Discus 'a Yeni Bir Başlangıç


mesudemutluÇevrim Dışı

Kayıt: 10/02/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 17
mesudemutluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2016 00:01
Merhabalar,


Yıllardır akvaryumda discus dışındaki bütün türleri besledim. Şimdi mevcut akvaryumuma ek yeni bir akvaryum kuruyorum. Bitkili bir tank olacak. Neonlar ile birlikte 2 tane discus alıp, discus dünyasına ilk adımı atmak istiyorum.

Su şartlarının ne olması gerekiyor?

Balığı seçerken nelere dikkat etmeliyim? İstanbul'da yaşıyorum, önerdiğiniz üretici vs var mı?

Su değerlerinde özel olarak yapmam gereken bir çalışma var mı? pH, sertlik vs gibi. Su değerleri konusunda dayanıklılığı ve toleransı yüksek discus bulmak mümkün müdür?

Sorularımı yanıtlarsanız çok memnun olurum. Okumama önerdiğiniz Türkçe/İngilizce makale varsa paylaşırsanız ayrıca sevinirim.


Teşekkürler,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

celalabayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/05/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 2996
celalabayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2016 08:13
Merhaba,

Kısaca özet geçmek gerekirse;

Yerli üreticilerden temin edeceğiniz discus lar, su şartları konusunda sizi üzmez ve bakımı nispeten daha kolay olur. Dinlendirilmiş çeşme suyu ile bakımını sağlayabilirsiniz. Yerli üretim discuslar için PH, iletkenlik vs. değerler ile uğraşmanız gerekmez. Ithal gelenler için adaptasyon süreci biraz daha sıkıntılı olabiliyor.
Ayrıca alacağınız discuslar aynı üreticiden ve mümkünse aynı boy/ırk olmalı. Farklı üreticilerden alınacak discuslar bakteri çakışması riski taşır ki sonucu %80 canlı kaybı oluyor.
Aynı boy/ırk olmasındaki amaç ise aralarında gelişim veya boy farkı olması halinde, baskınlık ve yer tutma kavgaları veya yemlenirken kavgalar gibi sebeplerden dolayı küçük olanlar daha az gelişecektir.

Sağlıklı balıklar dilerim.

Beğenenler: [T]132210,discovery59[/T]
Teşekkür Edenler: [T]182917,mesudemutlu[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir