Daffodil Akvaryumu Kurulumu Hk.


Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2013 17:06
 
Merhabalar mevcut kurulu olan 45x45x50 akvaryumumu  kısa süre sonra boşaltıp, sıfırdan Daffodil Akvaryumu Kurulumu yapmayı planlıyorum.
 
7-8 adet 4 cm Daffodil 3-4 adet cüce Vatoz alarak başlayacağım...
 
- Kapağındaki 15watt tasarruflu ampule ilave olarak 1 mt beyaz şerit Led bağlayacağım. Günlük 10 saat kadar onu yakmayı planlıyorum.
 
- Taban şu an boş olduğu için kum ekleyeceğim. Ancak siyah mı eklesem krem renk mi eklesem diye kararsızım. Elimde yeteri kadar kuvars kumlar var. Aralara bir avuç kadar çakıl serpiştireceğim.
 
- Şu an arka camında koyu mavi bir fon kağıdı mevcut, ancak ben onu söküp yapışkanlı folyo kullanmayı planlıyorum.
 
- Dekorasyon olarak sıradan yuvarlak kayalıklardan oluşan dekor çok düz kalacak ve hacmi daraltacak. Bunun yerine bir sitede yassı kayalardan oluşturulmuş bir arka plan ve dekor gördüm. Bunu aynı ende taşlardan değilde farklı ölçülerde taşlardan yaparsam tekdüzelikten kuratrırmıyım diyorum. Çünkü bu taşları sert bir cisimle kırıp parçalama imkanı oluyor. Örneğin tabandakiler daha büyük olursa tabandan yukarı doğru bir perspektif kazanabilir. Bu aşamada sizlerin tavsiyesine ihtiyacım var. Bu fon sayesinde tabandan yukarı doğru bir etkiyle canlılarıda rahatlatmış olurum diye düşündüm.
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Coşkun AtamÇevrim Dışı

Kayıt: 10/10/2011
İl: Izmir
Mesaj: 292
Coşkun AtamÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2013 13:22
Durumları nedir? Yavru aldınız mı? Aldıysanız yavrularınızdan almak istiyorum bende.   Daha önce  Astronot ve silver dolar almıştım. Şu an süper formdalar. Yavrularınız, canlılarınız çok kaliteli.  Bülent ÖNER2013-03-24 20:50:01

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir