Deniz Kestanesi (echinoidea)


ExedraÇevrim Dışı

Özel Üye
Site Gelistirme Grubu Üyesi
Kayıt: 16/09/2015
İl: Yurtdisi
Mesaj: 2806
ExedraÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2015 19:23
[IMG]http://www.hurriyet.com.tr/_np/6486/20036486.jpg[/IMG]
Derisi dikenli sınıfından olan ve bazılarımızın denizdeki kâvusu olan bu canlı deniz akvaryumlarımızda bize yosunla mücadele konusunda yardımcı olabilmektedir.

Deniz kestaneleri hareket edebilmek için 'tüp ayak' denen mekanizmayı kullanır, deniz kestaneleri için bu tüp ayaklar çok önemlidir çünkü bu tüp ayaklar hareket etmenin yanı sıra koku, titreşim, tat alma ve akıntı yönünü hissetmeye yarar.
Deniz kestanelerin dikeni oldukça serttir fakat aynı zamnda çok kolay kopabilmektedir bu nedenle bu canlıyı taşırken üzerine fazla baskı uygulamamaya dikkat ediniz.

Yosun ve alg'lerle beslenir tüp ayakları yardımıyla yosunun yaprağına tırmanır ve papağan gagası gibi ağızıyla küçük parçalar koparmaya başlar.Ağzındaki dişler daha çok kıkırdak yapıdadır bu canlıyı akvaryumuna alan kişilerin en büyük şikayeti 'Deniz kestanesini akvaryuma aldım fakar dikenleri dökülmeye başladı' deniz kestanesinin dikenlerinin dökülmesi iyiye işaret değildir bu "ölüyor" anlamına gelir bunun en büyük sebebi ise ani su değişimi veya açlıktır.
Deniz kestaneleri su değişimlerinden pek hoşlanmazlar bu yüzden su değişimi yaparken ekleyeceğimiz suyun akvaryumdaki su ile aynı ısı ve tuzluluk değelerine sahip olduğundan emin olmalıyız.

Deniz Kestanesi Tüp Ayakları
[IMG]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/79/Seeigel-Saugfuesse%28Galicien2005%29.jpg/380px-Seeigel-Saugfuesse%28Galicien2005%29.jpg[/IMG]

[K]Not:Alıntı değildir tamamen kendi bilgilerimle hazırlanmıştır.[/K][EDIT]Exedra,2015-10-20 19:40:56[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir