Dış filitre ve beyaz benek


tehhÇevrim Dışı

Kayıt: 30/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 386
tehhÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2008 15:37
Selam akvaryumseverler.Bugün bir arkdaşımın sorusu üzerine teredütte kaldım ve sizlerle bu sorunu paylaşmak istedim.
 
Sorun şu: Hepimizin bildiği üzere akvaryumda gerçekleşen beyaz benek hastalığını ilaç prosüdürüne uygun olarak kullanmaya başlamadan önce iç filitre kullanıyor isek bu filitreyi akvaryumdan çıkartırız ve aktif karbon yada kömür etkileşimini durdururuz.Hastalık geçtikden sonra ise iç filitreyi dezenfekte eder veya süngerini değiştiririz.
 
Peki bu uygulama dış filitrede nasıl yapılıyor?Hastalık esnasında dış filitrenin aktivasyonu durdurulup hastalık geçtikden sonra su dolu haznesi boşaltılıp içindeki apartlar temiz sudan geçirilmek sureti ile dış filitrenin içini tekrardan suylamı dolduruyoruz, yani tamamı ile temizlememiz mi gerekiyor dış filitreyi yoksa hastalık geçtikden sonra direk su dolu haznesi ile fişe takıp çalıştırabilirmiyiz?Şahsen dış filitreye geçtiğimden beri hiç beyaz benek veya ilaç kullandırıcak hastalıklara yakalanmadı akvaryumum ama yakalanırsa dış filitreli akvaryumlar  nasıl bir yol izlemeliler ?. 
 
Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Tamamı ile dış filitreyi temizlemek doğru olur mu?
 
Saygılarımla, 
tehh2008-02-06 15:45:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

okan0707Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/02/2007
İl: Antalya
Mesaj: 723
okan0707Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2008 18:16
Hastalıklarla tedavide ilaç uygulaması yaparken sadece iç filte süngersiz olarak çalıştırılır.Tedavi bittikten sonra ise iç filtre ve dış filtredeki malzemeler iyice temizlenir.Sağlıklı balıklar.
 
Saygılarımla...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rhemeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2006
İl: Edirne
Mesaj: 5261
rhemeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2008 20:40
Aktif karbon içermeyen bir dış filtre kullanıyorsanız çalıştırmaya devam edebilir hastalık geçtikten sonra dış filtre iyice temizlenir ve aktif karbon eklenerek bir süre böyle çalıştırılır. Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir