Cryptocoryne Wendtii Bitkisi


Gokay YAGARÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,1,150090[/C] [C]2,2,150090[/C] [B]11231,3[/B]
Kayıt: 27/07/2013
İl: Malatya
Mesaj: 1316
Gokay YAGARÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2014 13:49

Cryptocoryne Wendtii çok güzel bir rozet (gül yaprakları şeklinde açan bitki grubu, gül grubu) bitkisidir ve bakımı kolaydır. Cryptocoryne’lerin bir çok varyetesi vardır ancak bence en güzeli ve bakımı en kolayı wendtii. Orjini Sri Lanka’dır ve 20-30 derece arası sıcaklıkta, ve Ph 5-7 ve hatta daha yüksek değerlerde bile bakılabilirler. Bir çok Cryptocoryne türü ağırlıklı olarak kökten beslenen bitkidir ancak wendtii’nin zemin gübresine olan toleransı güzeldir. Akvaryum hobisine ilk başladığım zamanlarda hatta bitki yetiştirmeyi hiç bilmediğim zamanlarda bile baktığım bir bitki türü olduğunu söyleyebilirim. Şaşırtıcı şekilde bu bitki yaşamına devam etti ve her hafta yeni yapraklar vererek kötü koşullarda bile yaşamaya devam etti.

Farklı Varyeteler ve Renkler

Wendtii varyeteleri çok farklı renklere sahiptir. Yeşil, kırmızı ve kahverengi yelpazesinde renkliliğe sahiptirler. Yeşil ve kahverengi varyetleri çok popülerdir ancak dilerseniz kırmızıyı da tercih edebilirsiniz.

Üreme

Yaprakları köklerinden ayırıp üretebilirsiniz ancak bitkiyi kendi haline bıraktığınızda doğal olarak sürgün verecektir.

Işıklandırma ve Gelişimi

Cryptocoryne Wendtii bence güzel bir orta plan yaratmanızı sağlar. Emers olarak da yetiştirilebilir ayrıca orta dereceli ve düşük dereceli ışıkta bile güzel yetişebilirler. Yüksek ışıkta zemine doğru yaprakları yayılarak büyür. Düşük ışıkta ise yapraklar su yüzeyine doğru büyüme gösterirler.

Zemin Malzemesi

Herhangi bir zemin malzemesi ile bile gelişim gösterirler. Ancak en güzel sonucu almak için gübreli zemin kullanmalısınız.


Beğenenler: [T]189569,Abdull4h[/T][T]221100,Allicin[/T]
Teşekkür Edenler: [T]189569,Abdull4h[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kyaylarÇevrim Dışı

Kayıt: 10/05/2013
İl: Gaziantep
Mesaj: 386
kyaylarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2014 15:07
Çok sevdiğim bitki türü gerçekten harikalar akvaryum dan bitkileri çıkardım bir yerde Wendtii vardı sadece akvaryumu komple kaplamıştı inanamadım bakımı kolay bir bitki bu yararlı bilgilendirmeden dolayı teşekkür ederim sağlıklı hobiler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir