Çöpçü üretimi destek lazım


samsung216Çevrim Dışı

Kayıt: 11/10/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 5
samsung216Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2013 00:38
Merhaba Arkadaşlar 3 tane çöpcü balıgım var ufak 1 tane akvaryum aldım koydum içine  1 tanede hava taşı koydum çiftleşmeleri için yumurta alabilmek için yavru alabilmek için ne yapmam gerekiyor yada eksik yaptıgım bişi varmı yada yapabilecegim bişi var bu konu hakkında yardım ederseniz çok sevinirim ilk defa çöpcü çiftleştircem hiç bir  bilgim yok  aşşagı fotograf attım bakabilirsiniz yardımlarınız için şimdiden tşkler..

samsung2162013-12-11 20:32:47

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Eray GurdoganÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/06/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1293
Eray GurdoganÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2013 01:56
Merhaba,

Çöpçü üretiminde tek tank yeterli olmaz. 3 birey de üreme için çok az bir rakam. en az 4 erkek 2 dişi şekilnde ufak bir sürü edinmen lazım.
Sonra eşlemeyi yaptıracağın tankının içine koymak üzere cam veya pleksi glass 'tan levhalar kestirmen lazım, bu levhaları tankın içine kenarlara yaslayacaksın. Sonra balıkların kondisyon tutmaları için onları bolca canlı yem ile beslemen lazım. Nedir bu canlı yemler; canlı tubifex, su piresi ve artemia. Tubifex üremeyi tetikleyen en önemli unsrların başında geliyor.
Neyse şu anki tank'ının aynı ölçülerinde bir tank daha edinmen gerekecek ki o tanka da yukarıda bahsettiğim levhalara yumurtalar yapıştırıldıktan sonra bu boş tanka koymalısın. İçinde pipo filtre ve ısıtıcı olmalı sıcaklık 24 derece gibi olabilir. Yumurta yapışık olan camları bu tanka koyduktan sonra suya bir kaç damla metilen mavisi damlatmakta fayda var. Çünkü yumurtaların mantarlaşmasını engeller. Besleyeceğin corydoras türüne göre yavruların yumurtadan çıkış süresi değişir. Örneğin Komando Corydoraslarda 4 ila 6 gün arasında bir sürede yavrular yumurtadan çıkar. Bu yavrular yumurtadan çıktıkları ilk 2 gün yem vermemek en iyisi çünkü karınlarındaki yumurta keselerinden beslenirler, 3'üncü gün micro kurt vermeye başlayabilirsiniz, 5'inci gün artemia yiyebilecek boyuta gelirler. Bu canlı yemleri temin edemeyecekkseniz hiç üreteceğim diye kalkışmayın çünkü yavruları hayatta tutmanız neredeyse imkansız. Yavrular 10 günlük olduktan sonra normal balık yemleri un gibi inceltilerek balıklara verilebilir. 15 günlük olduktan sonra da tubifex kurtları jilet ile ufalayıp minik parçalar halinde yavrulara verebilirsiniz bu şekilde yavrular çok çabuk gelişirler.

Bu arada Yavru tankında 3 günde bir %20 su değişimi öneririm. Su değişiminde kullanılacak suyun akvaryum suyu ile aynı sıcaklıkta olmasına dikkat etmelisin yoksa balıklara daha soğuk su verirsen yavruları şoka sokabilir ve de öldürebilirsin.

Bu arada yukarıda üretim öncesi için söylemeyi unuttuğum bir şey var. Erişkin balıkların üreme iç güdülerini harekete geçirmek için sürekli her gün %10 normal tank suyundan 4 5 derece daha soğuk su ile su değişimi yapmalısınız. Bu balıklara doğadaki yağmıur mevisimini simule etmek için yapılır. Bir de şelale filtre var ise balıklar bu akıntı ile üremeleri gerektiğini düşünmeye başlarlar, şelale filitre yoksa da  bir fıs fıs ile sürekli soğuk su ile yağmurlama yapmanızı öneririm.

Bir de yumurtlama bir kaç gün sürebileceğincen, akvaryumun içine koyacağınız levhaların sayısını fazla tutun ki, yumurta yapıştırılmış levhayı çıkartıp aldığınızda diğer temiz levhayı yerine koyabilirsiniz. Eğer yumurtaları ayırmaz isen erkekler yumurtaları yerler.

Bu dediklerimi dikkate alırsan üretim yapabilirsin. Bu dediklerim olmayacaksa hiç bu işe kalkışma derim ben.

Sevgiler saygılar

Eray

Teşekkür Edenler: [T]198152,SmartDiscusRecai[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir