Dip yemi


Kafkas78Çevrim Dışı

Kayıt: 18/11/2009
İl: Konya
Mesaj: 24
Kafkas78Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2009 22:54
Arkadaşlar ben balıklarımı bir arkdaşımdan aldım.Aldığım kişi yerli lepistes besliyor bana verirken kullandığı yemleri söyledi.Bunlar dip yemi vede kırmızı bir yem ismini bilmiyorum bunlardan alırsan balıklar seviyor dedi.Bütün yemleri kullandım bundan verim aldım dedi.Hatta seraya benzer bir yemde kullanmış yemden anlamadığım için ilkin anlayamadım ama büyük ihtimal seranın bir türü idi.Sizce ne yapmam gerek

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RivayetÇevrim Dışı

Kayıt: 04/08/2008
İl: Ankara
Mesaj: 99
RivayetÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2009 09:18
İsmail Bey iyi günler,
 
Bahsettiğiniz kırmızı yem ve dip yemi, benim de kullandığım protein ağırlıklı yemlerdir. Ancak ben bu yemleri tetrazonlarım için kullanıyorum. Lepisteslerin ve diğer canlı doğuranların bahsettiğiniz yemleri sevdiği doğrudur. Ancak bu balıklar genellikle, zaten yem ayırmıyorlar. Şimdiye kadar hangi tür yem atarsam atayım hepsini severek yediler. Fakat bu balıkların daha sağlıklı olmaları için bitkisel yem ile beslenmeleri daha doğrudur. Protein ağırlıklı yemler bu balıkların sindirim sistemini fazla yorar. Sürekli protein ağırlıklı yem kullanırsanız bir süre sonra hastalıklar ve ölümler kaçınılmaz olur.
 
Eğer lepistes ve diğer canlı doğuranlardan besliyorsanız, size tavsiyem kaliteli markaların pul yemlerinden kullanmanızdır. Bunların içinde sarımsaklı, salatalıklı çeşitleri mevcuttur. Hangisini kullansanız olur. Protein ağırlıklı yemleri ise ancak çeşit olsun diye nadiren kullanmanızı tavsiye ederim.
 
Sağlıklı balıklar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

3R02Çevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 133
3R02Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2009 10:05

Dip yemleri suyu çok çabuk bozar. Tam balıklarınıza göre yemleme yapın bence. Atık kalmasın


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir