Cüce Vatoz ve Karidesler hakkında paylaşım


dbasolÇevrim Dışı

Kayıt: 28/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 40
dbasolÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2013 09:56
Arkadaşlar forumda çok sık okuyorum, genelde karides tanklarına cüce vatoz da ekleniyor. Tecrübemle bizzat sabit ve uzun süre gözlemledim, cüce vatoz çoğunlukla geceleri karideslerin canına okuyor. Cüce vatoz olmadan aynı su değerleriyle bolca üreyen karidesler, cüce vatoz yavrusuyla dahi çok az miktarda artıyor. Keza Helena Salyangozları da cüce vatoz kadar olmasa da hüpletiyor özellikle zayıf karidesleri.

Otto ile bakmayı hiç denemedim ancak yanılmıyorsam yabancı forumlarda da karidesle bakılabilecek tek balık olarak Otto öneriliyor. Naçizane tecrübelerimi paylaşmak istedim zira hemen hemen herkesin karideslerin yanında cüce vatoz da baktığını farkettim.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

acemibalıkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/10/2008
İl: Bolu
Mesaj: 2624
acemibalıkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2013 09:52
Karidesler küçük boyutlu olduklarından kendileri olmasa bile yavruları yem olacağından balıkla beslenmesi sakıncalıdır. İllaki beslenecekse dediğiniz gibi otocinclus, panda loach (zor bulunan tür),yavru vatozlar(biraz büyüyünce ani hareketle karidesleri ürkütürler yada sakatlayabilirler) Rasbora, küçük tür çöpçüler olabilir. Neden neon tetra yada kırmızı burun değil derseniz de, rasbora daha uysal balıktır ve genellikle grup halinde akvaryumda orta planda gezinirler ve saklanan yavrularla yada bitkilerdeki yavrularla işleri olmaz tabi ani den korkup ortaya sıçrayan küçük yavruyada hayır demezler. Ama neon tetralar devamlı dağınık gezerler ve bitki arlarında kendilerine bölge edinirler ve bu aradada gördükleri yavruları hüpletirler. Diğer tetralarıda bölgeden kovalıcaz diye karidesleri ürkütürler ve ortaya sıçrayan yavrularda balıklara yem olurlar. Küçük balık diye bazı türler beslenilmeye kalkıldığındada görülecekki o balıklar dip doruk akvaryumda gezmedik yer bırakmazlar ve işleri güçleri canlı yemdir. Zaten çoğu küçük balıkta kocaman gözler vardır. Tamamen deneyimlerime dayanarak yazıyorum.  acemibalık2013-05-24 09:53:34

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir