Dış Difüzör


Akvarist GörkemÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/08/2013
İl: Ankara
Mesaj: 688
Akvarist GörkemÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2015 22:34
Merhaba arkadaşlar,

Dış filtre hortumuna bağlanan difüzörlerden kullananlardan, olumlu/olumsuz yönlerini ve tavsiye marka/model öğrenebilir miyim ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AGARTALIÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/06/2013
İl: Adana
Mesaj: 837
AGARTALIÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2015 22:42
Görkem Bey, difüzörlerin hiç bir modelini kullanmadım. Ama çok araştırdım bu konuyu. Sonuç olarak vortex sistemle co2 çözmeye karar verdim. Vortex ister mayalı sistemde ister basınçlı tüplerde oldukça randımanlı. Son olarak dış filtre çıkışındanbir kısmını akvaryumun içerisine vererek ve uygun miktarda bir kısmını da uv filtreye yönlendirip uv'den cıkan suyu da pleksiglas boru kullanarak yaprığım vortex'e vererek co2 çözüyorum. Votex için ekstra motor kullanmamış oluyorum. Vortex ile neredeyse co2'in tamamını çözerek daha az co2 kullanmış oluyorum. Eğer akvaryumun içerisinde vortex görüntü olarak sisi rahatsız etmeyecek ve akvaryum büyüklük olarak vortex kullanımına uygunsa tavsiye ederim. Daha önceleri kolonya şişesi, kuş suluğu, krema enjektörü vs. malzemelerle yaptıklarım ve son olarak pleksiglas boru kullanarak yaptım. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Akvarist GörkemÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/08/2013
İl: Ankara
Mesaj: 688
Akvarist GörkemÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2015 10:52
[QUOTE=AGARTALI]Görkem Bey, difüzörlerin hiç bir modelini kullanmadım. Ama çok araştırdım bu konuyu. Sonuç olarak vortex sistemle co2 çözmeye karar verdim. Vortex ister mayalı sistemde ister basınçlı tüplerde oldukça randımanlı. Son olarak dış filtre çıkışındanbir kısmını akvaryumun içerisine vererek ve uygun miktarda bir kısmını da uv filtreye yönlendirip uv'den cıkan suyu da pleksiglas boru kullanarak yaprığım vortex'e vererek co2 çözüyorum. Votex için ekstra motor kullanmamış oluyorum. Vortex ile neredeyse co2'in tamamını çözerek daha az co2 kullanmış oluyorum. Eğer akvaryumun içerisinde vortex görüntü olarak sisi rahatsız etmeyecek ve akvaryum büyüklük olarak vortex kullanımına uygunsa tavsiye ederim. Daha önceleri kolonya şişesi, kuş suluğu, krema enjektörü vs. malzemelerle yaptıklarım ve son olarak pleksiglas boru kullanarak yaptım. [/QUOTE]

Size katılıyorum. Dün bir hata yaparak Ista'nın dış difüzörünü almış bulundum. Forumda yeteri kadar araştırma yapmamıştım ve hemen hemen herkesin karşılaştığı sorun ile yüz yüze kaldım; su sızdırma. Teflon bant bir çözüm ama bana göre değil. Zira evi sular içerisinde bulma ve diğer acı sonlar ile karşılaşma ihtimali var.

Bu konuyu okuyacak arkadaşlara da tavsiyem aşağıdaki resimde görülen difüzörü AL-MA-YIN !



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir