çöpçü yavrusu bakımı?


murat131Çevrim Dışı

Kayıt: 03/10/2010
Mesaj: 224
murat131Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2011 23:19
Arkadaşlar çöpçü yarularım yumurtadan herhan çıkabilitler o yüzden akvaryumu 2 ye böldüm bu yavrular ufakken galiba kumdaki bakterileri yiyorlarmış daha sonra nasıl beslicem bronz çöpçü üreten arkadaşlar varsa benimle tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim birde en büyük çöpçüm 5 cm yavrular lepistes yavrusu kadar olunca büyüklerin yanına salsam yerlermi? son olarak ışığa assasmışlar oda lambasının ışığı zarar verirmi?murat1312011-04-16 23:23:39

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ValkyrjaÇevrim Dışı

Kayıt: 28/02/2011
İl: Izmir
Mesaj: 12
ValkyrjaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2011 05:55
Murat bey, çöpçü yavruları yumurtadan çıktıklarında kuyruk ve yüzgeç yapıları henüz gelişmemiş olduğundan geriye doğru yüzemezler.Bu nedenle, yumurtaların bulunduğu akvaryumda iri taneli kum varsa, öncelikle yumurtaları ayrı bir yere almanız gerekiyor.Çünkü yavrular başlarını taşların arasına soktuklarında orada kalıyorlar ve bir süre sonra maalesef ölüyorlar. Şu anda elimde 100 kadar bronz çöpçü yavrusu mevcut ve bulundukları akvaryumda hava taşı ve bir miktar java moss dışında birşey bulunmuyor ve yavrular bu durumdan gayet mutlu. Yavrular ilk iki gün boyunca keselerini tükettikleri için ilk 2 gün yemlemeye gerek yok aslında.Fakat tüm yavrular aynı anda yumurtadan çıkmıyor ve bazıları keselerini daha erken tüketebiliyor.Bu nedenle, yavruların çıktığını gördüğünüz ikinci gün yavrulara çok az miktarda yumurta sarısı verirseniz iyi olur. Yavrular artemia yiyebilecek boya gelene kadar yumurta sarısıyla besleyebilirsiniz. Daha sonra artemia çıkarıp vermeniz yavruların çok daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde büyümesini sağlayacaktır.

Yumurta sarısını nasıl vermeniz gerektiğini belki biliyorsunuzdur ama bilmiyorsanız da şu linkte çok açıklayıcı bir şekilde anlatılmış, buradan öğrenebilirsiniz.

Corydoras yavrularının ilk 2-3 haftalık dönemi en hassas oldukları dönemdir. Bu dönemde ölen yavrularınız olabilir.Endişe etmeyin. 
"Lepistes yavruları kadar olunca" derken lepistes yavrularının ilk doğdukları zamanı kastediyorsanız, bunun yavrular için büyük bir risk olacağını rahatlıkla söyleyebilirim. Çünkü lepistes yavruları da ilk doğduklarında büyük balıklar tarafından rahatlıkla yenebiliyor. Yavruları 1-1,5 aydan önce diğer balıkların yanına koymanızı tavsiye etmem.
Bunlara ek olarak her 3 günde bir %25 su değişimi yapmanızı öneririm.Değiştireceğiniz suyun ısısının akvaryum ısısıyla aynı olmasına dikkat ediniz.

Son olarak yavrular ışığa son derece hassas oluyorlar.Bu nedenle 2 hafta kadar oda ışığıyla idare etsinler, daha sonra akvaryumun ışığını açabilirsiniz.Oda ışığı sorun olmuyor.

Biraz uzun bir cevap oldu , kusura bakmayın. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Yavrularınız şimdiden hayırlı olsun.

Beğenenler: [T]182304,AhmetEmre[/T][T]235507,holyline[/T]
Teşekkür Edenler: [T]195274,Hobihanem07[/T][T]235507,holyline[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

acemibalıkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/10/2008
İl: Bolu
Mesaj: 2624
acemibalıkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2011 10:45

Arkadaşlar benim akvaryumda da ürüyorlar panda çöpçüler ben hiç bişey yapmıyorum ama bende yavru sayısı tabiki az oluyor. Dediğiniz gibi yumurta ayırarak bir ara tüm yavruları çıkarmıştım. Ama biraz büyütüp akvaryuma saldığımda % 80 i kayboldular. Sonra kendi hellerine bıraktım arada sırada 7-8 minik yavru görüyorum sonrasında bir iki ay geçince sürüde bir iki yavru takılmaya başlıyor. Zaten akvaryum karma en güzeli bu oluyor ve hiç heyecanım geçmiyor.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ValkyrjaÇevrim Dışı

Kayıt: 28/02/2011
İl: Izmir
Mesaj: 12
ValkyrjaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2011 14:24
Muhittin bey aslında çöpçü yavrularını büyütmek çok keyifli bir iş. Yavruları ayırma imkanınız varsa, bir kereliğine de olsa denemenizi tavsiye ederim. Üstelik üreme boyunda pandalarınız varmış. Ben olsam bu fırsatı kaçırmazdım  Ne yazık ki buralarda damızlık panda çöpçü bulamıyorum. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YagizatorÇevrim Dışı

Kayıt: 22/07/2016
İl: Bursa
Mesaj: 1
YagizatorÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2016 10:56
Arkadaşlar tek yapmanız gereken beş litrelik su şişesinin üstünü almak ve sonra çöpçülerin yumurtaladıklar yerdeki sudankoymak yarıya kadar doldurun sonra biraz dinlenmiş su koyun sonra da güçlü bir hava taşı yardımıyla yumurtalar dönücek 3 ,4 gün sonra yeni çöpçülerinizle tanışırsınız ama fazla yem atmayın sonra zor yakalanıyolar ben genelde yumurtadan çıktıktan sonra yavruluğa koyuyorum iyi eğlenceler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Berkaykaplan1910Çevrim Dışı

Kayıt: 20/05/2018
İl: Ankara
Mesaj: 1
Berkaykaplan1910Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Mayıs 2018 14:01
Selam benim çöpçüler yumurtladılar 2. Yumurtlamalari 1.cide bakadim 2.de bakmak istiyorum nasıl bakılacak hiç bir fikrim yok bunda da olmazsa 3. Deneyecem olmazsa çöpçüleri satacam lütfen bana yardım edin arkadaşlar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir