Corydoras Trilineatus Üreme videosu


nasdaqÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/06/2009
İl: Ankara
Mesaj: 262
nasdaqÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2011 23:54
[QUOTE=shark21][QUOTE=nasdaq] Şirzat bey, yavrular açıldıktan sonra yumurta keseleride bittiği zaman elimdeki küçük kurt kültürleri ile besliyorum. Ve tabiki artemiada var menülerinde.Eğer hiçbirini kullanmassam dekapsule artemia veriyorum.[/QUOTE]
 
Bu bahsettiğiniz küçük kurt kültürlerini ayrıntılayabilir misiniz?
 
Mikro kurt diye bildiğimiz kurtlar mı ?
 
Ne kadar veriyrosunuz.Kaç öğün. Akvaryumumdaki corydoraslar son 2 aydır, 2-3 haftada bir yumurta verip duruyorlar.Karma tank olduğu için yumurtalar yem oluyor.
 
Becerebileceğime inanırsam ayrı bir tankta üretebilirim.
 
Ama hiç bilgim yok. Forumdan bazı şeyler okudum tabi ama çok yüzeysel kaldı.

[/QUOTE]

 Elimde olan kurt kültürleri şöyle: Bananaworm,walterworm,microkurt,vineger eel(sirke kurdu)  

Günde en az 2 kere besliyorum tabi bu sayı yavruların karınlarını gözlemleyerek artabilir. Karma tankta yavru almak her zaman zor olur.Eğer ayırmak isterseniz kullandığım yöntemi anlatayım. Tek bıçaklı bir permatiğin jiletinin önündeki plastik kısmı pense veya bir yankeski ile kesin.Bu yumurtalara zarar vermeden camdan kazımanızı sağlar aynı zamandada kaşık gibi olduğu için tanka geri düşmez! Ayrı bir kaba aynı tank suyu ile ayırarak karanlık bir yerde içine hava taşı koyarak beklerseniz yumurtalar burada çatlayacaktır.İçine mantar oluşmasını engellemek için bazı eklemeler yapabilirsiniz örnekleri forumda fazlası ile var.İnceleyip sizin için en kolayını kullanabilirsiniz. Bütün bunların yanında ayrı bir tankta yumurtlatıp anaçlarıda ayırabilirsiniz.Geri kalan herşey aynı. Başarılı olmanızı diliyorum, corydoras ilgiyi hak eden bir tür!
 
[QUOTE=mightymurat]Şirzat Bey yüzeysel bir durum yok corydoras üremesi ve yavru alması oldukça basittir. Yavruları ezilip toz haline getirilmiş tetra discus yemi yada tablet yemlerle bile besleyebilirsiniz.Önemli olan ayrı bir akvaryum ve ısıtıcı kulanmak gerisi kolay birde java moss koyarsanız yavru akvaryumunuza yavrular kolayca büyürler. [/QUOTE]
 
 Murat bey üretilmesi basit olan corydoras değil corydorasların bazı türleridir! Kuru toz haline getirilmiş yemler işinizi belki kolaylaştırır ama canlı yeme göre dezavantajları çoktur.Ki sizin yazınızın sonundaki javamoss tavsiyenizde bu yönde! Sanırım bu tavsiyenizde cory yavrularının mossu değil üzerinde oluşan enfezuarları yediğini belirtmek istediniz? 5tl ye elde edilecek bir kurt kültürü hem daimi hemde daha besleyici olacaktır vede yenene kadar canlı kalacağı için özellikle yavru akvaryumlarındaki suyu kolayca bozmayacaktır. Sizin yazınıza cevaben yazdığım için kusuruma bakmayın güzel bir vesile oldu. Önemli olanın kolayı değil, olması gerekeni anlatmak gerektiğini düşünüyorum....
nasdaq2011-01-12 00:21:20

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mightymuratÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/11/2008
İl: Samsun
Mesaj: 1558
mightymuratÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2011 10:53

Levent Bey tabiiki burda bahsettiğimiz(ki temin edebildiğimiz türler bellidir) standart türler bunlardan yavru alıp büyütmek kolay(araştırıp, öğrenip çaba gösterene ) sizinde bildiğiniz gibi. Birçok üye çaba göstermeden yumurta alabiliyor. Kuru yem ne yazıkki birçok hobici için zaruri bir yem canlı yem temin edebilen yada üretebilen kişi sayısı sınırlı.Artemia çöpçü yavrularında tüketilmesi zahmetli bir gıda her yavru yiyemez, kurtçuklarda sınırlı sayıda kişide mevcut örneğin benim hanım evde alıp üretmeye kalksam epey bir sorun çıkarır.Bu yüzden bende javamoss üzerindeki mikro canlıları kastettim sırf çöpçü için değil bir çok farklı tür  yavru başlangıç yemi oluyor bu mikroorganizmalar.

Kesinlikle kusura bakmıyorum benim yazımda son derece yüzeysel oldu. Forumda çöpçü üzerine son derece  değerli bilgiler yazan üyelerimiz var. Kurtçuk konusunda size katılıyorum son derece faydalı bir yem ama dediğim gibi bunu elde edip uygulayabilmek herkes için mümkün değil. Forumda çöpçü üretimi ve bakımı ile ilgili bilgiler okunup uygulandıktan sonra yavru alıp büyütmek çok zor değil :) 



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Burak BULUTÇevrim Dışı

Kayıt: 07/10/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3813
Burak BULUTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2011 11:34
Gayet güzel. Umarım yavrularda sıkıntınız olmaz


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mightymuratÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/11/2008
İl: Samsun
Mesaj: 1558
mightymuratÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2011 11:54

Burak Bey bendeki yavrular dipte tortu oluşumu ve java moss sayesinde oldukça sağlıklı büyüyorlar.Yanlarında yeni çıkan kiraz karidesler de var kardeş kardeş geçiniyorlar. Tek sorunum soğuk odada olması (21 derece üzerine çıkamıyorum pek) ve yeterince  su değişimi yapamıyor oluşum. Su değişikliği yapabilsem daha hızlı büyüyecekler ama işten geliyorum saat gece 10 oluyor, yem veriyorum, kendi yemeğimi yiyorum havada soğuk olunca doğru yatağa :)  



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tlgtckÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2367
tlgtckÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2013 16:57
Up.

Çok sevimli bir tür

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir