Çözemediğim sorun


efeyilmazÇevrim Dışı

Kayıt: 13/01/2010
İl: Izmir
Mesaj: 37
efeyilmazÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2013 23:22
İyi akşamlar arkadaşlar, 
Benim 2 tane 5 senedir baktığım 2 tane de küçük japonum ve bir de vatozum var. Geçen hafta balıkların kuyruklarında erimeler yırtılmalar arttığı için mikofish ve kaya tuzu uyguladım. Bir kaç gün sonra ufaklardan birinde halsizlik farkettim ve akşamına filtreye sıkışmış buldum. Ayrı bi kaba alıp hava hortumunu bagladım kafasında ve kuyruğunda nokta nokta karartılar vardı. Ancak bikaç saat içinde öldü malesef.
Bugün de diğer küçük japonu filtrenin çektiğini gördüm aynı şekilde onda da nokta nokta karartılar var. Onu da ayırdım dengesini tam kuramıyor heralde o da ölecek.
Bu arada aynı hafta içinde şeffaf dışkıladıklarından 3 4 gündür sarımsaklı yem veriyorum. Arada su değişimi de yaptım. Ne yapacağımı bilmez durumdayım tekrardan mikofish uygulayayım mı? Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın yardımlarınızı fikirlerinizi bekliyorum.
efeyilmaz2013-10-19 23:25:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pasamaliÇevrim Dışı

Kayıt: 16/09/2013
İl: Adana
Mesaj: 27
pasamaliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2013 00:43
İnan yardımcı olmak isterdim ama hastalıklar hakkında hiç bilgim yok biraz önce forumda gezerken bi abimiz paylaşmış burdan araştır istersen ? sayfa ingilizce otomatik dil çeviriciyi açarsan kolay olur senin için hastalıgı görsel olarak gösteryor ılacıda yazıyodur araştır bence  http://www.jbl.de/en/online-hospital

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mclyucelÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/06/2012
İl: Izmir
Mesaj: 1136
mclyucelÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2013 01:18
Öncelikle geçmiş olsun.Havalardan mıdır nedir herkes hastalıklarla boğuşuyor.Evvela soracağım şey ; diğer büyük balıklarda bu problem yok mu şu an?Balıklarda siyah siyah karartılar olması bildiğim kadarıyla suyun kalitesizliğinden kaynaklanıyor.Suyun kalitesini arttırmak için su değişimi yapıp suyu bol bol havalandırmanız gerekiyor.

Tedaviye başlangıç olarak suyun %40ını bir değiştirin.Tedavi ettiğiniz ayrı akvaryum (karantina tankı) olduğunu düşünüyorum.Daha sonra Sera Bactopur Direct ilacını temin etseniz güzel olur.Muhtemelen cupcup akvaryumda vardır yada kardelende.Prospektüsüne göre litre başına 0,1 yada yarım ml olacak şekilde suyuna karıştırın.İç ve dış parazitlere çok iyi geliyor bu ilaç.Tedavi esnasında ayrıca vücudun ve derinin kendini yenilemesi için ihtiyacı olan vitamini c vitamini ile karşılayın.Eczanelerden redoxon c vitamini ampul şeklinde isterseniz yardımcı olacaklardır.Bunuda tedavi akvaryumuna günlük ya da gün aşırı karıştırın.Isıyı sabitlemeyi unutmayın 25,26 dereceler uygun olacaktır.Bu şekilde denemenizi tavsiye ederim.

Beyaz benek olsa iş kolay da böyle siyah benekler olunca biraz uğraşmak gerekiyor.Ama sonuç alacağınızı düşünüyorum bu şekilde.

Eğer ki ilacı temin edemediniz,balık git gide kötüye gidiyorsa yapacak birşey yok mikofish ve tuz yada metilen mavisi yada malahit yeşili ile artık neyi bulabilirseniz tedavi uygulamaya calısın.Hiç tedavi uygulamamaktan iyidir.Bu arada malahit yeşili epey etkili bir maddedir elinizde varsa mutlaka değerlendirin.

Dediğim gibi bu işlemleri ayrı akvaryumda yada kapta artık her ne ise uygularken büyük akvaryumda su değişimini yapmayı unutmayın.Bol bol da her 2 akvaryumu havalandırırsanız daha iyi sonuçlar alabilirsiniz.Umarım şansınız yaver gider.

Geçmiş olsun,keyifli hobiler dilerim

Edit ; Mümkünse damacana suyu kullanın derim.

Edit2 ; Şu 5 yıllık japonları bir görseydik iyiydi
mclyucel2013-10-20 01:30:55

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

efeyilmazÇevrim Dışı

Kayıt: 13/01/2010
İl: Izmir
Mesaj: 37
efeyilmazÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2013 02:01
Teşekkür ederim linki inceledim gerçekten faydalı.

Büyük balıklarda şuan yalnızca ufak tefek kuyruk yırtılmaları var ama birinin solungacında gün geçtikte belirginleşen bir morluk var sanki içeriden kan oturmuş gibi. Bu da fotoğrafı:

Bir de yine bu balığın kuyruğunun ucunda çok ince bi çizgi şeklinde siyahlık oldu biraz belli oluyor fotoda kuyruğun en ucuna bakınca.

Balıklar normalde 105 litrelik akvaryumdalardı ama akvaryum su sızdırdığı için 30ltlik küçük akvaryuma aldım daha öncesinde. Küçük akvaryumda her zaman daha çok sorun çıkıyor.
Geçen gün iki kez su değişimi yaptım dediğiniz gibi hava motoru da sürekli çalışıyor. Yine de değiştireyim mi sizce suyu? Küçük balıktaki koyu renk lekeler bu fotoğraftan görülebilir:


Pazartesi günü dediğiniz ilaçları bulmaya çalışayım bir de öyle deneyeyim. Bu küçüklerdense eski balıkların hasta olması insanın canını sıkıyor. Bu arada çok teşekkürler yorumunuz çok faydalı oldu.
Akvaryumu yaptıktan sonra fotoğraflarını çekerim güzel güzel
efeyilmaz2013-10-20 02:07:56

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mclyucelÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/06/2012
İl: Izmir
Mesaj: 1136
mclyucelÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2013 10:34
Bunlar 5 yıllık japonlar mı fotoğraftakiler? Sanki biraz daha büyük olması gerekirdi gibime geldi tam gelişememişler gibi.Neyse sorun bu değil şimdi.

Kuyrukta ve diğer balığın başındaki siyahlıklar aynı problem diye düşünüyorum.Tedaviyi bütün balıklara uygulamakta fayda var.Bunlarda da ilerleyebilir diye düşünüyorum.Bu hastalığı tetikleyen bir diğer sebep te 105 litrelik akvaryumdan 30 litreye almanız olabilir yani stres kaynaklı olması muhtemel.Bir an önce eski akvaryum hacminde bir akvaryuma atılsa iyi olur.

Ayrıca su sızdıran yeri tespit ettiyseniz eğer camcılar bu problemi ortadan kaldırabilir.

Geçmiş olsun,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir