discus beslemek isteyip de hiç beslememiş biri


frukojanÇevrim Dışı

Kayıt: 13/04/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 6
frukojanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2014 16:09
öncelik herkese merhabalar bu benim forumda ilk yorumum. forum kullanmasınıda hiç bilmediğimden yanlış birşey yaparsam affınıza sığınırım.
Nereden baksanız 7-8 senedir balık besliyorum. akvaryumum boyutları 160*36*50 .  ilk başlarken discus balıkları hep hayalimdi ama fiyat ve ilk başlayanlara zor olur dedikleri için içimde bir uhde bırakarak uzak durdum. ve  tropikal tarzı bitkili akvaryum yaptım, özenlede bakıyordum. bir arkadaşımın ısrarlarıyla akvaryumu ortadan ikiye bölerek hem tropik hemde ciklet beslemeye başladım. ilk başlarda görüntü çok hoşuma gidiyordu bir seneye yakın böyle kaldı ve hiçbir sorunla karşılaşmadım. sanki bir taşta iki kuş vurmuş gibi seviniyordum:) sonrasında cikletler büyüdü ve alanın yetersiz olduğu kanaatine vararak aradaki bölmeyi kaldırdım ve tamamen kayalıklı ve cikletli bir akvaryum yaptım. şöyle söyliyim papağan balıklarından bile yavru aldım. aradan 3 sene geçti içimde uhde kalmasın diye discusa başlamak istiyorum bu yüzden bir kaç sorum olacak.

akvaryum ölçüm yukarda, litre olarak 250 litre akvaryumum var. okuduğum kadarıyla 5-6 discus besleye bilirim. elimde bitki toprağı olduğundan akvaryumun bitkili olmasını istiyorum. 
akvaryumum eski olduğundan kapak ve lambalarımı değişeceğim. onun yarine askılı hopar 28X2 t5 120cmlik aydınlatmalar var fiyatı uygun olduğu için tercih ettim ama yeterli olurmu biliyorum biri mavi biri beyaz ve kelvin değeri 10000. biraz mango kökü, biraz bitki, iki de denizden çıkardığım şekilli taşla yapabilirmiyim. özellikle aydınlatma yeterli olurmu?  
ilk yorumum olarak vede şimdiden yazacağınız yorumlara teşekkür ederim





Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cüneyt ERGÜNÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 05/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1205
Cüneyt ERGÜNÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2014 16:38
Furkan bey merhaba,

Öncelikle aramıza hoş geldiniz, discus zor bir balık değil, ancak bu balığın ne istediğini önce teoride iyice araştıman ve öğrenmen gerek, dolayısı ile ilk ve en öncelikli tavsiyem kesinlikle forumda uzun uzadıya discus ile ilgili her türlü yazıyı, yorumu vs oku ve incele, aksi takdirde ileri de, hatta kısa sürede sıkıntı yaşarsın.

Genelde birçok arkadaşımız discusu cama cam akvaryumda bakmasına rağmen son yıllarda dekorlu, kumlu ve bitkili discus tankları da çoğaldı ve gayet güzel idame ettiren arkadaşlarımız, ancak dekorlu bir tank için ya doğrudan discusu damızlık altı 12cm+, yada damızlık alacaksın, bu durumda da fiyat ortalama 80+TLden başlar diye tahmin ediyorum, eğer sabreder, sebat eder ve 5+cmden yavru discus (ortalama 20TL adet) alarak yaklaşık ortalama 1 sene civarı cama cam tank da günlük su değişimi ve iyi bir beslenme programı ile 12cm+ boyutlarına getirebilir ve akabinde hayalini kurduğun gibi bir dekorlu/bitkili tanka discuslarını aktarabilirsin, kısa, öz ve fazla ayrıntıya girmeden bunları göz önünde bulundurarak başlamanı tavsiye ederim.

Eminim diğer arkadaşlar da değerli yorumları ile sana tavsiyelerde bulunacaklardır.
Cüneyt ERGÜN2014-05-15 17:33:24

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

frukojanÇevrim Dışı

Kayıt: 13/04/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 6
frukojanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2014 18:38
cüneyt bey öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. tavsiyenize uyarak forumun arama butonuna "discus aydınlatma" yazdım ve bütün hepsini okudum. yanlız aradığım meseleyle alakalı sonuçlar elde edemedim bu yüzden konumu biraz daha açmak istiyorum. 
akvaryum ölçüm 160*36*50(h) akvaryumumun üstü açık olduğunda üsten asmalı aydınlatma sistemi almak istiyorum  fiyat olarakda aşırıya kaçmamak kadarıyla incelediyim hopar t5 28Wx2 120 cm(10000k ve biri mavi biri beyaz) vede hopar t8 30Wx2 120cm (klvn değerini bulamadım) bunlar var. akvaryum da bitkilerim ahım şahım olmayacak bir tane aponogeton boivinianus bir kaç tanede gövdeli bitki. böyle bir akvaryumda t5 olan yeterli olurmu? discusların ışığı çok sevmediğini duydum o yüzden low output lara baktım ama bitkide olacağından kararsız kaldım ve danışmak istedim. tüm mesele bu. 

discus olarakta tavsiyenize uyacağım ve 5cm den başlayacağım. benim acelem yok yavru alayım diye de kaygımda yok. seyrederken tefekkür etmek hoşuma gittiğinden görüntü güzel ve sağlıklı olsunlar yeter...  inşaalllah kurduğumda sizlerlede resimleri paylaşmak istiyorum...
frukojan2014-05-17 15:20:56

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DiscusAddictÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/09/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 421
DiscusAddictÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2014 18:59
Zor bir balık değil Discus.Bilinçli Davranın herşeyi hazırlayın.Araştırın ve sistemi eksiksiz hale getirdikten sorna balıkları alın.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir