Dere kumu temizleme


UnleasheaDÇevrim Dışı

Kayıt: 23/02/2007
İl: Adana
Mesaj: 329
UnleasheaDÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2008 17:26
Dün akvaryumcudan dere kumu satın aldım fakat bugün yıkamaya çalışınca kovalarca su gitmesine rağmen halen su döktüğümde rengi kırmızılasıyor hemen bende buna rağmen kumun yaklasık yarısını akvaryuma koydum bir umutla. Hemen suyu bulandı vs ama yarısını değiştirdim su anda akvaryum iyi ama kumun hepsini koyamadım ve geri kalanını koyduğumda bulanmasından korkuyorum ne kadar yıkarsam yıkayım hep su kıpkırmızı oluyor bunu nasıl engelleyebilirim?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

popcorn41Çevrim Dışı

Kayıt: 30/03/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 154
popcorn41Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2008 17:36
Keşke akvaryumculardan dere kumu almasaydınız.Onun yerine hazır paketlerde olan 1 kg çakıllar var daha temizdir.Bir de direk olarak suyu koymayınız.Altına bir tabak vb. koyarak üstüne suyu dökerseniz bulanıklığı bir nebze engellemiş olursunuz.Zaten bulanıklık yıkama miktarsınıza göre bir kaç gün içinde kaybolacaktır.Saygılar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZıMBıRTıÇevrim Dışı

Kayıt: 14/11/2007
İl: Kocaeli
Mesaj: 89
ZıMBıRTıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2008 18:18
Muhammed bey malesef bende aynı hatayı aylar önce yapmıştım ve ceremesini hala çekiyorum. Eminim ki aynı kumu almışızdır. Ancak kanaatimce bu kum değil kiremit kırığı gibi birşey 22 paket aldığımdan ve yenisine vercek param kalmadığından dolayı kaldırıp atamadım ama fazlada korkulacak bir şey yok.
Siz akvaryumunuza kumun hepsini koyun ve filtrenize normal sünger koyarak bir gün çalıştırın. 1 gün sonundada süngeri değiştirirseniz bir sorun kalmayacaktır. Tabi ki bunu yapmadan önce kumu yıkayabildiğiniz kadar yıkayın. Zaten yıkadıkça çamur akacak fazla abartmayın çünkü bu çamur o kremit kırığı sandığım şeylerin erimesinden maydana geliyor. üzerindeki toz ve pisliğin gittiğine emin olacak kadar yıkayınız.
Birde dip çekimlerinden sonra 1 günlük bulanıklık olacaktır ama bunuda fahri beyin söylediği gibi suyu bir tabak vasıtasıyla eklerseniz asgariye indirebilirsiniz.
Benim aldığım galiba dilek markaydı. Allah kolaylıklar versin.
 
Saygılar...
ZıMBıRTı2008-06-16 18:21:14

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir