Ciklet Balığımdaki SORUN


general35Çevrim Dışı

Kayıt: 28/08/2014
İl: Izmir
Mesaj: 6
general35Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2014 05:31
Canlıdaki Belirtiler: durgunluk, yüzeyde yatma

Filitrasyon: iç, dış filtre mevcut ve tertemizler.

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: hiç kullanılmadı.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : en son bu akşam dip çekimi yaptım ancak bu balık sabahtan beri aynı.

Arkadaşlar merhabalar, bir balığım bugün sabahtan beri durgun ve bu şuanda dahada artmış durumda. Ancak hastalıkmı bilmiyorum ama (yeniyim) yanına aynı tür bir dişi aldım dünden önceki gün onunla çok haşır neşir oldu ve sanırım bu durgun balık erkek bununla alakalı olabilir mi bilmiyorum ancak detaylar için video alttadır. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Video içerisinde sesli olarak yine anlatımda bulundum anladığım ve dilimin döndüğünce şimdiden ellerinize sağlık.

NOT: Ek olarak, bu seviyedeki ışık 7/24 açık bu ışık oranını ne sıklıkla kullanmam gerek? kapatmama gerek var mı? çok çok teşekkürler. Daha net görmek için videoyu 1080 izleyebilirsiniz.

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=Bj5Aq-nShAE[/VID]

Saygılarımla.






Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RedMap87Çevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 858
RedMap87Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2014 16:45
Sizin balıklarınızda solungaç paraziti var gibi, ayrıca sallantılı yüzme solungaç parazitinden olabileceği gibi bakteriyel iç enfeksiyonlardan dolayıda olabilir. Bir diğer dikkat ettiğimde yüzgeç formlarında bozulmalar ve beyazlaşmalar mevcur bununda en büyük nedeni su kalitesidir ,suyun berrak ve temiz gözükmesi kaliteli olduğu anlamına gelmez. Muhtemelen balıklarınızın iştahı şu anda iyidir yeme tepki verirler. Solungaç kapakçıklarına dikkatli bakın her iki tarafıda eşitmi açılıyor, soluma hızı nedir sık sık açılıp kapanıyormu yoksa belli belirsizmi. Tanktaki tek problemli balık tek gözü olmayan değil diğerlerindede problem var .Birde bu tip anormallikler yeni balık ekledikten sonra, yeni tank kurulumunda, fazla ve klorlu su değişiminde, amonyak artışında ve stres durumlarındada gözlemlenebilir. Bence bu aralar su değişimini az ve gün aşırı olarak hızlandırın (iki günde bir %20 şeklinde),temin edebilirseniz bol bol canlı yem kullanın, geceleri ışıkları kapatın, az miktar kaya tuzu atın,ısıyı bikaç derece daha yükselterek hava vermeyi biraz azaltın.Muhtemelen bunları yaparsanız ilaca gerek kalmadan atlatacaklardır. Balıklarda sıçrayarak yüzme, taşlara kumlara sürtünme gibi hareketlerde oluyorsa %100 dış parazit diyebiliriz. RedMap872014-10-21 16:53:30

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

general35Çevrim Dışı

Kayıt: 28/08/2014
İl: Izmir
Mesaj: 6
general35Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2014 18:39
Tekrar merhabalar,

maalesef ki akvaryumda toplamda 2-3 balık kaldı her gün 2-3 & 2-3 öldü balıklar.
profesyonel bir balıkçı çağırttım resmen genel bir analiz yaptık birlikte toplam 2-3 saat ilgilendi sağolsun ve sonuç şöyle ;

suda nitrat yok düzgün durumda,
ph oranı tam ideal,
balıklarda beyaz benek hastalığı var,

tek ve tek sebep, akvaryum ofiste olduğu için kapı açılıp kapanıyor ve hemen sol tarafından yukarıdan gelen hava sebebi ile akvaryumun ısısı bir düşüyor bir ısınıyor bu sebeple !!!

buna çözüm olarak, sol tarafındaki hava giren bölüme kapı yaptırttım ve üst kattaki camları kapalı tutuyorum artık malum zaten kış geldi.

2. olarak, ofis kapısını açık bırakmıyorum zaten dediğim gibi kış geldi, akvaryum ısısını 32 ye çıkarttım tuzlama çalışması yaptım şuanda 2-3 kalan balık iyi gibiler bir problem göremiyorum ama bitanesinde hala beyaz benek hastalığı var gözle görünür heryerini kaplamış durumda umarım yener hastalığı.

siz siz olun, ısı olayına çok özen gösterin derim.
maalesef güzelim balıklar mefta oldu.
iyi forumlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RedMap87Çevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 858
RedMap87Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2014 18:49
Sonradan olmuş olabilir,ben  videoya göre yorum yaptım videoda beyaz benek gözükmüyor. Cikletlerde bu zamana kadar beyaz beneğe hiç raslamadım sizin için şanssızlık olmuş. Metilen mavisi ve malahit yeşilini kombine olarak kulanın , beyaz beneğin bu kimyasallara direnme şansı yok.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir