Canlı kaya yapımı (DIY)


ProtectÇevrim Dışı

Kayıt: 22/07/2012
İl: Izmir
Mesaj: 170
ProtectÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2014 00:50
http://www.akvaryumportali.com/threads/diy-canl%C4%B1-kaya-yap%C4%B1m%C4%B1.9486/

böyle bir tasarım yapmışlar bence harika olmuş ellerine sağlık yapanın bende akvaryum tasarımı olarak bunun benzerini denemek istiyorum malzemelerden herhangi birinin canlılara zararı olur mu olmaz mı ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

delidenizciÇevrim Dışı

Kayıt: 09/07/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 16
delidenizciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2014 03:02
Vallahi zararını bilmiyorum ama mükemmel  bir tasarım olmuş.Bende ilgiyle takip ediyorum bu konuyu.Sadece çimento suya salınım yapmaz mı ? Ben yapacağını  düşünüyorum ama yinede bu işin ustalarının düşüncelerini almak gerek.

Beğenenler: [T]173324,baho123053[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ProtectÇevrim Dışı

Kayıt: 22/07/2012
İl: Izmir
Mesaj: 170
ProtectÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2014 13:34
benimde hoşuma gitti fakat  bilgim yok zararı olurmu olmazmı diye bende buraya yazma ihtiyacı duydum o yüzden

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

greatberfuÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/09/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 712
greatberfuÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2014 17:11
Bu hitok tuğla diyede geçer,gaz beton diyede geçer.Y-tong diyenlerde mevcuttur.Hacminin %84’ü kuru hava dolu gözeneklerden oluşmuştur.Hitok kuvarsit, çimento, kireç ve su gibi doğal hammaddelerden üretilir.Isı yükseldikçe ki akvaryumda ısı olayını yaz aylarında dengelemek biraz sıkıntılı bir durum ozaman salınım yapma ihtimali yüksek.Ayrıca içerisinde kuvarsit yani kuvars kumu tanelerinin,silisten meydana gelmiş bir çimento ile birbirlerine çok sağlam bir şekilde bağlanmalarıyla oluşmuş bir tuğladır veya kayadır diyelim.Suyu yumuşattığıda söylenmektedir.Sert suları seven balıklar için olabilitesi düşük bir ihtimal söz konusu oluyor benim düşünceme göre.Ayrıca zamanında araştırmalarım sonucunda oksijen miktarını ve bazı akvaryum değerlerini düşürdüğünü okuyup bilgi edinmiştim.İçerisindeki kireçin akvaryuma salınım yapmasıyla tabiki.Ama genelde araştırmalarım sonucunda akvaryum kullanıcıları hitok yada diğer bir terimle y-tong kullanımında herhangi bir sorunla karşılaşmamıştır.Tabiki sorun olur veya olmaz diyemem.Ama ihtimalleri göz önünde bulundurup balık türüne göre yapmak istiyenler düşünsünler.Ayrıca ek bir şey söylemek istiyorum; İçerisinde çimento olmasından dolayı ısının yükselmesi durumunda(100'C) suya çinko bıraktığı bilinmektedir.Ayrıca zamanında araştırma yaptığım zamanlarda bir yerde okuduğum ve not aldığım bir yazıyı aktarıyım buraya.

Orjinalini yazan: volkanka
Arkadaşlar Ytong firması genel müdürlüğü ile bu konu için yaptığım mektuplaşma konusunda aldığım cevabı altda iletiyorum.Ytongdan fon yapmak isteyenlere yeni bir duyuru; Gelen elektronik mektubu aynen iletiyorum. Bundan sonrası size kalmış. Saygılar

Sn. Volkan Uras,
Ytong (gazbeton), su ile sürekli teması söz konusu olduğunda kolay çözülür tuzları serbest bırakacağından ve akvaryum suyunu bazik duruma getireceğinden, akvaryum içerisinde dekoratif malzeme olarak kullanılması önerilmemektedir. Ancak, bu durumun balıklara olan etkisini araştıran bilimsel bir çalışma bilgimiz dahilinde değildir.
İlginize teşekkür eder, iyi günler dileriz. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir