Deniz Akvaryumu Kurulumu


ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2006 15:29
Arkadaşlar öncelikle şuna karar verdim. 100 veya 120 cm ölçülerinde özel yapım bir akvaryum yaptırıcam ama deniz akvaryumu sisteminde bulunan bu akvaryumun altına taşırma adıyla söylenen camdan yapılmış özle sistemi yaptıracağım yere söylesem yapabilirlermi? Daha sonra da akvaryum dünyası dergisinin bu ayki sayısında gördüğüm o muhteşem palyaço yavrularından sonra palyaço ve anemon beslmeye karar verdim. Diğer eksiklerim u.v. deniz kumu...vb şeyler diyedüşünüyorum. Sizce başka almam gereken malzemeler varmı ve bu akvaryum sizce bana ne kadara patlar???

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aqualine(bursa)Çevrim Dışı

Kayıt: 30/01/2006
İl: Bursa
Mesaj: 1549
aqualine(bursa)Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2006 17:35

Alacağınız malzeme akvaryumunuzun ebat'ına göre değişecek protein  skimmer, mercan kırığı yada kumu ,tuz ,canlı kaya, ısıtıcı, gibi power head, geri dönekipmanlar Alacaksınız fakat önce bu işle ilgilenmiş biri ile irtibata geçmenizi öneririm cam'ı deldirecekseniz bu işi bilen biri ile çalışmanızı tavsiye ederim .. bu işte acelem yok diyorsanız önce topiklerin sizi ilgilendiren kısımlarında yolculuk ederek istediğiniz bilgilere önceden sahip olabilirsiniz ..teşekkürler.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oscarÇevrim Dışı

Kayıt: 07/09/2005
İl: KKTC
Mesaj: 19
oscarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2006 13:38
anemon isik isteyen bir canlidir bunu da goz onunde bulundurun; 50 cm yukseklige kadar power compact lar daha yuksek su seviyesi icin de metal halide lamba almaniz gerekir ! aydinlatmanin deniz akvayrumalrinda ne kadar onemli oldugunu vurgulamaya gerek duymuyorum; simiden hayirli olsun

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir