Demasoni Tavsiyesi


ozmetÇevrim Dışı

[B]3909,3[/B]
Kayıt: 25/02/2009
İl: Konya
Mesaj: 507
ozmetÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2009 22:46
[QUOTE=Calidore]Açıkcası demasonilerin renk değiştirmesi de, akvaryumcuların biraz işini zorlaştırıyor. Bendeki çiftlik, biraz da bu sebeple oluştu.

Yem konusuna dönersek, ne yapmam gerektiğini ben de tam olarak anlamadım. Bugün gidip, Sera Granül ( bitkisel ) yem aldım.

Mehmet Bey, bir veteriner olarak teknik açıklamalarda bulunmuş. Bende bu durumda şimdilik bir gün sera granül bir gün de chidlid formula vereyim diye düşünüyorum.

Bu arada bir soru, acaba demasoniler kaç cm olduğunda üreme olgunluğuna ulaşmış olurlar ? Benim balıklarım 3-4 cm arasındalar...[/QUOTE]

Sami Bey
Chiclidlerde  üremede boydan ziyade yaş daha önemlidir. Üreme yaşına gelen balık yumurta alabilir. Bu yaşa kadar iyi beslenmişse boyu diğerlerine nazaran daha büyük olur, iyi beslenememişse (bence genetik faktörlerde etkili, baskınlık falan) yanık kalır, diğerlerine göre küçük olur ama o da yumurta tutar. Demasonilerde 3.5 cm iken yumurta alanlar olabiliyor, benim demasonilerimden biri 4 cm iken almıştı. Şimdi 4,5-5 cm boylarındalar ve 5 dişim uzun süredir yumurta tutuyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir