Ciklet İçin Akvaryum


canx07Çevrim Dışı

Kayıt: 03/06/2013
İl: Antalya
Mesaj: 12
canx07Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2013 00:59
Kolay gelsin bir hevestir başladık akvaryum işine biryerden cam parçaları bulduk akvaryum yaptırdım 70*40*35 amatörce bir şey içini döşedik ettik .. İçine ilk 50 tane lepistes attık hepsi öldü sonra petshopcum ciklet atalım dedi bir heves ciklete de başlamış olduk bu akvaryumumun içinde 17 adet ciklet balığı ve 3 adet vatoz balığı mevcut balıklar 3 4 5 cm boyutlarında 2 3 haftadır besliyorum düzenli şekilde bir sıkıntı yok hatta renk değiştirmeye bile başladılar. 1er cm de attılar hattaki yerlerini sevmiş olmalılar bakım iyi :) Asıl konuya geleyim bu akvaryum işinde yeniyim ama daha büyük bir akvaryum istiyorum evimde ara bir köşem var tam ölçüsünü alarak yeni bir akvaryum daha yaptırmayı planlıyorum yalnız yardımlarınızda lazım işin ehlileri tarafından :) Ölçüleri şöyle düşündüm 132*60*60 olarak hesapladım bu ölçüler balıklara yeterli olur mu biraz daha balık atabilir miyim ? 
Akvaryumu yaptırdık diyelim forumda biraz inceledim akvaryumları dışlarına beyaz çerceve falan yaptırmışlar onu nasıl yaptırırım üzerine en önemlisi kapak onuda nasıl yaptırırım ve siz besleyenler olarak önerileriniz düşünceleriniz ne olur beni bir aydınlatırsanız sevinirim. Şimdiden okuyup sıkılmayıp yorum yapan herkese teşekkür ederim.. Bu arada akvaryumumda 3 beyaz P  3 sarı P. 3 yunus 3 zebra renkli ama zebra olmayan bir kaçta karış renk te var akvaryumcum ayarlamıştı birde ne beslesek bize + olur. :)

Şu anki akvaryumumdan bir kaç resimde paylaşayım.

Bu Öncesi..


Bunlarda Sonrası Ciklete Geçişte..

Onur Nergiz2013-06-03 08:07:50

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

misissippiÇevrim Dışı

Kayıt: 21/08/2012
İl: Erzurum
Mesaj: 853
misissippiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2013 01:37
1.olarak yapay bitkilerden bende şimdiye kadar zarar görmedim ama forumdan edindiğim bilgiler ile salınım yapacağı suyu bozabileceği sebebiyle onları çıkarmalısınız.
2.si de cikletler stres yaparlar şuan balıklarınız küçük boyda olduğundan belki çok fazla gözle görülmeyebilir fakat büyüdükçe bunu sizde farkedeceksiniz.130*60*60 ölçüleri çok güzel bu ölçülerde güzel 2-3 damızlık boy,tür besleyebilirsiniz bunlar yunus yanına sarı prenses veya zevkinize göre başka türler olabilir.cikletler dediğim gibi çabuk strese girebilirler ve bu stresin sebebi herhangi bir şey olabilir.. çok fazla tür ve uyumsuz tür bir arada beslememeye dikakat edin. etçil ve otçul beslenen türleri bir araya koyarsanız vereceğiniz yem ya hasta eder ya da gelişimi yavaşlatır.zebra eş tutarak yumurta döker o yüzden çiftleşme döneminde çok çok agresif olur diğer türlere karşı o yüzden zebra,mücevher vs gibi türler tek beslenmelidir. şuan akvaryum ölçüleriniz bu kadar balığa müsait değil fakat yaptıracağınız akvaryuma zebra hariç koyabilirsiniz.su değişimini aksatmayın (haftada 1 %20-30) ,dip çekimini aksatmayın,ve su değişimi yaparken dinlenmiş su ile yapmaya özen gösterin.. yine kafanıza takılan konularda yardımcı olmaya çalışırız. kolay gelsin

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

canx07Çevrim Dışı

Kayıt: 03/06/2013
İl: Antalya
Mesaj: 12
canx07Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2013 02:05
misissippi  teşekkür ettim herhalde yeni yaptıracağımız akvaryumda biraz daha fazla balık besleyebileceğiz zannedersem.Şimdi bu akvaryumda 17 ciklet 3 vatoz fazlamı gelmiş gelmişse azaltalım :=)Zebra dediğime bakma zebra değil aslında akvaryumcum farklı birşey demişti adına ama benim hafızaya zebra diye yerleşti öyle hitap ediyorum bu dip çekmeyi hortum aracılığı ile yapacağız zannedersem hortumdan farklı bir alternatifi var mıdır? Birde stres için bir ilaç verdi 15 günde bir yarım kapak dök stresini alır balıkların dedi onu kullanıyorum stresin birde bu yeni yapacağım akvaryuma çerçeve ve kapağı nasıl yapabilirim yada yaptıra bilirim ?

Onur Nergiz2013-06-03 08:12:00

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MertSoyumertÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/11/2012
İl: Ankara
Mesaj: 2769
MertSoyumertÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2013 02:19
http://www.akvaryum.com/Makaleler/


Buraları sabırla okursanız aradığınız cevapları ve çok daha fazlasını bulabilirsiniz. Şu andaki balık sayınız fazla, akvaryumu büyütene kadar idare etmek için düzenli dip çekimi yapmanız lazım, yoksa başta nitrat patlaması olmak üzere bir çok sorun yaşarsınız. Verdiğiniz ölçüleri baz alarak 1 erkek 4 dişi olarak balıklarınızı ayarlayın. Şu an elinizde olan akvaryum Malawi yavruları için çok iyi, orada boylandırır boylandırır satarsınız. Balık uyumu olarak şunları baz alın: beslenme biçimi, istediği pH aralığı, agresiflik durumu... Makalelerde benim bahsetmeyi unuttuğum bir çok şey bulacaksınız. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NorthEagle35Çevrim Dışı

Kayıt: 06/05/2013
İl: Izmir
Mesaj: 20
NorthEagle35Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2013 02:26
Hayırlı geceler aslında araştırsan forumda bulamayacağın bilgi yok.kayıt kuşak sanırım çerçeve dediğin akvaryumcuya yaptırman sağlıklı olur alüminyumdan yapılır genelde ahşap desenli ve renli şekilleri var.kapak hazır bulabilirsen plastiktir yok yaptırıcam bulamam dersen yada yaparım hamaratım dersen mika(duş kabinlerinde kullanılan) bununla yapıp üzrini kaplayabilirsin strafordan kapak yapanda var zevk ve bütçe işi misal ben alikobant ile yapıyorum şuan =) 130*60*60 =468 kum dekor derken 400 lt kadar yerin kalacak balık tabiki ekleyebilirsin fakat uyumlu türler seçmeye dikkat etmelisin tabiatları da birbirine uymalı beslenme şekilleri de...tabi büyük akvaryum için ekipmanlar da gerekli dış fitre örneğin dip temizliği için dip çekme sifonları var mauel pilli 10-15 liradan başlayıp yukarı tırmanan fiyatlarla sağlıklı balııklar dilerim...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ayantasÇevrim Dışı

Kayıt: 07/05/2007
İl: Kayseri
Mesaj: 120
ayantasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2013 08:35
[QUOTE=canx07] misissippi  teşekkür ettim herhalde yeni yaptıracağımız akvaryumda biraz daha fazla balık besleyebileceğiz zannedersem.Şimdi bu akvaryumda 17 ciklet 3 vatoz fazlamı gelmiş gelmişse azaltalım :=)Zebra dediğime bakma zebra değil aslında akvaryumcum farklı birşey demişti adına ama benim hafızaya zebra diye yerleşti öyle hitap ediyorum bu dip çekmeyi hortum aracılığı ile yapacağız zannedersem hortumdan farklı bir alternatifi var mıdır? Birde stres için bir ilaç verdi 15 günde bir yarım kapak dök stresini alır balıkların dedi onu kullanıyorum stresin birde bu yeni yapacağım akvaryuma çerçeve ve kapağı nasıl yapabilirim yada yaptıra bilirim ?

[/QUOTE]

Akvaryumuna ilaç dökme her akvaryumcuyada çok inanma derim sana. Ben 1 senedir balık besliyorum daha 1 tane balık öldürmedim. Hiç ilaç kullanmadım. Asıl ilaç kullanınca su dengesi bozulur ve balık kaybı yaşarsın. Hele hele stres için yarım kapak dök dediği ilacı hiç kullanma artık ne verdiyse. Dip çekimlerini, filtre temizliklerini düzenli yapar isen balıklara hiç birşey olmaz. Tür çeşitliliği ve balık sayısının fazlası balıkları strese sokar ancak verdiği ilacın stresi engelleyeceğini zannetmiyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

canx07Çevrim Dışı

Kayıt: 03/06/2013
İl: Antalya
Mesaj: 12
canx07Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2013 02:58
Selamlar Öncelikle Arkadaşlar Öneriler Tavsiyeler Üzerine Ve Yardımlar Sayesinde Birazcık Akvaryumumuzu Büyüte Bildik En Azından Balıklarımızın Stresını Azalta Bilicez Ve Mutlu Edebilicez Zannedersem :) 100 * 65 * 50 Büyüklüğünde Bir Akvaryum Edindik  Resun ef1200u de Dış Filtre Edindik Yalnız Dekore Acısından Zayıf Kaldı Kayalarımız Diğer Akvaryumdan Transfer Ettiğimiz İçin Yetmedi Kaya Takviyesi Yapıcaz En Yakın Zamanda :)) Birde Yorumlarda Yazıldığı Gibi Dip Pompası Aldık Temizlik İçin Bayağa İşe Yarıyormuş :) Akvaryumumuza 5 kg de kum Ekledik Şuan Suyunu Koyduk Sabaha Kadar Devir daim ini sağlıyacağız ve balıklarım nasipse Yeni yuvalarına kavuşacaklar :) Diğer Akvaryumuda Değerlendirmeye Alıcam Aslında Ufak Kalite Tür Bi Ciklet Kolonisi Kuramazmıyım Zannedersem Kurarım Bilgi Veren Okuyan Yorum Atan Herkeze Teşekkürer Yeni Akvaryumumda Pozlarımızıda İlave Edelim Saygılar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

invulnerableÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 09/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 3575
invulnerableÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2013 03:09
Bu ölçülerde plastik kapaklı akvaryumlar var mı yahu?Nerden aldınız?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

canx07Çevrim Dışı

Kayıt: 03/06/2013
İl: Antalya
Mesaj: 12
canx07Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2013 03:17
Çok Eski lise arkadaşımın shop Mağzaları var ayarlıcam ayarlıcam diye diye en son bunu ayarladı kötü değldir umarım

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir