.herseyı okuyup burdan aynen uyguladım sıra balık almaya geldi istanbuldan 2 balık aldım emınonunden getirip koydum akvaryumuma gayet ıyı sekılde alıstılar cok iştahlı yem yedıler.sonra bikac balık daha almaya giderken istanbula.yalovada bırıyle tanıstım bana discus urettıgını soyledı.inanmadım gıtıım yerıne ve inanmıycaksınız yuzlerce discus içinden konturu en guzel ve en guzel cinskerını sectım kendım tutup torbaya yerlestirdim.akvaryumuma koydum o kadar guzeldıkı 2 hafta hersey.gıttım biraz canlı yem aldım.2 gun ustuste sırf onu verdım ve 4. gun balıklarımın hepsı karardı üstlerınde sumuk gıbi bır sıvı var yenı olustu.bu arada  akvaryuma ıkı kucuk makrakante koydum canlı yem verdiğim tarihte.bundanda kaynaklanmış olabılır gıbıme gelıyo.balıklarım azda olsa yem yıyorlar.akvaryum 200 lıtre nitrit nitrat sıfır.bıtkılı ph 7.5 yardımlarınızı beklıyorum.şimdiden tesekkurler.saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tezelhÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/01/2005
İl: Edirne
Mesaj: 1012
tezelhÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2006 18:53
Verdiğiniz canlı yem tubufeksmi eher onlardansa hastalanmalarının sebebi budur. İç parazit olabilirler ve hastalaığın sebebiyle mukoza atıyorlar nidazol , flagyl kullanın yanlız ayrı akvaryuma alırsanız daha iyi olucaktır. Bu ilaçlarla ciproda kullanabilirsiniz. 40 lt ye 1 hap olarak atınız, 1 gün ara ile su değişimi yapın yüzde 25-30 civarında ve ilaca devam edin 7-10 süre ile ısı 30-32 arasında olsun. Daha sonra kademeli olarak düşürürsünüz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umutÇevrim Dışı

Kayıt: 02/10/2006
İl: Yalova
Mesaj: 19
umutÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2006 15:53
dun gece balıkları 50 lıtrelık tanka ayırdım hepsını. ilkönce 1 ampul bemix kompoze yı suya ekledım 2 saat boyle bekledım balıklarla. sonra içine sera baktopur direct ve ektopur koydum suyu kademelı 32 dereceye cıkardım .bu sabah kalktıgımda balıklar cok hareketlıydı yem attım yem yedıler bazıları bazılarıda agzına alıp geri bıraktılar.ama genel durum ıyı.karantınadan hemen cıkarmıycam.bugunde karantına akvaryumunun suyunu yarısını cekıp yarım flagyle ve yarım bactrım forte atıcam tabı b vitamını takviyesıyle. üstlerındeki beyaz lıklar hafif gitmiş emınım duzelıyolar cunku cok hareketlıler.ana tankın suyunuda yuzde ellı degıstırecegım gereklı takvıyelerı yapıp .yanlış yapılan birsey varsa uyarmanız dılegıyle.yardımlar ıçın tesekkurler.saygılar saglıklı balıklar herkese.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir