DİP ÇEKİMİ ALTERNATİFİ


bozbey14Çevrim Dışı

Kayıt: 17/04/2014
İl: Ankara
Mesaj: 97
bozbey14Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2014 17:32
Arkadaşlar herkese merhaba,
Bir arkadaşımın evinde gördüğüm ve çok beğendiğim bir sistemi paylaşmak istiyorum sizinle.
Evinde 1 ana tank 140x50x60 ölçülerinde yanlış hatırlamıyor isem ve 5 adet de banyoya raf düzeneği yaparak yerleştirdiği 100x35x45 lik yavruluk tankları var (tüm yavrulukları dolu :) ) mevcut bir kaç küçük yavruluğu saymıyorum. ilk olarak banyoda bulunan rafların üst kısmına yine yanlış hatırlamıyor isem 200lt lik bir su deposu yerleştirmiş ve bu depoya direk musluk bağlantısı yapmış su seviyesi azaldığında otom. dolum yapan basit bir şamandıra sitemini de monta etmiş ve dopodan direkt ana tankına gidecek şekilde birazda boruları gizleyerek depo su çıkışını ana tankına vermiş. Şimdi buraya kadar olan kısmı tamam ilginç olan sonrası  daha sonra ana tankından tekrar banyoya ilk büyük yavruluğuna su çıkışı vermiş, ordan diğerine ordan bir diğerine derken tüm tanklar kendi aralarında su geçişi yapacak şekilde ayarlamış ve son tankından da klozetin rezervuar kısmına giriş yapmış aralara attığı selenoid valf di yanlış hatırlamıyorsam onlarıda hepsini bir güzel uydurmuş. klozeti kullandıkdan sonra rezervuarına bastığında sistem rezervuardaki suyu boşaltıp yenisini doldurmak için sonda bulunan yavruluk tankını kullanıyor tankda bulunan kullanılmış su rezervuara doluyor sonra sistem sırasıyla her bir yavrulukdan diğerine olacak şekilde dolum yapıyor ve ana tankdan da dolum yaptıkdan sonra su deposundan su ana tanka doluyor ve işlem tamamlanıyor.

Şimdi sistemin avantajları şu ; Anlattığına göre tuvaletın basına taze su harcamasına gerek kalmıyor ve ekstra su sarfiyatından kurtuldum dedi. Sistemi uzun yıllardır kullandığını ve çok memnun olduğunu söyledi. sistemin hiç bir probleminin olmadığını söyledi daha sonra ve en önemlisi sistem sürekli olarak dibe yerleştirdiği tahliye sistemi ile gerçekleştiğinden dip çekimi ve su değişimi yapmadığını anlattı. tüm tanklarında sürekli dinlenmiş taze su olduğunu ve balıkların bu konudan çok memnun olduğunu söyledi ki yavrularına bakınca belli oluyordu gerçekten. Söylediklerini aktardığım için sorulanıza cevap veremeyeceğim ancak ilk aklıma gelen soru şuydu yavru tanklarında pislik birikmiyormu? veya sistemin sonunda bulunan yavru tankı özellikle pislik yüzünden ve nitrattan etkilenmiyormu kirlilik nasıl diye sorduğumda bir evde günde kaç kez sifon kullanılıyor bilgin varmı dedi ve ekledi normal şartlarda farketmediğimiz ve taze suyu sadece tuvalet gideri olarak kullanmak yerine bu şekilde hem bütçeme hem çevreme hem balıklarıma daha sağlıklı olduğu için seçtim dedi ve üstüne birde uğraşmak zorundada kalmıyorum dedi ve hayır hiç bir tankımda kirlilik olmuyor dedi nitratla ilgili en ufak sorun yaşamadım hiç bir tankımda dedi, normal dış filtresi iç filtresi ve yavru tanklarında pipo filtreleri mevcut sürekli su değişimi ilede su taze kalıyor dedi.
Belki düşünen olur veya uygulamada faklı öneriler olur diye paylaşmak istedim ama yıllardır kullanılan ve oturmuş bir sistemi vardı. Özellikle koskoca ana tankı cam gibi suyu vardı yawru tanklarında ki suyun kalitesini bilemiyorum çünkü ışık yetersizdi ancak onlarda çok temizdi. Evinde müsait olanlara bir alternatif olabilir. 
Herkese sağlıklı hobiler..


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GeckoÇevrim Dışı

Kayıt: 07/12/2012
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1611
GeckoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2014 16:17
Devamli su degistiren sistemler mevcut. Bu arkadas biraz daha gelistirmis tabi. Yalniz her gun ayni miktarda sifona basma olmayacagi icin biraz dengesizlik olabilir mi diye dusunuyorum fakat toplamda soylediginiz hacimler baya ciddi miktarlar ediyor. Ufak farkliliklar cok da onemli olmaz. Zaten uzun zaman da kullaniliyor ve yavrular bile saglikliysa sorun yok demektir.

Tek handikapi bir tanktaki en ufak hastalik butun tanklari etkileyecektir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir