Cory. üretimi


bluster06Çevrim Dışı

Kayıt: 09/11/2010
İl: Ankara
Mesaj: 57
bluster06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2014 20:46
Corydoras üretim akvaryumu kuruyorum üreme dönemlerinde 20 21 derece civarında su sıcaklığı olması gerektiğini biliyorum. Benim oda sıcaklığım her daim 20 21 derece hiç ısıtıcı kullanmasam olur mu acaba üremeden yavruların boylanmasına kadar ? 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Eray GurdoganÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/06/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1293
Eray GurdoganÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2014 00:56
20 - 21 derece üreme ısısını kim demiş ise biraz yanlış söylemiş.
Üreme hemen hemen her sıcaklıkta olur ancak olay şu. Diyelim ki tank sıcaklığı düzenli olarak 25 derecede, o tanka soğuk su ekleyip ortalama sıcaklığı 20 derece civarına çekersen üremeyi tetiklersin. Yoksa suyun sıcaklığını sürekli 21 derecede tutarsan yavru alamazsın. Suyu 21 derecenin altına çekmen için soğuk su ile su sıcaklığını bir kaç derece daha düşürmen gerekiyor. Ve bunu da yumurtaları camda görene kadar her gün tekrarlamalısın.
Bu arada 21 derece sabit su sıcaklığı yavrular için yeterli fakat daha da sıcak olur ise boylanma daha hızlı olacaktır. Bu arada yavrulara ilk 1 gün kesinlikle yem verme, ikinci günden itibaren de micro kurt ver 4'üncü günün sonunda ise artemiaya geçiş yapabilirsin. 15'inci günden sonra da canlı tubifex kurtu jilet ile minicik parçalara doğrayım yavrulara verir isen yavrular çok daha çabuk boylanacakklardır.
Yumurta alana kadar  her gün soğuk su takviyesi, yumurtalar camda görünmeye başladıktan sonra her gün az oranda fakat tanktaki su ile aynı sıcaklıkta su değişimi, yavrular çıktıktan sonra da 2 günde bir %10 su değişimi öneririm ben comando, albino çöpçülerimi bu şekilde üretiyoorum.

Bu arada yumurtaları kolayca tanktan alabilmek istiyorsan mevcut akvaryumun iç ölçülerine göre cam levhalar kestir ve tankın içine yerleştir ki, anaçlar yumurtaları yiyebilirler bunun önüne geçmiş olursun, yumurtaların olduğu camları ise kuluçka tankında çatlamaya bırakabilirsin. Kuluçka tankında hem hava taşı hem de pipo filtre olmasında fayda var, her gün de yumurtalara yakın bir yerden metilen mavisi damlatmanı öneririm. Mantarlanmayı önler. Üreteceğin türe göre 3 ile 8 gün içerisinde yumurtalardan yavrular çıkacaktır.

Daha başka sormak istediğin soru var ise ben de Ankaradayım bana gelirsen sana yerinde uygulamalı olarak üretimi nasıl yaptığımı gösterebilirim.

Sevgiler saygılar

Eray

Beğenenler: [T]161975,z.b.s.k[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bluster06Çevrim Dışı

Kayıt: 09/11/2010
İl: Ankara
Mesaj: 57
bluster06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2014 07:44
Teşekkürler Eray hocam çok açıklayıcı oldu verdiğin bilgiler görüşmek üzere. Saygılar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir