Challengerlar Grup halinde mi Yaşıyor???


huseyinÇevrim Dışı

Kayıt: 27/07/2006
İl: Mugla
Mesaj: 41
huseyinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2006 15:07

 Akvaryumcuma gittiğimde Challengerın tek basına korktugun ve yem yemediğini  söyledi.Challengerlar grup halinde mi yaşarlar?

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

efendy06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/07/2006
İl: Ankara
Mesaj: 1077
efendy06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2006 21:24

Hüseyin Bey akvaryumcunuz sizi kandırmaya çalışmış. Challengerlerin kendi türlerine karşı davranışı agresiftir. Bu durumda pekte sosyal canlılar olduğunu söyleyemem. Ancak yine sazansıgillerden bir tür daha var challengere çok benziyor. Bende besledim fakat türünün ne olduğunu bilmiyorum(Challenger diye satmışlardı.) ancak sosyal bir tür olduğunu biliyorum. Gruplar halinde yaşıyorlar ve yanlız kaldıklarında aşırı stresli davranıyorlar. Ancak challengerler gibi kocaman olmuyorlar (En fazla 50 cm olmuştu oda 2,5 yılda.) ayrıca etobur değillerdi, zira ben canlı doğuranlarla beraber besledim, japonlarla beraber besledim fakat hiçbirisine saldırısı olmadı. Buyrun challengerler:

Pangasius sanitswongi (Challenger)

Latince Adı: Pangasius sanitswongi

Habitatı ve Anavatanı: Güney Doğu Asya

Beslenme Biçimi: Etçil

Davranış Biçimi: Vahşi Kendi Türlerine Davranısı: Saldırgan

Üreme: Yumurta

Sıcaklık: 24-27 C

En Fazla Büyüdüğü Boy: 250 cm

Su Sertliği: 6-10

pH: 6.5-7.5

Genel Yorum: Akvaryumda yaşatılması tavsiye edilen bir tür değildir. Az ışıklandırılmış akvaryumlarda doğal hareketlerini sergileyebilir. Mağara, kovuk, tünel gibi yapılar balığın stresini azaltmasına yardımcı olacaktır. Karma akvaryumlar için kesinlikle tavsiye edilmez, tek tür olarak bakılması önerilir. Etçildir, sadece yiyebileceği balıklara değil tüm balıklara saldırabilir, beraber yaşadığı tür sayısı çok azdır. Üremeleri çok zordur, genelde kovuklara mağaralara yumurta bırakırlar erkek balık yumurtaları dişiden bile korur, yumurtalar mutlaka başka akvaryuma nakledilmeli, yumurtaları alırken çok dikkatli olunmalıdır. Erkek balık ne pahasına olursa olsun yumurtaları koruyacaktır. Büyütülmesi için dana kalbi ve ciğeri, tübifex dışında her türlü canlı yem, kaliteli dondurulmuş yemler kullanılabilir. Balığın doğal olarak gelişebilmesi için 1000 litrelik bir akvaryum gerekir, temizlik sırasında çok dikkatli olunmalı, temizlik dışı zamanlarda akvaryumun üstü mutlaka kalın bir camla kapatılmalıdır.

http://www.akvaryum.com/balik.asp?id=8&alt_kat=318 adresinden alıntıdır.

Saygılar. 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

huseyinÇevrim Dışı

Kayıt: 27/07/2006
İl: Mugla
Mesaj: 41
huseyinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2006 20:00
 Murat Bey çok teşekkürler uyardığınız ve bilgilendirdiğiniz için.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir