Cüce Vatoz Yumurtalarını aldım Yardım..


MertAÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/11/2005
İl: Ankara
Mesaj: 909
MertAÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2011 09:44

Vaztozlar zaten çoğunlukla gündüzleri mağara yada kaya kovuklarında dinlenir geceleri çıkarlar.Sizin erkeğinizde yumurtaları koruma içgüdüsü ile hala kabukta bekliyor.Birdahakine lütfen yumurtaları ellemeyin bırakın erkek işini yapsın zaten yumurtalara zarar verebilecek bir balık yok akvaryumunuzda.Lepsiteslerin yumurtalarla hiç işleri olmaz -ki erkek zaten buna izin vermez.

Her dişi için 1 yumurtlama alanı gereksiz yumurtalara erkek bakar.Bende erkek bir dişinin yumurtalarına bakarken başka bir dişi gelip yanına yumurtlamıştı.Erkek 2 yumurta öbeğine birden bakıyordu.Erkek sayısı kadar yumurtlama alanı olsa yeter.Yanlız dişi balıklarında saklanma alanalarına ihtiyaçları var bunu da göz ardı etmeyin.

Zaman zaman renkleri değişebilir buna çok kafanızı takmayın bazen benekleri çok belirginken bazen çizgiler çıkabilir vücudunda.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AxiboYÇevrim Dışı

Kayıt: 11/09/2010
İl: Kocaeli
Mesaj: 808
AxiboYÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2011 10:35
İlgine teşekkür ederim Mert. Lepistesler yumurtaları yiyemiyordu zaten ama yavru olarak dışarı çıkarlarsa yem olmasınlar diye böyle birşey yapmıştım bidaha yapmam zaten yumurtalar mantarlaşmaya başlıyor sanırım bi kaç tanesi

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir