Dana Yüreği
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2008 12:05
İmzada ki balıklarıma vermek üzere dana yüreği aldım. Sinirlerini ve yağlarını ayırdıktan sonra buzluğa atmadan yiyecekleri kadar atayım mı yoksa dondurucuya koymam gerekiyormu ilk etapta? Bir de dana yüreğini haşlamalımıyım çiğ versem de olur mu? Kusura bakmayın daha önce benzer konular açılmıştı ama ya benim kafam almadı yada yetersiz geldi açıklamalar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2008 12:08
Arkadaşım yüreği rendele ağzı kapalı bir şekilde bir kavanoza koy. Buzluğa yerleştir arada bir ver gitsin. Çiğ olması daha iy iolur kanaatindeyim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2008 15:25
Zafer Bey, ben size kendi yaptığımı kısa olarak yazayım isterseniz.
Dana yüreğinin sinir ve yağlarını ayırdıktan sonra küçük parçalar halinde böldüm. Bir baş sarmısak alıp onu iyice dövdüm, bir yemek kaşığı tetrabits ve evde kızım için her zaman bulundurulan Polivit C vitamin şurubundan da 1,5-2 yemek kaşığı koydum ve mikserde bir iki dakika çektim. Düz bir tepsiye 8-10 mm kalınlıkta olacak şekilde yaydım ve biraz donmaya bıraktım. Yarım saat kadar sonra tekrar çıkartıp (yarım saatte kıvamı donma etkisiyle biraz artıyor ve daha kolay parçalara ayrılabiliyor) bir kibrit kutusnunu hemen hemen yarısı büyüklüğünde baklava-börek keser gibi kestim (Onlar da balıklar için baklava yerine geçer). Servis tabağına alta aliminyum kağıt, bir sıra dana yüreği, aliminyum kağıt bir sıra dana yüreği şeklinde 4 kat yaptım ve tekrar buzluğa attım. Şimdi 15 günde bir çıkartıp daha önce ayırdığım parçalardan 1 tane veriyorum, severek yiyorlar. Yunus besliyorum bu arada.
Umarım benim yaptığım yöntem size yardımcı olabilir. En azından bundan sonra yapacağınız ev yapımı yem için. Selamlar...
Semihsungur 2008-06-16 15:27:00
Dana yüreğinin sinir ve yağlarını ayırdıktan sonra küçük parçalar halinde böldüm. Bir baş sarmısak alıp onu iyice dövdüm, bir yemek kaşığı tetrabits ve evde kızım için her zaman bulundurulan Polivit C vitamin şurubundan da 1,5-2 yemek kaşığı koydum ve mikserde bir iki dakika çektim. Düz bir tepsiye 8-10 mm kalınlıkta olacak şekilde yaydım ve biraz donmaya bıraktım. Yarım saat kadar sonra tekrar çıkartıp (yarım saatte kıvamı donma etkisiyle biraz artıyor ve daha kolay parçalara ayrılabiliyor) bir kibrit kutusnunu hemen hemen yarısı büyüklüğünde baklava-börek keser gibi kestim (Onlar da balıklar için baklava yerine geçer). Servis tabağına alta aliminyum kağıt, bir sıra dana yüreği, aliminyum kağıt bir sıra dana yüreği şeklinde 4 kat yaptım ve tekrar buzluğa attım. Şimdi 15 günde bir çıkartıp daha önce ayırdığım parçalardan 1 tane veriyorum, severek yiyorlar. Yunus besliyorum bu arada.
Umarım benim yaptığım yöntem size yardımcı olabilir. En azından bundan sonra yapacağınız ev yapımı yem için. Selamlar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2008 16:10
Mustafa Bey, bu karışımı balıklara verirken normal yem boyutlarındamı vermem gerekiyor. Bugün biraz kafam durmuş vaziyette almıyor bir türlü. JaCobSEn__ 2008-06-16 16:12:23
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2008 16:30
Biraz dana yüreğini hiç bir şey ilave etmeden akvaryuma attım. 2 saniye bile sürmeden yaklaşık 1 tane kuşbaşı bitti. Maksimum ne kadar atmalıyım?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2008 16:59
[QUOTE=hopkins]Biraz dana yüreğini hiç bir şey ilave etmeden akvaryuma attım. 2 saniye bile sürmeden yaklaşık 1 tane kuşbaşı bitti. Maksimum ne kadar atmalıyım?[/QUOTE]
Yemlemedeki ideal ölçü, balıkların çok kısa sürede yiyip tüketebilecekleri miktarı yakalamaktır. Önemli olan yemin suya dağılıp suyu kirletmemesidir.
Frontosa beslediğim zamanlarda dana yüreğini ben de kullandım. İşi garantiye almak için yemi attığımda dağılmayı önlemek için filtre ve hava motorunu da kapatırdım.
Saygılar,
Yemlemedeki ideal ölçü, balıkların çok kısa sürede yiyip tüketebilecekleri miktarı yakalamaktır. Önemli olan yemin suya dağılıp suyu kirletmemesidir.
Frontosa beslediğim zamanlarda dana yüreğini ben de kullandım. İşi garantiye almak için yemi attığımda dağılmayı önlemek için filtre ve hava motorunu da kapatırdım.
Saygılar,
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2008 17:18
[QUOTE=hopkins]Benim atmamla dana yüreğinin bitmesi bir oldu. Hatta balıkların bir kısmı hiç yiyemedi özellikle yunuslar ve papağanlar çok yedi.[/QUOTE]
Konuyla ilgisi yok ama söylemek durumundayım. Türleriniz birbiriyle uyumsuz
Saygılar,
Konuyla ilgisi yok ama söylemek durumundayım. Türleriniz birbiriyle uyumsuz
Saygılar,
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2008 17:24
Zafer Bey, ben dediğim boyutta donmuş haldeki dana yüreğini bazan elimle akvaryum yüzeyinde tutup yavaş yavaş erimesini ve balıkların yemesini (Bazan da elimden yerler) beklerim, yada bir kaç saat önce buzluktan dışarı çıkartıp iyice eridikten sonra 3-4 e bölüp yavaş yavaş atarım. Miktarı ise sizin akvaryumunuzdaki balık sayısına göre kendiniz belirlemelisiniz. Ayrıca Erdal Hoca'ma katılıyorum, akvaryumunuzdaki türler uyumsuz. Selamlar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir