Dikkat Dikkat Melek Dünyasına Girdiniz." E_C_N--rcall--gozturk"


drama212Çevrim Dışı

Kayıt: 12/09/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 117
drama212Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ekim 2011 22:55
Ercan bey peki damacana su koyduktan sonra akvaryumun kendi suyundan aşılama yapayım mı? şuan kullandığım pipo filtreyi dezenfekte edeyim mi? Dezenfekte edersem bakteri kültürü mü almam gerek. Yumurtlamaları için fayans kullanıyorum. Bir sakıncası varmıdır?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gozturkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/10/2007
İl: Ankara
Mesaj: 938
gozturkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Ekim 2011 23:41
      Ramazan usta gerekenleri söylemiş ancak bir kez daha üstüne gitmekte fayda var.Arkadaşlar tüm üretim serüvenim süresince en başarısız olduğum dönemler bu işi karma tanklarda yapmaya çalıştığım dönemlerdi.Arkadaşlar karma tank demek stres demek ağır yada olumsuz su şartları demektir.Üzer sizi.Gerçekten bu işi yapmak istiyorsanız anaçları ayırmanız gerekir. 
     Bu arada gerçekten faydalı bir konu başlığı olmuş.Yazan yorum yapan herkese teşekkürler.Benimde bu konuda söyleyeceklerim var.
     Anaçların yumurtaları havalandırmaya çalışmasını içgüdüsel bir refleks olarak algılıyorum.Yaradılışında bu duygular hafızaya yazılıyor.Anaç olunca hafızadan bilgiler geri çağırılıyor ve içgüdüler havalandırmayı emrediyor.Peki balık bunu yaparken yumurtalara ne faydası olacağını biliyor mu veya bunu yaptığı esnada yumurtayı ben şuan bundan yada şundan koruyorum diyormu acaba?Hepimiz yavru alıyoruz.Yumurtladıktan sonra havalandırma yapmayan varmı?Hepsi yapıyor.Mesela yumurtladıkları sudaki iletkenliği ölçen yada ph tespit edip havalandırma dozajı ayarlayan varmı?Mesela bu suda mikrobakteriyel yoğunluk fazla deyip yumurtalara çok yaklaşıp havalandıran veya her daim 5 cm mesafeden havalandıran varmı?Ancak ne var,tecrübesizlikleri yada ruhsal yaratılış gerçekleri gereği yumurtasını yiyen yada bakım düzeyini eksik bırakan anaçlar var.Sonuçta her canlının kendine göre ruh dünyası karakteri yetenekleri farklı oluyorlar.İşte iyi bir damızlık olma yada sorunsuz bir eş olma özelliklerini belirleyen bu nitelikler.
    O kadar çok eş meleğim olduki sayısı aklımda değil.Bunlar içinde sadece bir tanesi ben hiçbir şey yapmadan yavruları 1-2 cm boyuna getiriyorlardı.Bu süreçtede yeni yumurta dahi yapmıyorlardı.Hatta avatarımda gördüğünüz melek o eşin erkeği.Benim için bir efsaneydi.İçgüdülerini bastırabilmek...
   Mesela şuan muhabbet kuşu üretiyorum Ercan abi balığa neden ağırlık vermiyorsun diye kızacak bana ama :) Yumurtlayan kuş direk yumurta üstüne yatıyor ve ısıtmaya başlıyor.Bu durumda bu kuşa kimse yumurtaları ısıtma gerekliliğini söylemedi.İçgüdüleri ona yapması gereken emri verdi.Akıl yerine içgüdüsel nitelikleri ağır basan insan harici canlılarda yaşaması yada yaşatması için yapması gerekenler kendi doğumlarında diske kaydediliyor.Kayıtlı bilgiler yaşamı boyunca onu yönlendiriyor.
    Çiftleş yumurtla ve yumurtaları havalandır.Ancak kendi neden havalandırdığını bilmiyor.Doğal dengede yumurtaların başına gelecekler daha önceden yaratılıştan itibaren bilindiği için yumurtaların koruyucusunun havalandırmak olduğu çözüm olarak belirleniyor ve balığa entegre ediliyor.Ona seçim şansı bırakılmıyor yada fikir yürütme yetisi kısıtlı.
    Peki havalandırmanın yumurtanın larvaya dönüşmesi için gereklilik olduğunun yaratan tarafından uygun görülmesine bizim aklımızın yettiğince ne yorumlar yapılabilir.Arkadaşlar dile getirmişler bir kaç şey evet katılıyorum.Mantar sporlarının yapışmasını engellemek,durgun olan suyun oluşturabileceği mikrobiyel şartlar(derlerya eskiler akan su pislik tutmaz diye) ve bir diğer seçenekte oksijen sağlamaya çalışmak olabilir.Ancak yumurtaların su içindeyken anaçların yüzgeç hareketleri ile kazanabildikleri oksijen oranı ne kadardır.18 gün yumurtada kalan bir civciv için yumurtanın %25i kadar demişken Ramazan ustam.Ayrıca kapalı devre bir yumurtanın su içindeyken oksijeni özümseyebilmesi ne kadar olağandırki bu işi solungaç yapısı yapabiliyor.Yumurta bunu nasıl becerir bilmek güç.
  Biz yumurtaların önüne koyduğumuz hava ile yumurtaların önümdeki su alanını hareketlendiriyoruz aslında,Dolayısı ile hava vermeden suyu sirküle etmekte mantarlaşmanın önüne geçebilir.Zamanında bunu denedim.Eşlerimden biri yumurtaları enteresan şekilde yapıştırmayı beceremiyorlardı.Yada olsa olsa %25 ini yapıştırıyorlardı.Kalanıda hava çıkışının bıraktığı akıntı ile düşüyorlardı.O tankta herhangi bir hava taşı uygulaması yapmadım.Sadece yumurtaların uzağına pipo koydum.Ne yumurtaları çekecek kadar yakın nede sirkülasyonu azaltacak kadar uzak.Arkadaşlar yumurtaların en az % 25 i larvaya dönüştü.Elbette oran azdı.Bir kısmı taban camına yapışmıştı bir kısmı larva haline dönüşürken kuyruk hareketleri neticesinde sağa sola larva-yumurta olarak hareket ediyorlardı.Ancak %25 oranında kurtulmuşlardı.Bu gözlem neticesinde amaç yumurtalara oksijen kazandırmakmı yoksa suyu hareketlendirmekmi seçeneklerinden 2. olan üzerinde fikrim ağır basıyor. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

beyaz_kartalÇevrim Dışı

Kayıt: 09/02/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 144
beyaz_kartalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2011 00:50
[QUOTE=rcall] [QUOTE=beyaz_kartal]Herkese Merhaba,
 
Yaklaşık 6 gün önce aldığım meleklerim yumurta döktü, yanlız erkek yumurtaları döllemeyip , yumurtaları yemeye başladı.Tankımda ayrıca silver zebra melek yavrularımda var.Onları kovalıyorlar yani ebebeyin içgüdüsü kazanması için iyi bir faktör olarak düşünüyorum.Sizce bunun sebebi nedir? Saygılarımları sunarım....
[/QUOTE]
Demekki babalık iç güdüsü tam oturmamış. Karma tankta olağan şeyler bunlar, her zaman dile getirdiğimiz olay stres faktörü. Diğer balıkları yumurtalara karşı tehdit algılıyor. Bir bakarsınız diğer balıkları kovalar döner yumurtaları döller, ama bir bakarsınız yumurtaları yemeye başlar. Bunu kurtuluş olarak görür, ama bir gün hem kovalamayı hem de yumurtaları korumayı öğrenecektir. Bırakın şimdilik iç güdüleri otursun, daha sonra baktınız olmuyor eşlere bir üretim tankı kurar ayırırsınız.
Saygılar,
[/QUOTE]
Sizinde söylediğiniz gibi içgüdülerinin gelişmediğine inanıyorum.Umarım ikinci seferde böyle bir durumla karşılaşmam.Dişi gayet anaç hareketlerde bulunuyor.Erkeğin sanırım biraz tecrübeye ihtiyacı var.Herşeyin ilacı sabır.Bakalım.İlgin için teşekkür ederim Üstad.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

E_C_NÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2007
İl: Konya
Mesaj: 1752
E_C_NÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2011 01:16
[QUOTE=drama212]Ercan bey peki damacana su koyduktan sonra akvaryumun kendi suyundan aşılama yapayım mı? şuan kullandığım pipo filtreyi dezenfekte edeyim mi? Dezenfekte edersem bakteri kültürü mü almam gerek. Yumurtlamaları için fayans kullanıyorum. Bir sakıncası varmıdır?[/QUOTE]
 
 
Mecut eşlerin bulunduğu tankın suyunu kademeli olarak değiştirecez. Tamamen sıfırdan bir sistem kurmayacaz. Akvaryum içinden su sifonla, o kadar da suyu damacanadan ilave et(1/3 oranında). Hastalık gibi bir durum var ise dezenfekte yapılır. Herhalde böyle bir yoktur.
 
Yumurta döktürmek için koni temin et ya da ona benzer küpler var. Fayansın hiç bir sakıncası yok. Ancak eşleri ayırdığında yumurtalar fayastan çabuk dökülüyor, buna dikkat etmen lazım.
 
Yeni konu başlığımızı 1 no'lu sayfa da içindekiler bölümüne ekliyoruz. Hobicilere hayırlı olsun.
 
24- Ebeveynler neden yumurtaları havalandırır Bkz. sayfa 78-79-80
E_C_N2011-10-02 01:25:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RuPTuRÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 726
RuPTuRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2011 09:56
Bu arada yumurtaları yalnızca melekler havalandırmıyor.Vatozlar da aynı şekilde yumurtaların üstünde sürekli yüzgeç çırpıyorlar.
Egg thumbler'da deneme şansımız olsaydı keşke melek yumurtalarını da 
Aklımdan çok geçmiş olmasına rağmen cesaret edemediğim bir yöntem 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AmraÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 795
AmraÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2011 12:00
[QUOTE=RuPTuR]Bu arada yumurtaları yalnızca melekler havalandırmıyor.Vatozlar da aynı şekilde yumurtaların üstünde sürekli yüzgeç çırpıyorlar.
Egg thumbler'da deneme şansımız olsaydı keşke melek yumurtalarını da 
Aklımdan çok geçmiş olmasına rağmen cesaret edemediğim bir yöntem 
[/QUOTE]

Abi ben albino gold vatozlar yumurta dökü bir kaçtanesini kulucka makinasaına koydum orda havalandırıyorum 3 gün oldu mantarlaşma yok büyuük ihdimal ile çıkacak yumurtalar bekleyp görecez....


Bu arada yeni balıklar geldi lütfen yorumlarınızı esirgemeyin kardeşinizden
Ramazan abiye oyuncak geldi ....)))









Balıkları aldığım adamda  hep  karanlıkda kaldıkları için ışığa bile alışdırmam  zor oluyo çok ürküyorlar insandan ama aralarına beni tanıyan 2-3 balık atarsam sorun zamanla ortadan kalkar diye ümit ediyorum bu arada 1-2  tanesini değişdirecem durumları hoşuma gitmedi yanık kalmışlar gibime geldi 1-2 tanesi


[VID]http://www.dailymotion.com/video/xlfi70_video0031_animals[/VID]


Burda da adam olmaz dediğimiz erkek nasıl da form aldı kendine geldi  Maşaallak konu sunda hasasım .....


Amra2011-10-02 14:58:38

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gozturkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/10/2007
İl: Ankara
Mesaj: 938
gozturkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2011 16:22
[QUOTE=RuPTuR]Bu arada yumurtaları yalnızca melekler havalandırmıyor.Vatozlar da aynı şekilde yumurtaların üstünde sürekli yüzgeç çırpıyorlar.
Egg thumbler'da deneme şansımız olsaydı keşke melek yumurtalarını da 
Aklımdan çok geçmiş olmasına rağmen cesaret edemediğim bir yöntem 
[/QUOTE]
Cem bey,
Denedim sakın denemeyin olmuyor.Bahsettimya yumurtaları yapıştıramayan eşim vardı diye.Onların bir ağız yumurtalarını egg thumber a aldım.Çıkmıyor.
Nedenine gelince yumurta larvaya dönüşünce 2 adet vucüt uzantısı ile yumurtlanılan yere yapışıyorlar-tutunuyorlar.Sanırım bu şekilde tutunamadıkları için sorun oluyor.Bahsettiğim % 25 çıkım hadisesi vardıya.O ağızda yaşayanların hepsi tabana tutunanlar olmuştu.Tabanda kuyruk sallıyorlardı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

undesirableÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/10/2006
İl: Mugla
Mesaj: 800
undesirableÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2011 17:23
[QUOTE=E_C_N]
 
Yumurta döktürmek için koni temin et ya da ona benzer küpler var. Fayansın hiç bir sakıncası yok. Ancak eşleri ayırdığında yumurtalar fayastan çabuk dökülüyor, buna dikkat etmen lazım. [/QUOTE]

Ercan abi, izninle şahsen kullandığım nacizane yumurtlama aparatı tavsiyesinde bulunmak istiyorum.

Meleklerin yeşil yüzeylere yumurta bırakma meyilleri malum. Buna dayanarak 16mm iç çapı olan bir dış filtre hortumundan 30cm lik bir parça kesip, içerisine uygun boyutta plastikten yapılmış bir kablo oluğu soktum. Isıtıcı vantuzuyla cama astım. Bu hortumun yüzeyine yumurtalar oldukça sağlam yapışıyorlar. Yumurtadan çıkan larvalarda sorunsuz asılı kalabiliyorlar. Hortumun resimleri bir önceki sayfada mevcut. 


undesirable2011-10-02 18:59:31

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

E_C_NÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2007
İl: Konya
Mesaj: 1752
E_C_NÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2011 18:14
[QUOTE=RuPTuR]Bu arada yumurtaları yalnızca melekler havalandırmıyor.Vatozlar da aynı şekilde yumurtaların üstünde sürekli yüzgeç çırpıyorlar.
Egg thumbler'da deneme şansımız olsaydı keşke melek yumurtalarını da 
Aklımdan çok geçmiş olmasına rağmen cesaret edemediğim bir yöntem 
[/QUOTE]
 
 
Ben dediğine yakın şeyler denedim. Karma tanktan yumurta nakilleri yaptım. Oldukçada başarılı oldum. Kuluçka makinasının çalışma sistemini tamamen değiştirip farklı yöntemle bunu başaracağıma inanıyorum. Akvaryum malzeme üreticileri projeye sahiplenebilirler aman ha diyelim.
 
Kuluçka makinasını vatozlarda denemek zorunda kaldım. Küpe iki dişi birden yumurtlayınca diğerinin yumurtalarını dşarı attı bende makinaya doldurdum. Diğer küptekilerle beraber çıktılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rcallÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/07/2007
İl: Manisa
Mesaj: 1665
rcallÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2011 19:44
Bir altum üreticisi bakın yumurtlama aparatı olarak ne kullanıyor.





İİlginç değil mi? :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AmraÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 795
AmraÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2011 19:50
[QUOTE=rcall]Bir altum üreticisi bakın yumurtlama aparatı olarak ne kullanıyor.





İİlginç değil mi? :)
[/QUOTE]

Ramazan makaleyi yolasana bana bir okim ne diyo altumlar hakında .......

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Göktan CanazÇevrim Dışı

Kayıt: 20/06/2010
İl: Antalya
Mesaj: 430
Göktan CanazÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2011 20:12

Merhaba arkadaşlar konuyu 3 gündür en baştan 80.sayfaya kadar okudum üstadlarımız herşeyi elinden geldiğince anlatmış hepsini tebrik ederim.Bende daha önce discuslar ile melek besliyordum düzenli su değişimi,dana yüreği,ve düzenli yemleme ile 5 aylıkken hemen hemen hepsi kurlaşmaya 5.5 aylık civarı ikende yumurtlamaya başladılar.Tabiki bunlar olalı 9 ay oluyor.Sonra meleği bırakmak zorunda kaldım Şuan canlı doğuran üretiyorum ve discus çiftlerim var.Bir kaç aydır melek'balığına geri dönme hevesim var aradığım double dark yada Full black melek leri bulunca inşallah boş olan 200L lik tankımda 10 melek besleyip En iyi 1 çifti ayırma gibi bir düşüncem var tabiki iç güdülerini tam olarak kazandıklarında.Bir kaç üreme denemem olmuçtu Rcall(ramazan)hocamız belki hatırlar 8-9 ay önce sinde fakat çiftler nedense 60*40*40 akvaryumda yumurtlatamamıştık ana tanka aldığımda ise 4 gün sonra yumurta döküyorlardı Eski balıklarımdan bir kaç fotoğraf;

Eski 6 aylık çiftimden bir kare

Kafa yapmış mable dişim

İlk yavrulama

Göktan Canaz2011-10-02 20:13:20

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gozturkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/10/2007
İl: Ankara
Mesaj: 938
gozturkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2011 21:09
Göktan bey.Teşekkürler.Özellikle marble dişi dikkatimi çekti.Dişi diyorsunuz ve buda gösterirki her kafalı melek erkek olmayabilir.
Bu arada eşleri ayırdığınızda yumurtlamama sebebi değişen durumdaki artan stres şartlarıdır.Karma tanka aldığınızda yumurtlamaları üzerlerinden kalkan stresin belirtisidir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Göktan CanazÇevrim Dışı

Kayıt: 20/06/2010
İl: Antalya
Mesaj: 430
Göktan CanazÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2011 21:19

Gürkan abi bizzat yumurtlarken gördüm gerçekten çok güzel bir dişiydi.Dediğiniz gibi sanırım stresden dolayı yumurtlatamadım 60*40*40 da ana tanka aldığımda ilk günlerde hemen kurlaşma başlıyor 3-4 gün sonrada yumurtalar geliyordu.En çok sevdikleri yumurtlama yerisi ise dış filtre borusu Yiğit abinin dediği gibi bende yeşil yerlere yumurtlama eğilimlerinin fazla olduklarını düşünüyorum.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir