Co2 Tüplü Sistem Satın Alacağım


herakliaÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]3956,1[/B] [B]4284,2[/B]
Kayıt: 20/09/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 2208
herakliaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2009 12:33
[QUOTE=mustafaerdogar]

4-  Tropheus' ların bitki yemesi konusunda güvenilir kişi yada kaynaklardan araştırma yapılması; elde edilen bilgiler ile ilk elemeden geçen bitkilerden yenme durumu olanlarında elenmesi. (Tropheus' ların yumuşak yapraklı bitkileri yedikleri, bazı yumuşak yapraklı bitkilere ise hiç dokunmadıkları, bazı sert yapraklı bitkilerin ise sert yapraklarını değil ama yeni çıkan sürgünlerini yiyerek bitkinin bir süre sonra ölmesine neden oldukları ile ilgili yazılar var bildiğim kadarıyla ancak ayrıntılı bilgim yok malesef. Araştırmanız lazım. Hatta bilgisi olan arkadaşlardan bu yazıyı gören olursa ve yardımcı olursa çok seviniriz)


[/QUOTE]
Bitki ve tropheus'u bir arada bulundurmayı denemiş bir kişi olarak,kendi deneyimim bir arada olamayacakları.Mustafa Bey'e kırmızı ile belirttiğim cümle haricinde birebir katılıyorum.
Bazen çok sağlıklı bitkiler olan Tropheus tankı resimleri görüyorum.Merak ettiğim bu bitkiler yeni eklendiğindemi çekiliyor,süreklimi tankta bende burada cevap bulurum umarım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OguzzzÇevrim Dışı

Kayıt: 06/11/2008
İl: Izmir
Mesaj: 1321
OguzzzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2009 13:18
Murat Bey,
 
Muhtemelen bitkiler yeni eklendiğinde çekiliyordur. Bitkili tanklar ile ilgili araştırma yaparken, Japonlardan birinin tiyosuydu bu. "Dizaynınızı bitirin, içindeki fazlalıkları (ısıtıcı, motor vb) çıkarın, resminizi çekip, hepsini yeniden yerleştirin" diyordu Kahkaha
 
Sağlıklı balıklar...
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AntarktikaÇevrim Dışı

Kayıt: 13/10/2008
İl: Gaziantep
Mesaj: 42
AntarktikaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2009 18:41
Mustafa Bey ne kadar araştırıyorsam araştırayım. Anubias türü dışında pek olmuyor tropheuslarla. O yüzden seçim yapmam lazım. Ya muhteşem bir bitkili tank ya da cılız çeşitte bitkilerle elim yüreğimde bir tropheus tankı. Görsellik olarak hangisi diye karar veremiyorum. Her ne kadar kişisel bir olay da olsa ortak beğeni hangi yönde olur sizce. Kilitlendim. Sonra seçimi bitkiliden yana kullanırsam en az tropheuslar kadar gösterişli hangi türler var bitkili için. Çünkü hiç bir bilgim yok bu konuda.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustafaerdogarÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]6033,1[/B] [C]3,2,38529[/C]
Kayıt: 13/12/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 2469
mustafaerdogarÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2009 20:28
Yavuz Bey işin beğeni kısmı gerçekten çok kişisel birşey. İyi yapıldığında her iki tip tankında görsel olarak güzel gözükeceğini ve verdikleri zevklerin ayrı ayrı ama yine güzel olacağını düşünüyorum. Ancak beğeni kısmını size bırakmadan önce mantık yürüterekte seçim yapmanızı kolaylaştıracak bazı şeyleri belirtebilirim. Tabi yine işin Tanganyika yönünde hatalı sözlerim olursa affola Utangaç Şöyle sıralayalım:

- Öncelikle adından da anlaşılacağı üzere "Bitki Akvaryumu" nda baş rolün bitkilere ait olduğunu; tankı tamamen onların ihtiyaçlarını öncelikli olarak göz önünde bulundurmak suretiyle yapmanız gerektiğini, tankta bulunacak canlıların ikinci planda değerlendirilmesi gerektiğini (elbette onlarında ihtiyaçları gözetilerek) unutmamanız gerekir. Bu nedenle birçok bitki tankında sadece yosun yiyenler ve küçük sürü balıkları bulunur. Yinede liste bitkilerin durumu elverdiğince genişletilebilir. Ancak tekrar yazayım; öncelikli amaç ve haz alma bitki yetiştirme ve bitkileri kullanarak peyzaj oluşturma yönünde olmalıki ortaya başarılı bir çalışma çıksın.

- Uzun süredir Tanganyika türleri besliyorsanız bitki akvaryumu sizin için güzel bir değişiklik ve farklı bilgiler edinme yönünden iyi bir seçim olabilir.

- Bitki tanklarında su dengelerini sağlamak Tanganyika tanklarına göre çok daha zordur. Bunun CO2 verilmesi, düzenli eklenen gübreler ve su değişimleri gibi sebepleri vardır.

- Tanganika tankları bitki tankına göre daha az uğraş gerektirir ve bakım maliyeti açısından daha ucuza gelir. Bitki tanklarında ciddi miktarlarda ışık ve gübre kullanmak gerekir buda maliyeti yükseltir. Ayrıca düzenli gübreleme yapmak, bitki dikmek, bitki budamak, ufak tefek temizlikler vs. de eklenince uğraş açısından oldukça meşakkatli olabilir.

- Özellikle büyük tankları bitki tankına çevirmek çok ciddi bir maddi harcama ve çok fazla sabır gerektirir. Işıklandırmadan CO2, taban, gübreleme ve bitki sayısına kadar herşey çok miktarda gereklidir ve çoğu ucuz malzemeler değildir. Ayrıca büyük tanklarda bitkilerin çoğalıp istenilen peyzajın oluşturulması ve herhangi bir değişiklikte görünümün eski haline getirilmesi çok zaman alır.

Buraya kadar yazdıklarımın çoğu bitki tanklarının aleyhine oldu! Big%20smile Birazda lehine olacak birşeyler bulayım Tebessüm

- Bir bitki tankı bitkiler yoğunlaşıpta doğal bir görünüm aldığında çok canlı, bütünüyle yaşayan ve çok çeşitlilik içeren bir tank olur.

- Bitki tanklarında peyzaj yapmak için çok fazla alternatif vardır ve ortaya çıkacak düzenleme hayal gücünüzle sınırlıdır. Bu nedenle dünya çapında birçok camiada ekosistem kurmaktan öte bir sanat halini almıştır.

- Beğenildikten sonra bitki tankına koyulabilecek canlı çeşitliliği ve sayısıda daha fazladır.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Konuyu takip eden arkadaşlarımın hatalarım varsa düzeltilmesi ve aklıma gelmeyen eksiklerimin tamamlanması konusunda ayrıca asıl sorunuz olan gösterişli balık türleri konusunda (ona fırsat olmadı)yardımcı olacaklarını ümit ederek mesajımı sonlandırmak istiyorum. Yalnız son bir öneride bulunmak isterim: bitki tankını seçseniz bile mutlaka işe küçük bir tankla başlayın. Büyük tanklarla o yarışmalarda gördüğünüz müthiş görüntüleri yakalamaya çalışmak yeni başlayan birisi için yıldırıcı ve hobiden soğutucu seviyede problemli olabilir.
mustafaerdogar2009-01-29 21:31:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

herakliaÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]3956,1[/B] [B]4284,2[/B]
Kayıt: 20/09/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 2208
herakliaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2009 08:54
[QUOTE=Antarktika] en az tropheuslar kadar gösterişli hangi türler var bitkili için.  [/QUOTE]
Ben oyumu cüce amerikanlardan yana kullanıyorum,alternatif olarak kribensis önerebilirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kadir yılmazerÇevrim Dışı

Kayıt: 25/08/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 31
kadir yılmazerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2009 14:37

Merhabalar

Mustafa Beyin yazdıklarına aynen katılıyorum ayrıca eklemek istediğim birkaç şey daha var.
 
Özellikle anabias veya drecena gibi sert yapraklı bitkiler tanganika akvaryumunda kullanılabilir fakat bundada şöyle bir sıkıntı var.Bitkinin çıkan yeni ve taze yapraklarını yine afiyetle tüketiyorlar başka bir konu ise bitkili akvaryumu farz edelim ki kurdunuz her çeşit bitkiyi koydunuz ve yemiyolar fakat beslediğiniz balıklar yavru vermeye başladığında veya balıklarınız yumurta aldığında onları yakalamak için vereceginiz uğraş ta büyük problem o yüzden bitki akvaryumunda bol bitki küçük tetra türleri ve karides benzeri canlılar size daha çok zevk verecektir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir