cüce vatoz yumurtaları


bytnrklÇevrim Dışı

Kayıt: 21/03/2015
İl: Bursa
Mesaj: 1
bytnrklÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2015 07:44
Lepistes yer mi peki yavruları?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

deneyimli akvartistÇevrim Dışı

Kayıt: 02/04/2015
Mesaj: 1
deneyimli akvartistÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2015 21:25
ÖNCELİKLE HERKESE İYİ AKŞAMLAR VE SAĞLIKLI BALIKLAR... SİZE BAŞIMDAN EÇEN Bİ OLAYI VE DENEYİMLERİMİ PAYLAŞMAK İSTİYORUM ..

erkek vatozum 11 cm deneyimli bir baba elimde büyüdü dişisi öldüğü için bir süredir yavru alamıyordum yavru cüce vatozlarım ın çoğu büyümüştü 33 yavrudan sadece  21 i kalmıştı onlarında içinden 8 i dişi 13 ü erkek çıkmıştı bir seyahatte gitmem gerekiyordu ve döndüğümde malesef çoğu vatozum ölüydü sadece 6 tanesini kurtara bildim 5 erkek 1 dişi :( neyse onlarda ölebilirdi diye hem sevindim hemde üzüldüm dişi olan 7cm olmuştu erkeğin tankına koyduğumda 6 cm di erkekle büyüdü sayılır erkek vatozdan son 1-2 gündür çıkmıyordu bende o zamana kadar o dişden yavru almadığım için şakasına küpü kaldırdım malesef su değişimi yapmadan önce  bakmayı akıl edemedim :/ neyse küpü kaldırdım ve içinden küçük sarı keseli cüce vatoz yumurtaları çıktı diğer balıklarım ( lepisteslerim )küpe giriyordu ve yaralı buluyordum lepisteslerimi yuvadan 8 tane yumurta çıktı artık bunlara yumurtademek ne kadar doğru bilemiyorum baya büyüklerdi max 1 haftalık küpten düşen yavruları bir anda lepşistesler kapmaya başladı 5 tanesi küpteydi onlara bişi olmadı onları yavruluğa ayırmıştım 1 tanesi ölmüş ama diğer 4 tanesi çok sağlıklılar anlıyacağınız kadarıyla yavruların küçüklüğüne bağlı eğer yavruların kesesi gitmişse bir sorun yaşanmıyor.. 
herkese teşekür ediyorum okuma nezaketi gösterdiğiniz için HERKESE BOL SAĞLIKLI YAVRULAR.. :)



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

balyaÇevrim Dışı

Kayıt: 23/02/2015
Mesaj: 2
balyaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2015 18:20
Ayvaryumumda platiler var. Vatoz da filtrenin hemen yanına akvaryumun köşesine yumurta bırakmış. Erkek vatoz başlarında savunmada. Ancak daha öncede aynı şekilde bıraktığımda yumurtalardan hiç çıkanı göremedim. 
Şimdi erkek vatozla birlikte yumurtaları kepçeyle alsam akvaryum içinde tül yavruluğa koysam uygun olur mu. İyi akşamlar


BU arada yumurtaları 3 gündür görüyorum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir