Çekirge Bakımı


DEPPÇevrim Dışı

Kayıt: 03/11/2015
İl: Izmir
Mesaj: 230
DEPPÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2016 02:45
[QUOTE=AhmetEmre]Öncelikle konuyu doğru yere açmamış isem kusura bakmayın çekirgenin omurgasız olmasına dayanaraktan konuyu buraya açtım.
5-10 dakika önce balkonun kenarında 3.5-4cm bir çekirge yavrusu buldun ve o anda aklımda şöyle bir fikir çaktı ''Bu çekirgeyi beslemeliyim''
Tabii canlı yem olarak 1-2 haftadır meyve sineği ve larvasını (ağaçtan aldığım larvalar ve aralarında sinek olabilenler) üretip sistemli bir şekilde vermeyi planlıyordum ama olmadı. Ben bunu yaparken birde 22*17*12 bir akvaryum ve çok eskiden kalma 2 fanus kullandım. Fanusları anneme şekerlik diye verip akvaryumun üstünü sıkı bir tül ile kapattım sineklerin kozalarını buraya attım ve sonuç fiyasko çekirge işte şimdi burada. Eğer büyütmem gerekirse akvaryumu büyütürüm.
Şimdi ben bu hayvana nasıl bakacağım ayrıca bununla ilgili siteler var mı?
Not: Çekirgeyi kepçe ile yakaladım elle falan zedelemeden.[/QUOTE] Bilgim yok ama bununla zengin olanlar var http://www.antalyacekirge.net/ https://www.youtube.com/watch?v=TEgYQNxo_8U yarın bir gün zengin olursan beni unutma =) [:nazar:][:iyi:]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SeazebraÇevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2019
İl: Antalya
Mesaj: 1
SeazebraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2019 21:09
Merhaba, eylul ayinda buyuk bir cekirge perdelerin arasina saklanmisti. Biraz yazayim:) 1-2gun ne yapacak diye bekledim, (5 sene once de bir tane gelmisti)sonra, perdeyi disari cikarip bekledim ucup gitmedi. Ben de yeniden eve aldim. Suanda hala evde, perdeye marul iğneliyorum, hatta 1 hafta once bir arkadasi daha geldi..Hala yasiyor klimayi acinca ucmaya basliyor en az derecede hareketsiz duruyorlar:) Yem yapmayi asla düsünmem.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir