Çin Tuzu


akiFÇevrim Dışı

Kayıt: 02/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 2622
akiFÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2010 10:59

Bugün mail adresime gelen bir maili sizinle paylaşmak istedim.


Dikkat! ! ! ! ! ! 

Bu MSG denen illeti piyasalarda, daha masum bir ifade tarzı olsun diye 'ÇIN TUZU' adıyla satıyorlar. 

Piyasada bazı dönerciler de bunu kullanıyorlar. O kadar lezzetli oluyor ki, bir döner yiyecegine 2-3 döner yiyesin geliyor. Ayrıca ithal olarak gelen BUTUN GIDA MADDELERİNDE BU MSG VAR (Peyniri, eti, konservesi vs vs.) 

MSG NEDİR? ... 

MSG adında bir yiyecek katkı maddesi var. 

MONO SODYUM GLUTAMAT 

Yiyeceklere katıldığında, o yiyeceğin tadının beyin tarafından güzel Olarak algılanmasını sağlıyor. Tatlı, tuzlu, acı fark etmiyor. Hangi yiyeceğe katılırsa lezzetliymiş gibi geliyor. O yüzden gıda üreticilerinin bir çoğu MSG'yi kârlı olduğu için kullanıyorlar. 

MSG ZARARLI MI? 

Buna okuduktan sonra siz karar verin. 

Bu madde Nörotoksin. Sinir hücrelerine zarar veriyor. Merkezi sinir sistemi tahribatı ve buna bağlı olarak ALZHEİMER, PARKİNSON, HUNTİNGTON hastalıkları, SARA (Epilepsi) 

Retinal dejenerasyon (Göz retina tabakası hasarı) Yağ birikimi, doyma mekanizmasında bozukluk, obezite. Büyüme hormonu baskılanması. Pankreas hasarı, insülinde artış ve buna bağlı diyabet. 

Böbrek ve karaciğerde ciddi hasarlar. Bu madde hamilelerde plasenta bariyerini geçebiliyor, anne karnındaki bebek de aynı tahribatlara maruz kalıyor. 

Özellikle çocuklarımızın hatta büyüklerin de çok severek yediği CİPS'lerde çok kullanılmakta. Hazır köfte harçları, Et suyu tabletleri, Hazır çorbalar, Dondurmalar, renkli yoğurtlar ve benzeri birçok üründe var. 

Şimdi diyeceksiniz ki, Madem bunca zararı var, neden kullanıyorlar? 

Küreselleşen dünyada ticaret de küreselleşti. Küresel ticaret devleri insaf, merhamet gibi duygularla asla çalışmaz. Onların amacı çok kâr etmek, çok daha büyümektir. 

Bu mamuller, albenisi olan renklerde ve janjanlı ambalajlarda sunulur. 

Televizyon, gazete ve duvar reklamlarında onlara sıkça rastlarsınız. 

Sadece maddesel tadıyla değil, görsel yollar ile de beyinlerimize kazınır adeta. 

Basit bir hesap yaparsak, ucuz zannedilen bu ürünleri çok pahalıya tükettiğimizi görürüz. 

Mesela Cips. Semt pazarlarında 3 kg. patatesi 1 TL' ye alabilirsiniz. Oysaki 50 gram CİPS 1 liradır. 

Yani 1 kg. Cipsi, 20 TL'den tükettiğimizin farkında bile değiliz. 

Olumsuz etkileri de cabası. Bu mamulleri üretenler, kendi ürettiklerini asla yemezler, içmezler. Onların gıdaları organik ve doğaldır. 

Son zamanlarda organik tarım yapan çok güçlü özel şirketler türedi, burada itina ile yetiştirilen ürünleri semt pazarlarında göreniniz var mı? Ben henüz rastlamadım. 

Gelelim genel sağlık boyutuna; 

Son 25 yıla dikkatle göz atacak olursak, çocuk yaşta diyaliz cihazına bağlı yaşamaya mahkum edilenler, 

Çok küçük yaşta şeker hastalığı ile tanışan çocuklar, obez çocuklar, asabi çocuklar, 

9-10 yaşında buluğ çağına girenler, çeşitli nedenlerle engelli doğanlar ve bu sayının ülke nüfusunun %12'sine çıkması ve benzerleri. 

Ve sizlerin de aklınıza gelebilen yeni hastalıklar. 

Hastalıkları üretenler, ilaçlarını da ihmal etmediler. Bu da madalyonun diğer kârlı yüzüdür. 

Karbondioksitli meşrubatlardan, sakıncalı hazır gıdalara varana kadar birçok yerde çeşitli uyarılar yazıldı, çizildi. Durumun ciddiyetini anlayabilenimiz var mı? 

Bu sorunun cevabı, tüketim miktarıdır. 

Şimdiki eğitim sistemimiz endüstri, tarım, genel kültür alanında 

yetersiz kaldığından, yeni nesiller tehlikenin farkında değildirler. 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

darXisÇevrim Dışı

Kayıt: 18/12/2009
İl: Eskisehir
Mesaj: 4234
darXisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2010 13:24
Mümkün mertebe yenilen içilen şeylere dikkat etmek,ve abur cubur tarzı şeyleri az tüketmek lazım.Her zaman için en güzeli doğal olanı tüketmektir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

f.torresÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/02/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3000
f.torresÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2010 13:41
Artık dünyada sağlığa saygı duyanmı kaldı her türlü kimyasalı kullanıp para kazanmayı seçiyor şirketler.Dünyaca ünlü GDO üretici bir şirketin merkezinde GDO içeren herhangibir ürün satılmaz içeri bile sokulamaz yasaktır ama bu şirketin ürünleri iyi satılır iyi para kazandırır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

urukhraiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/10/2010
İl: Izmir
Mesaj: 1057
urukhraiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2010 14:13
Gıda kimyasında bu madde 5.tat olarak bilinir. Dört ana tat (Tatlı-Ekşi-Acı-Tuzlu) yanında yeni bir tat olarak gıda kimyasında kullanılıyor. E621 olarak geçer gıda etiketlerinde bu madde. MSG konusunda farklı yaklaşımlar mevcut aslında, bazı gıda uzmanları evlerde tuz yerine bile kullanılmasını öneriyor, bazıları ise kesinlikle kullanılmamasını tavsiye ediyor. 

Bu madde daha çok "şipşak yemek" tabir edilen 5 dakikada makarna, 10 dakikada vs.. adıyla fast food sektöründe hızlı olarak satışa sunulan ürünlerde kullanılıyor. Doğala özdeş aroma da deniyor.

Ancak benim bildiğim; MSG kullanımı özel bir zarara değil fazla kullanılması durumunda Sodyum kullanımının fazlalığına bağlı olarak zarar veriyor insana. Sodyum fazlalığı herhangi Na içeren başka bir üründen de etkilenmenizi mümkün kılabilir.

Ayrıntılı kimyasal bilgi için tıklayın

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

farukogurÇevrim Dışı

Kayıt: 09/10/2010
İl: Adana
Mesaj: 102
farukogurÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2010 21:22

Türkiyede en ucuz şey İNSAN HAYATI varmı ötesi


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir