Dış Filitre Debi Sorunu ?


CNTAKRÇevrim Dışı

Kayıt: 16/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 35
CNTAKRÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2020 03:00
Selam hobici arkadaşlarım,yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa konu hakkında sevinirim;
Benim filtrem ile ilgili bir sorunum var, filtrem bi kaç gündür bir anda inanılmaz derecede debisi düştü, birden bire oldu bu, öncesinde akvaryumuma fazlasıyla yeterliydi şelale aparat kullanıyorum üzerinde ki deliklerden nerdeyse tanzikli bir şekilde su akıyordu ama bikaç gün önce ne olduğunu ablamadım birden bire çok çok az su gelmeye başladı, neredeyse damlıyacak.
Hala çalışıyor sessiz bir şekilde gözle görülür yada duyulur bir sıkıntı yok zaten filtrem çok çok sessiz bir model tetratec ex400 modeli, acaba sorun pervanedemidir yada başka birşeymi, hortumları tanzikli suyla musluğa tuttum onlarda bir sıkıntı yok birde filtreyi söküp temizledim fişe taktım baktım pervane dönüyor ondada kırık çıkık yok herhangibir sorun gözükmüyor 2.5 senelik filtre ama bir anda debi kesildi, bu sorunu yaşayan arkadaşlar nedenini yazarlarsa çok memnun olurum, ben pervane seti alıcam zaten ancak yinede bir danışmak istedim, 15 senelik hobiciyim ama daha önce pek te sorun yaşamamıştım bu şekilde aniden [:?]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TurkishsoldierÇevrim Dışı

Kayıt: 16/02/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 91
TurkishsoldierÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2020 04:31
Şelale aparatının içi yosun olup delikleri kapata bilir debiyide düşüre bilir sıcak suda giriş yerinede aşağı doğru vur biraz kör tapa yerine kadar doluyor delikler yine tıkana biliyor güzel şekilde temizlenmeyince debi sorunu bundan dolayı olabilir şelale aparatı debiyide düşürüyor normaldede bilgin olsun iyi hobiler

Beğenenler: [T]162390,ismailtel[/T]
Teşekkür Edenler: [T]140818,CNTAKR[/T]
+1: [T]168086,brigantes[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DimidiochromisÇevrim Dışı

Kayıt: 07/01/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 185
DimidiochromisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2020 09:38
Merhaba

Daha önceden 60 litrelik bir bombeli akvaryumda tetra ex400 kullanmıştım modeli itibari ile zaten ufak bir filtre debisi de boyutuna göre fena değildi kullandığım sürede yazdıklarınızı okudum bence son düşünceniz daha mantıklı 2.5 sene içinde pervane mili eskimiş olabilir set halinde alıp yenilendiğinde düzelme ihtimali yüksek olasılık bir diğer husus ise pervane mili takımını komple bir diş fırçası ile temizleyip az miktarda vazelin zeytinyağı veya tıraş makinelerinde kullanılan yağlardan az bir miktar parmağınız ile yağlayıp tekrar denemeniz olabilir. bazen de fişten gelen akım değiştiğinde debide değişiklikler meydana gelebiliyor bu da diğer bir ihtimal

kolay gelsin..

Beğenenler: [T]140818,CNTAKR[/T]
Teşekkür Edenler: [T]140818,CNTAKR[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

brigantesÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/11/2014
İl: Bursa
Mesaj: 2926
brigantesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2020 09:40
Hortumlar ve aparatlar yosun tutmuş olabilir onları temizlerseniz sorun giderilir büyük ihtimal.

Teşekkür Edenler: [T]140818,CNTAKR[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CNTAKRÇevrim Dışı

Kayıt: 16/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 35
CNTAKRÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2020 16:07
Cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar.
Hortumları ve delikleri temizledim onlarda sorun yok ,muhtemelen pervane ve mil değişince düzelir ancak dimidiorchomis arkadaşın yazdığıda kafama takıldı daha öncede takılmıştı çünkü debi düşmeden bir gün önce elektrik arızası vardı mahallemde,elektrik gidip gelmişti acaba akım dan dolayı bir arıza olmuş olabilirmi demiştim ama daha sonra tamamen yanardı öyle olsa demiştim, bakalım artık pervane ve mil alınca görücez ne olucak umarım korktuğum başıma gelmez bir tetra olmuş 450 lira 😁

Beğenenler: [T]212096,Dimidiochromis[/T]
Teşekkür Edenler: [T]212096,Dimidiochromis[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir