Dış Filitre Fluval206 İle Birlikte Fluval U3


enigma09Çevrim Dışı

Kayıt: 26/04/2017
İl: Ankara
Mesaj: 12
enigma09Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2017 09:24
Merhaba Arkadaşlar,
250 lt lik bir akvaryumum var. İçerisinde 15 adet tropheus duboisi masva,10 adet ikola kaiser ve 3-4 adet cüce Vatoz besliyorum.
2.5 senedir kullandığım ve memnun kaldığım Fluval 206 dış filitrenin yanına dün aniden karar verip Fluval U4 iç filitre aldım.(1000 l/h)
Ani karar verdim diyorum ama bir hafta neredeyse tüm bilinen iç filitreleri araştırdım ve yorumları okudum. Fluval ile Ehiem arasında kaldım. Debisi yüksel olduğu için bunu seçtim. Fakat görsel olarak biraz büyük geldi benimde gözüme. Bu ürünü dış filitre ile birlikte kullanan arkadaşlar varsa aşağıdaki sorularıma vakit ayırıp kısada olsa cevap verebilir mi?

1-U4 İç filitreyi sağ ön cama yakın ve sağ arka cam önündeki dış filitre temiz su borusunun tam paraleline koydum. (Kirli su sol arka köşeden çekiliyor.) Bu durumda her ikiside aynı yönde temiz suyu veriyor.Ama alttan bir su döngüsü oluyor. Bu şekilde bırakmam sizce de doğru mu? Yoksa sol ön cama yakın mı koymalıyım iç filitreyi?(Ekte dün gece aceleyle çektiğim resmi ekledim.)

2-Bu filitrede aslında en çok merak ettiğin hava ventili açıldığında hava baloncukları sadece üst çıkıştan geliyor. Orta ve alt bölüme ayarladığımda ise sadece su akıntısı olarak çalışıyor. Ben özellikle tüm ayarları test ettim ama hava kabarcığı ve özellikle de orta bölümde ince partiküler hava zerrelerini göremiyorum. Normal çalışması bu şekilde midir? Bunun için Orjinpet yetkili bayisini aradım ve teknik servisteki arkadaş evet normal sadece üst bölümden hava baloncukları gelir dedi.

Bunu cevabını kendi sitesinde sık sorulanlar bölümünde şimdi gördüm. :)
-Why can't I get bubbles from the spray bar or bottom outlet of my U filter?
The venturi air valve will only operate on the top outlet of the filter. (Hava valve'ı sadece üst tarafı kontrol ediyormuş.)

3-Bazı yorumlarda arkadaşlar daha iyi temizlik ve kalın pislikler için içerisindeki karbon pad'i tekrar almaya gerek yok ve yandaki süngerleri kalın gözenekli yeni süngerler ile değiştirin önerisinde bulunmuş.(U4 Poly carbon kartuş) Bunu sizler nasıl uyguluyorsunuz?

4-Orta bölüme biomax dışında birşey koymak gerekir mi?Fluval'ın önerdiği bir ufak kartuş var kullanım kitapcığında ama ben gereksiz buldum onu. Ekstra malzeme olarak gelenler dışında neler kullanabiliriz?

5-Birde ben bu iç filitreyi sürekli çalıştırmayacağım sadece akşamları bir iki saat kendi hava motorumu kapatıp çalıştıracağım. İç sirkülasyon ve dip temizliği için. Dış filitrenin debisi düştüğünde ise yine tüm gün birlikte çalışmaları için devreye alacağım. Hava motoru 4w bu fluval U4 ise 10w, yani bana extradan 6w yük getirecek. Dış filitrem de 10w toplam ve 780 L/H su debisi mevcut. Bu şekilde durdur çalıştır şeklinde kullanmam bakteri kültürü açısından zararlı olmaz değil mi?Veya iç filitre çalışmadığı zaman çektiği pislikleri geri bırakmaz?

6-Son olarak bu hobi ile uğraşan tecrübeli bir iş arkadaşım iç filitre yerine 100tl daha fazla verip ikinci bir kaliteli dış filitre alsan daha iyi olurdu şeklinde bir yorum yaptı. Ama benim asıl amacım 2.5 senedir sorunsuzca da kullansam 206 dış filitremin bir gün sızıntı vs. ile beni yarı yolda bırakmasından korktum açıkçası. Akvaryumun büyük olması ve salonda olması yüzünden. :)

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/196750/130920171451441.jpg[/IMG]

Herkesin cevapları ve yorumları için şimdiden teşekkürler.
İyi günler.
Mustafa

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir