çin malı ürünler


LantisBeawolfÇevrim Dışı

Kayıt: 26/10/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 46
LantisBeawolfÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2011 14:52
Konunun insan faktörünü es geçmemiz yanlış olur. Teknolojik yönden çinin sınıf atladığı doğru. Fakat tecrübeli ve eğitimli iş gücü konusunda aynı fikirde değilim. Özellikle hassas aletlerde ciddi bir birikim gerekir. Yetişmiş eleman ve oluşan teknoloji kültürü gerekir. Kolay kolay oluşabilecek şeyler değil bunlar. Örneğin mekanikte almanların belli bir kültürü vardır. Elektronikte japonların. Örnekler çoğaltılabilir. Bu tarz birikimler nesillerle ifade edilen sürelerde oluşur. Çinin alması gereken çok yol var daha. Bu işler basit değil o kadar. Şu an üretim devi olmasının tek sebebi, fiyatlarının ucuzluğuyla rekabet edilememesi. Zaten gün gelirde Çin kalitesiyle rekabet edebilir duruma gelirse fiyatlar ucuzluğunu devam ettiremez.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

etufekciÇevrim Dışı

Kayıt: 07/04/2011
İl: Kocaeli
Mesaj: 406
etufekciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2011 17:16
Bende el sanatı diyebileceğimiz şeyleri yapmadığımız sürece. Her türlü iş kısa zamanda öğrenilebilinir. Başına bilen adamlar koyduktan sonra kaliteli de malzeme verin millete bir aylık eğitim gibi şeylerle size aynı malı üretirler. O fabrikada ar-ge falan olmaz o ayrı. 
Bugün ülkemde türk malı araba gibi şeyler üretemiyorsak bu sadece pazar kaygısından. Bal gibi bizde üretiriz. Sadece pahalıya mal edeceğimiz için pazarda yer bulması çok uzun zaman alır. Ağır sanayi için 5 yıl kar beklemeden yatırım yapılması gerekir ki herkes bu pazara girmez. Çin ise (doğru olduğunu söylemiyorum) ucuz işgücünün verdiği güç ile her işe el atabiliyor.
Şu gerçek iki koltuk takımı düşünün görüntü aynı birinin içinde kavak ağacı kullanılmış düşük dansiteli sünger ve metresi 5 liralık kumaş fiyat 1000 lira diğeri güzel sağlam bir ağaç, İyi dansite sünger metresi 30 liralık kumaş fiyat 4000 lira. Biri bir iki sene sonra elinizde kalır. Diğeri ömürlük. 
Çinli arkadaşlar medeniyetin öncülerinden sayılırlar arkadaşlar. Maşallah elişlerinde çok yetenekli ve çalışkanlar. Şüphesiz ellerine verdiğiniz her işi ustalıkla yaparlar. Zaten yapamazlarsa ya açlıktan ölürler yada öldürülürler :(. Yazık tabii. 
Artık alınan malları kesinlikle ömür boyu kullanmadığımızı söyleyebilirim. Ben buna dayanarak. Ben 400-500 lira vermektense muadili 150-200 gibi rakamlara varsa alırım. 3-5 sene kullanırım arkadaşlar. O süre zarfına kadar bana sorun çıkarmazsa ne ala. Siz bir dış filtre almış olsanız 3 sene  kullanabilseniz size yetmez mi?



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2011 17:42
Bir atasözü ne der
-Ucuzdan pahaslısı yoktur.
      Bu laf boşta değildir. Çin malı demek dandik mal demektir. Çin malı demek adi mal demektir. Bunun en basiti bir malın yerinde üretileni ile çinde üretilenini kıyaslamaktır. İçinizde varmı bu güne kadar orjinal bir adidas ayakkabı giyien? Mada in GERMANY yazan? Önce bi giyinin sonra birde simdiki giyindiğimiz adidas lara bakın. Gelelim diğer elektronik eşyaya içinizde hiç made in japan yazan sony veya JVC kullandınız. Birde şimdiki sony lere bakın. Ben almancı torunuyum kaliteyide gördüm adiliğide görüyorum dedemin getirdiği adidas ları mahallede top peşinde ve köpek gezdirirken kullanırdım boynuna çamaşır ipi bağlayıp gezdirdiğimiz köpeklerin peşinde değda taşta kullanırdım aynı ayakkabıyı benden sonra amcamın oğluda giyer hala eskimeden yeni diye vitrinde satılırdı. Simdikileri ise made in vietnam yazanlar yani www.sikayetvar.com dan takip edebilirsinz.
Polemik çıkartmak istemiyorum ama benim görüşüm çin malı kaliteli olmaz olamaz. En basit öreneğide googleye yazın bakın 14 takla atıp perte çıkan Hyundai i30 modelinin ne olduğunu arabada 10 adet hava yastığının hiçbiri açılmamış. Hyundai - Assan dan gelen cevap arabanın alttan darbe almaması olmuş. Gördünüzmü acaba mercedeste bu sıkıntıyı.?
Benim şahsi görüşümdür tekrar belirteyim.
fordmustang2011-12-07 17:45:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

etufekciÇevrim Dışı

Kayıt: 07/04/2011
İl: Kocaeli
Mesaj: 406
etufekciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2011 18:58
Bence eski adidas yeni adidas yada eski sony yeni sony arasında ki fark nerede üretildiği ile değil. Biraz önce bahsettiğim nedenlerden. Yani artık kimse hiç bir şeyi ömürlük almıyor. Giysi ve ayakkabılarda moda derdi var. Alsan ne yapacaksın kim 5 sene giyiyor. Elektronik eşyayı ele alalım. Yapmayın kim eline walkman (artık mp3),telefon vs alıp ömürlük kullanıyor. 2 senede teknolojisi eskiyor. Ev hanımları bile ev eşyalarını 5 yılda bir yeniliyor. ESkiden bir iskandinav koltukla ömür bitirirlerdi. Firmalar bunları bilinçli yapıyor. 
Bu arada ben hyundai de çalışmıyorum. Alakam yok ama ben kendim 99 model hyundai accente bindiren opel vectranın haline şahit oldum içler acısıydı. Ki arabanın arkası aslında en zayıf yeridir. Örnek vermeye kalkarsan her markanın acizliğine örnek bulursun. Mesela nerde o mercedesler diyebiliriz. Şöyle örnek vereyim C ve E serisi mercedesler amerika nths 'iydi sanırım (ncaptan daha zor yıldız almak) güvenlikten 4 yıldız aldı bunu biliyormusunuz. Arkadaşım amcası Fransa'da yaşıyor mercedesini yenilemek için mağazaya gidiyor. Kendi parasının yetebileceği araçların daha donanımsız olduğunu daha az konforlu olduğunu görünce geri çıkıyor. Şuan hala eski mercedesini kullanıyormuş. (Yakın arkadaşımın amcası olur.) 
Artık dünya tüketim çılgınlığı denen bir zamanda yaşıyor. Bir firma size arıza yapmayan ve ömürlük bir mal satıysa çok şanslısınız. Çünkü aklı başına gelecek bir sene sonra üretmeyecektir :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir