çok yiyorlar


selin7777Çevrim Dışı

Kayıt: 01/09/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 126
selin7777Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2014 18:22
Arkadaşlar yaklaşık 5 tane hamile lepistesim var bunların 3 ü lepistes ve acayip çok yiyorlar yani sürekli proteinli olanları yiyorlar yani bütün proteinlilere gidiyorlar ama hangisi ağızlarına denk gelirse yiyip öbürlerine geliyorlar yani bende mutlu oluyorum 2 sorum var ben sağlıklı yavrular büyütmek istiyorum yani okula gidiyorum ama %100 full hamilelik süreçlerini geçirmelerini istiyorum hem kendileri açısından hemde yavrular açısından hangi mamalardan kullanmamı tavsiye edersiniz vede neden bu kadar çok yiyorlar  ?Berkant2014-09-20 17:04:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MertSoyumertÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/11/2012
İl: Ankara
Mesaj: 2776
MertSoyumertÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2014 21:04
Merhabalar, siz bütün yem kutusunu da boşaltsanız hepsini yemeye çalışırlar :D Siz kararında, karınları çok hafif kavis alacak kadar yemleyin. Balık çok yeyip yağlanabilir, tıpkı insanlarda olduğu gibi birçok sıkıntı yaşayabilir bu yüzden. Ben de balıklarıma bir sürü yem verip tombik ettim :D Ancak ince, formda balıklar daha sağlıklı oluyor. Bu yüzden benim önerim genç ve yavru olmayan balıklara günde 2 kere az yem verin. Lepistese önereceğim yemler şunlar:

- JBL NovoGuppy, JBL NovoVert, Sera Flora veya Tetra Pro Algae (vegetable)
- JBL NovoFil, NovoFex, NovoDaph, Rotifish Decapsulated Artemia dörtlüsünden en az birisi,
- Sera Vipan/Vipagran
- Tetra Bits, JBL NovoBits türevi hayvansal katkılı kuru yem

Yukarıda saydığım yemler dengeli bir besin sağlayacaktır. Bir adet bitkisel yem, bir adet kurutulmuş yem, genel yem (Vipan serisi) ve hayvansal kuru yem çeşit sağlayacaktır. Bunun yanında evde bulunan çeşitli sebze-meyveleri usülünce gönül rahatlığıyla verebilirsiniz. Klasik önerilen bezelye-ıspanağı  haşlayıp verebilirsiniz. Havucu haşlayıp rendeleyip verebilirsiniz, daha bir sürü aklıma gelmeyen verdiğim sebze meyve var. Bunlar damızlıklarınıza form kazandıracaktır. 


Yavrular için ise canlı artemia çıkartmak çok yararlıdır. Temiz su+canlı yem+ hacim yavru büyütmenin temel faktörleridir. Artemia yerine farklı canlı yemler de kullanabilirsiniz. Mikro kurt gibi alternatifler de vardır. Eğer canlı yemle uğraşamam diyorsanız bir sürü kuru yavru yemi vardır, Gemma markasınınkiler pek bir iyidir. Size 3 tane önereceğim:

- Gemma Artemia
- Gemma Pro baby (krill içerikli)
- Gemma Micro baby (spirulina içerlikli)



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir