Discus akvaryumundaki sorunlarım


qrbzÇevrim Dışı

Kayıt: 24/12/2012
İl: Ankara
Mesaj: 69
qrbzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2014 21:51
Yaklaşık 6 aydır akvaryumla doğru düzgün ilgilenemiyorum. Fotoğraflardan anlaşılacağı gibi su dengesi, yemleme vs. gibi nedenlerden ötürü camlarda ve mangrow köklerinde yosunlanma, spiral salyangoz sayısında artma gibi sorunlar baş gösterdi. Şu anda tank içerisinde 1 adet discus ve 3 adet kırmızı burun tetra yer alıyor. Tetraların sayıları daha fazlaydı fakat malum şartlardan ötürü azaldılar. 

Daha önce var olan bütün bitkileri ve canlıların birçoğunu  zaten çıkarmıştım.
Akvaryumun da kendi motorunu kullanıyordum fakat belli bir süre sonra o da bozuldu ve iç filtre kullanmaya başladım.
Bu arada camlardaki çizikler de belli oranda arttı. Bunun için yapılacak pek birşey yok diye biliyorum.

Artık düzenli ilgilenebilecek, balıklarıma vakit ayırabileceğim. Bir an önce bu durumdan kurtarmak için nereden başlamam gerekiyor sizce? Salyangozlar için katil salyangoz, yosunlar için birkaç tane lepistes mi atayım? Yoksa cüce vatoz, çöpcü yada makrakanta takviyesi mi yapayım, karar veremedim. 

Fikir ve önerilerinizi belirtmenizi isterim.






Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Kadir CengizÇevrim Dışı

Kayıt: 19/07/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 27
Kadir CengizÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2014 02:11
Merhaba. Hocam öncelikle akvaryumu komple bir temizleyin küvete sokun camını süngerle silerek ve kumunuda temizleyerek işe başlayın yosunlanma ve pislikten oluşan salyangozlar %95 azalacaktır akabinde iç filtre değilde bu akvaryuma bir tane çift süngerli pipo filtre koyun tabi onun içinde bir hava motoru bu sayede balıklarınız akıntı olmadan daha rahat edecektir ve suyunuzda havalanmış olacaktır. Herşeye rağmen discusunuz iyi gözüküyor. İlgilenebileceğiniz için düzenli olarak dip çekimi ve su değişimi sayesinde bir daha yosunlanma ve pislikten oluşan salyangozlar olmayacaktır bu yüzden başka bir canlı eklemenize gerek yok.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

qrbzÇevrim Dışı

Kayıt: 24/12/2012
İl: Ankara
Mesaj: 69
qrbzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2014 12:10
Kadir Bey, cevaplarınız için teşekkürler. Jebo 625 dış filtreyle temizlik sorununu çözemez miyim? Akıntı konusunda endişelerim var. Acaba debi fazla mı gelir? Daha önce eihem dış filtre vardı hemen hemen aynı debide balıklar rahatsız olmuyordu. Filtrasyon da gayet iyiydi. Maliyet açısından Jebo 625 bana mantıklı geliyor. Sizce nasıl olur? Ya da pipo filtre ve hava motoru markası önerebilir misiniz? Son olarak pipo filtre+hava motorunda ses sorunu olmamalı.

Teşekkürler. qrbz2014-12-13 12:14:20

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Kadir CengizÇevrim Dışı

Kayıt: 19/07/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 27
Kadir CengizÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2014 13:46
[QUOTE=qrbz]Kadir Bey, cevaplarınız için teşekkürler. Jebo 625 dış filtreyle temizlik sorununu çözemez miyim? Akıntı konusunda endişelerim var. Acaba debi fazla mı gelir? Daha önce eihem dış filtre vardı hemen hemen aynı debide balıklar rahatsız olmuyordu. Filtrasyon da gayet iyiydi. Maliyet açısından Jebo 625 bana mantıklı geliyor. Sizce nasıl olur? Ya da pipo filtre ve hava motoru markası önerebilir misiniz? Son olarak pipo filtre+hava motorunda ses sorunu olmamalı.

Teşekkürler. [/QUOTE]

Hocam genelde discus akvaryumunda iç ve dış filtre kullanılmaz ve kumda koyulmaz tabi bunu benim gibi üretim yapan arkadaşlar yapıyor sizin üretim gibi bi isteyiniz yok sanırım bitkili görsel bir akvaryum yapmak istiyorsunuz anladığım kadarıyla bunun için dış filtre kullanabilirsiniz fakat içine kömür ve karbon koymayın discuslara zarar veriyor diye okumuştum mesela 4 sepetli bir dış filtreye 3 kat sünger elyaf bi katınada seramik koyabilirsiniz berraklık için filtrenin çıkış kısmını yanı akvaryuma giren su tarafını üste doğru çevirirseniz akıntı üste olacağı için pek sıkıntı olmaz yani bu şekilde kullanabilirsiniz. pipo filtre için bir marka yok her hangi gözünüze güzel gelen ve akvaryuma uygun büyüklükte bir çift süngerli pipo filtre takabilirsiniz bunu destekliyecek olan hava motoru internette okumuştum yine tetratec çok sessiz diyorlardı ama mükemmel bi ses çıkartıyor 3-4 gün önce aldım hatta 1 saat sonra gündüz vakti olmasına rağmen çıkardım eski hava motorumu taktım gayet sessiz yani her motor ses çıkartır en sessiz hava motoru çalışmayan hava motorudur bana göre şuanda kullandığım sonic 9903 marka çift çıkışlı hava motoru ve debi ayarlama yeride mevcut gündüz vakti son debide gece de debiyi düşürerek seste sıkıntı yaşamıyorum. son olarak 1 tane discus için 5 günde bir biraz dip çekimi ve su değişimi yaparsanız zaten akvaryumunuz çok pislenmeden temizlenmiş olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

M.FurkanÇevrim Dışı

Kayıt: 13/09/2012
İl: Kilis
Mesaj: 111
M.FurkanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2014 08:12
Bu arada söylemeden edemeyeceğim discusunuz gerçekten mükemmel.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir