Dinlenmiş çeşme suyunda ramirezi beslenirmi ?


mperkÇevrim Dışı

Kayıt: 02/06/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 387
mperkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2020 19:21
[QUOTE=darkaura]

26ppm ro arıtma için biraz yüksek. Muhtemelen son aşamada mineral yada alkali filtre var, suyu minerallendiriyor. Yada membran ömrünü tamamlamış yırtıklardan sızıntı yapıyor. Mineral, alkali ve post karbonu çıkarın, balık için membrandan çıkan suyu kullanacaksınız. İçme suyu içinde kullanıyorsanız mebran çıkışına bir T parçası takıp ayrı bir çıkış alın. Membrandan çıktığında 26ppm okuyorsanız membranı değiştirme zamanı gelmiş demektir. Membrandan çıkan suyun 4-5ppm olması gerek, maksimum 10ppm.

RO suyunu balıkda direk kullanmak doğru olmaz. Balıklar bazı mineral ihtiyaçlarını sudan karşılıyorlar. Ro sudaki bütün mineralleri alır. Akvaryumda bitki ağırlığı yoksa çeşme suyu ile yarı yarıya karıştırıp kullanın. Anubias ve fern in örtesinde bitki varsa 1/3 hatta 1/4 karışım yapın yoksa problem olacaktır. Saf ro kullanıp uygun güney amerikan mineral katkılarıylada su hazırlanabilir ama kaliteli katkı ve deneyim ister. Hiç riske etmeyin. Burdaki ramireziler çeşme suyuna nispeten dayanılılar. Önemli nokta geçişleri yumuşak tutmaz. Çeşme suyunda yaşayan balığa birden saf su verirseniz şoka girer. Bir kere hızlı su değişiminden seri ramirezi kaybım olmuştu. Şimdi su değişimlerini çık ufak bir motorla yarım saatde gerçekleştiriyorum. Sorun yaşanmıyor. [/QUOTE]

Değerli bilgileriniz için teşekkür ederim.
Kontrol ettiğimde post alkali ve post karbon tatlandırıcı ver membrandan sonra 2 adet varmış. Belki ön filtrelemenin değişme vakti geldi onun için belki yüksek çıkıyordur. Değiştirmeyi yapacağım aynı zamanda balıklara uyumlu hale de getirmek istiyorum.
T parçası takıp ayırdığımızda su membrandan çıkarken çok yavaş akmıyor mu? Onun dolmasını beklemek gerekiyor doğru mu? O süreyi pek beklemek istemiyorum açıkçası şuan onu nasıl çözerim onu düşünüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir