deniz akvaryumu hakkında....


Şebnem ferahÇevrim Dışı

Kayıt: 05/07/2006
İl: KKTC
Mesaj: 25
Şebnem ferahÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2006 11:49
herkese selamlar,size biaz sorum olacak 60.40.30 yaklaşık 75lt'lik bie akvaryuma 1 adet palyaço balığı alacağım ama çok araştırma yapmama rağmen kafamda birkaç soru var ilk olarak akvaryumda nitrat 20mg geçmemeli deniyor ama içme sularında 0 yazıyor olurmu?bi de akvaryuma soğutucu gerak ama benim akvaryumum yaz gış zaten 25 derece gereklimi?protein skimmer ve motor kafası gibi aletler kaç paradır?son sorum palyaço balıkları kaç paradır?(yazdıüım soruların dışındada bilgi verirseniz çok teşekkürler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nbizimÇevrim Dışı

Kayıt: 15/04/2006
İl: Ankara
Mesaj: 151
nbizimÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2006 13:03

Sadece bir palyaço balığı için şu söylenebilir. (ama anemon yok)

75 litre akvaryuma 10 kilo kadar canlı kaya koyarak, bir şelale filtre yardımı ile, herhafta %10 su değiştirmek kaydı ile, aşırı besleme yapmadan, soğutucuya ve ps'ye gerek olmadan bakabiliriniz.

Basit bir hava taşlı ps sanıyorum 50 ~100 liraya alınabilir. (Olmasında herzaman fayda var)

İç akıntı için power head değişik markalar var ama tuzlu su için mili paslanmaz çelik veya seramik olanlarından almanız gerekli. Eheim compact 500 veya MaksiJet 500 işinizi görür fiyatları sanıyorum 50 lira civarı

Palyaço balıkları cinsine bağlı olarak değişir ama 25 ~ 40 $ arası bulanabiliyor.

Bu arada birşeyi söylemekte fayda var. Tek Balıklar herzaman akvaryumda problem olur, içine kapanır, yem yemez. En az iki balık olmasında fayda var. Bu durumda PS yi almanızda fayda var.

nbizim2006-7-15 13:4:20

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cisinaÇevrim Dışı

Kayıt: 24/07/2006
İl: Ankara
Mesaj: 114
cisinaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2006 13:19

1. palyaço balıklarını yavruyken almanızda fayda var . Çünkü palyaço balıkları doğduklarında tamamiyle erkestirler. Alacağınız iki yavru palyaçodan dominant olanı ilerleyen zamanda dişi olacak diğeri ise erkek olarak kalacak. bu durmda akvaryumunuzda balıklardan dolayı bir sorun yaşama olasılığınız azalacak.

2. Suyunuzu normal dinlendirilmiş nusluksuyundan koyabilirsiniz ve buna ilaveten tabiki rafine edilmemiş deniz tuzu atmanız gerekecek bu konuda su/tuz oranı sizin tankınızın büyüklüğüne bağlı olacak.

3. Tankınız son derece büyük olmalı ve balıklar içine konulmadan bir hatta iki hafta önce aktif hale geçirilmeli. Akvaryumunuzda bol miktada yumuşak bir maddeden imal edilmiş yapay bitki ve mercan emitasyonları veya bunların doğalları olmalı..Tabi doğal olması astarı yüzünü geçecek demek oluyor. Ayrıca akıntı oldukça sakin olmalı bunu da ancak dış motorlarla ve filtrelerle verebilirsiniz. Bunlarda tabi ki tuzlu suya dayanıklı malzemelerden oluşmalı. Kumunuz ince tercihen çok açık renkli olmalı bu balıklar eşelenmeyi severler. Fakat akvaryumun geneline balıkların saklanabileceği oynayabileceği geniş bitki ve mercan kayaları hakim olmalı. Bir çok kereler balıklarınızı bitkilerin arasında oldukları için gözlemleyemeyeceksiniz belkide ama bunun zevkide çok ayrı olacak sizin için. Bu balıkları çok kaliteli vitamin ve minarel dengesi zengin yemlerle beslemenizi tavsiye ederim. Ayrıca akvaryum ışıklandırması da çok aydın lık olmayan yapylıktan mümkün olduğunca uzak olmalı. Bu tür aydınlatma ayarlarında arka fonun önemi çok büyük bence. Aldığı ışı mümkün olduğunca absorbe eden fonları tercih etmelisiniz. Hatta akvaryumlarda derin ışıklar veren birkaç adet ufak aydınlatmalar kullanmanızı tavsiye ederim. Tabi bu sayı tankınızın yoğunluğu ve büyüklüğü ile doğru orantılı.

Şimdiden mutlu akvaryumlar dilerim...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2006 13:58

,

DESTINY2006-8-2 13:59:49

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aqualine(bursa)Çevrim Dışı

Kayıt: 30/01/2006
İl: Bursa
Mesaj: 1549
aqualine(bursa)Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2006 14:05
Akvaryumda baktığınız deniz canlıları diğer tüm akvaryum misafirleri gibi yavru evresinde suda oluşacak dalgalanmalara oldukça naziktirler o nedenle yetişkin ve erişmiş canlıları seçmenizde yarar var clown türlerinde baskın türlerin dişi olduğu doğru ama bunun boyutla ve beslenme ile ilgisi var deniz akvaryumu kurarken tatlı su akvaryumu zihniyetinizi unutmanız gerekir .Deniz akvaryumlarından türlü algler vardır bitki değil balıklar eşelenmeyi severler kanaatini nereden çıkardınız? kum neden ince olmalı yada neden açık renkte mercan imitasyonu dediğiniz acaba iskelet olmuş yapılarımı kasteddiğiniz  çeşme suyunu dinlendirsen dahi sudaki iz elementleri  tolere edemezsiniz suyu ters arıtma ile yeniden yapılandırmanız gerekir çeşme suyu ile uzun vadede başarı alamazsın akvaryumunuz yosun ile dolar artı bi sürü sorunda birliğinde dolar deniz akvaryumu sahibi iseniz bize tankınız hakkında bilgi verirmisiniz

                   


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir