Canlı doğuranlar ve sazanlar (aynalı ve israil sazanı)Yeni videolar


Eray59Çevrim Dışı

Kayıt: 13/02/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 321
Eray59Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2011 02:29
Arkadaşlar 200 lt tankımda şuan 200 kadar balığım var yavrularla. Çok renkli ve hareketli bir tankım var.
balıklarım şunlar
Kılıç kuyruk
balon moli
Black moli
velifera
lapistes
plati
vatos
zebra
Teleskop
türlerim bunlar
çoğu arkadaş uyumsuz türler demesi üzerinden neredeyse 1 yıl geçti hiç sorun yok
canlı doğuranlarım teleskop japonum ile o kadar uyumlu ki neredeyse kanka gibiler çünkü teleskop sürekli kumları karıştıran bir balık ve kumlardan artık yemleri çıkartıyor ve öteki balıklar etrafında dolaşarak bu çıkan yemleri yiyorlar ve iş birliği yapıyorlar :)
şimdi gelelim ilginç bir denemeye :)
Dün göle gittik ve üretim için aynalı sazan yakalamak istedik fakat bir türlü yakalayamadık serpmemiz vardı olmadı :( son son akşam bir kaç kez daha attık ve 2 aynalı sazan yavrusu birde israil sazanı denk geldi. oldukça sağlıklı duruyorlardı. onları başka bir göle atmayı planlıyorduk ki birden aklıma akvaryuma salsam ne olur düşüncesi geldi ve denemeye karar verdim :)
israil sazanı 10 cm  aynalı sazanlar ise 15 cm kadar varlar. Bilindiği gibi aynalı ve israil sazanı çok uysal ve sakin bir balıktır. dün akşam akvaryuma salmadan önce iyice permasol ile desenfekte ettim yaklaşık 1 dk kadar duş aldırdıktan sonra akvaryuma saldım. ilk önce balıklar panik oldu ve bir köşeye saklandılar. israil sazanı hemen uyum göstererek gezinmeye başladı fakat aynalı sazanlar 1 saat hiç çıkmadılar. ve tüm balıklar etrafına toplanarak merakla sazanları izledi :) çok komik bir olaydı erkekler yüzgeçlerini kabartarak boy gösterisi yapmaya uğraştılar ama birden sazanlar olaydan sıkılıp bir iki sert yüzüş yaptı ve balıkları dağıttılar. korkan balıklar hiç birşey olmamış gibi kendi işlerine döndü. sonra ışıktan rahatsız olduklarını farkettim ve yanlız kan kırmızı loş ışıkları bıraktım ve 10 sonra piyasada yüzmeye başladılar. 1 gün geçti hiç bir sürtüşme olmadı şuan normal bir şekilde geziyorlar ve kimse kimseye diklenmiyor. zaten cüsse farkı nedeniyle canlı doğuranlar artık boy göstermiyor kendi hallerinde. sazanlarda uysal balık oldukları için kimseye sataşmıyor ve yavrulara ilişmiyorlar ki zaten doğalarında otçullar. balıkları bir kaç arkadaşıma gösterdim yeminle hepsi ciklet sandılar :)) türünü ve nereden bulduğumu sordular :D
aynalı sazanların iri seyrek pulları mavi ışığımın altında o kadar güzel bir parıltı yayıyorki görülmeye değer bir görüntü. ayrıca aynı cikletler gibi hereket ediyorlar ve çok hareketliler. tek sorun bana daha alışamadılar. beni görünce panik olup saklanıyorlar bende saklanıyorum hemen çıkıp geziyor ve kumları karıştırıyorlar :)
iilerki günlerde gelişmeleri yazarım. şuan için mükkemmel bir görüntü var çok ilginç bir olay ama çok şahane balıklar dayanıklı her tür koşula ayak uydurabiliyorlar ve hasta olmuyorlar. şimdilik bu kadar uzun oldu ama bu deneyi sizlerle paylaşmak istedim.

[VID]http://www.dailymotion.com/video/xizan3_video229[/VID]

[VID]http://www.dailymotion.com/video/xizjpp_canly-doyuranlar-ve-aynaly-ve-israil-sazany_animals[/VID]

[VID]http://www.dailymotion.com/video/xizjrx_canly-doyuranlar-ve-aynaly-ve-israil-sazany-2_animals[/VID]

[VID]http://www.dailymotion.com/video/xizjva_canly-doyuranlar-ve-aynaly-ve-israil-sazany-3_animals[/VID]
Eray592011-05-29 21:30:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KILIÇÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 21/10/2009
İl: Ankara
Mesaj: 2109
KILIÇÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2011 02:41
Gerçekten ilginç bir deneyim olmuş. Fotoğraflarla desteklerseniz daha güzel olacaktır. Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Eray59Çevrim Dışı

Kayıt: 13/02/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 321
Eray59Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2011 02:44
En kısa zamanda video ve fotoğraf çekerim. benden çekinmeleri bitsin iyice alışsınlar video çekerim daha iyi olur.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

leon_urÇevrim Dışı

Kayıt: 04/11/2009
İl: Ankara
Mesaj: 105
leon_urÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2011 03:16
Size nacizene bir tavsiyede bulunayım;biz bir süre önce 7göllere gittik bende sizin gibi yavru balık yakaladım çay balığıymış 7-8cm civarı akvaryumumda daha önceden lepisteslerim vardı sonra aileme emanet edip şehirdışına çıktım 2hafta sonra geldiğimde ne göreyim bikaç kuyrup parçası bikaç gövde parçası kısacası lepisteslerin hepsi telef olmuş,sordum yemleme olayını hergün yemledik dediler ama yinede canlı yem olmuşlar lepistesler,buna dikkat edin derim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

murathanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/03/2007
İl: Erzincan
Mesaj: 301
murathanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2011 03:22
Sayın Eray bey, yukarıda sıraladığınız tüm balıkları imzanızdaki 200 lt.lik akvaryumunuzda bakıyorsunuz anladığım kadarıyla. Ancak size nacizhane birkaç tavsiyem olacak.
1. Öncelikle canlı doğuranlarla beraber zebra ve teleskop bakmanız pek uygun değil. Bence ayrı ayrı akvaryumlarda bakılmalı.(Canlı doğuranlar teleskop balığının kuyruğunu yerler ve teleskop da canlı doğuran yavrularını kolayca yiyebilir.)
2. Zebra dediginiz balık kırmızı zebra danio ise sorun yok. Fakat cichlasoma nigrofasciatum zebra çiklet ise canlı doğuranlarınıza zarar vermesi muhtemeldir. Hatta teleskop balığınıza bile zarar verir. Mutlaka ayrı beslemelisiniz.
3. Sazanlar siz ne kadar dezenfekte ettim deseniz de akvaryumunuza hastalık taşıyabilir, hatta belli bir süre sonra canlı doğuranlarınızı midelerine indirebilirler.
4. Doğadan topladığınız sazanlar ile canlı doğuranlar aynı akvaryumda yaşamazlar. O sazanları beslemek istiyorsanız çok büyük bir akvaryumunuz veya  bahçenizde bir havuz yada suni göletiniz olmalı diye düşünüyorum. Şayet bu şartları sağlayamıyorsanız tekrar yakaladığınız doğal ortamlarına yani doğaya bırakmanız daha doğru olacaktır diye düşünüyorum.
 Tüm bu söylediklerim tavsiye niteliğindedir. Saygılar.

murathan2011-05-29 03:23:32

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gvnlk82Çevrim Dışı

Kayıt: 14/01/2010
İl: Tekirdag
Mesaj: 402
gvnlk82Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2011 04:02

Bir zamanlar bende sarıprenseslerimin yanına koymuştum sazan 1 hafta durdu bi sorun çıkmamıştı ama ben birşey olmasın diye çıkardım

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cintwizÇevrim Dışı

Kayıt: 08/04/2011
İl: Çanakkale
Mesaj: 577
cintwizÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2011 10:10
Resimler olaydı iyiydi. İlginc bir deneme olmuş.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gentli67Çevrim Dışı

Kayıt: 30/11/2009
İl: Zonguldak
Mesaj: 884
gentli67Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2011 10:46
Küçükden beraber olduklarından asabi değiller ancak sadece diyebilirimki zebra üreme döneminde hepsini öldürür bölgeci bir balıkdır hatta yavrusu için bölgesi için saldıramayacagı hiç bir balık yok üstelik dişisinden de desdek alarak..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Eray59Çevrim Dışı

Kayıt: 13/02/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 321
Eray59Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2011 11:26
Yorumlar için Teşekkürler.
Akvaryumdaki zebra brachydanio rerio zebra  yani zararsız barışçıl.
Teleskop tam 1 yıl oldu canlı doğuranlarla beraber yaşıyor maşallah neredeyse 1 karış oldu çok sağlıklı. yukarıda yazdığım gibi iş birliği yapıyorlar ve hiç bir balık teleskopa saldırmıyor tam 1 yıldır saldırmadılar bundan sonrada saldırmazlar diye düşünüyorum ve ayrıca yavru balık kesinlikle yemiyor çünkü arada onu yavru akvaryumuna alıyorum kumları karıştırıp çökmüş yemleri yesin diye ve 1 yavrumu bile yemedi bugüne kadar zaten yiyemez çok ağır hareket eden bir balık iyi besliyorum onu yavrularla hiçç işi yok :)

sazana gelince daha öncede benim akvaryuma yakın boyutlarda bakanlar oldu ve burada bir kahvanede tam 3 yıl baktılar hiç büyümedi bir seviyeye geldi ve büyümesi durdu ( 20 cm boy) daha sonra yaşamını sürdürdü ve 3. yıl sonunda göle saldılar balıkları. sabah baktım güzel güzel yüzüyorlardı içeri girdim benden ürktüler ve saklandılar hemen :)
Göl sazanları canlı balık yer ama 20 kilo gibi dev boyutlara geldiğinde yerler. şuan benim akvaryumdaki balıklar daha 200 gr falandır çok olsun. yavrularla işi yok onlar yosun yer ve dipteki artıklarla çöplenirler.
Ortama iyice alıştıkları zaman video çekip paylaşırım. şuan fotoğraf çektirmiyorlar hemen kaçıyorlar beni görünce :)


Cep telefonu ile çekmeye çalıştım ama beni gördüklerinde ürküp panik oldular :) Bu arada sağ köşede alçıdan yapma süsü kırdılar ilk saldığımda ürküp :) öteki balıklar yem bekliyor saati geldi o yüzden yüzeydeler :)

[VID]http://www.dailymotion.com/video/xizan3_video229[/VID] Eray592011-05-29 11:57:25

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kurukafaÇevrim Dışı

Kayıt: 18/09/2010
İl: Sinop
Mesaj: 103
kurukafaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2011 12:57
Yakaldığınız gölde koi varmış galiba. Kırma olmuşlar sazanlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Eray59Çevrim Dışı

Kayıt: 13/02/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 321
Eray59Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2011 13:01
Yakaladığımız göl orman içinde 2 dekarlık küçük bir göl. Yakaladığımız balığın ana ve babalarını yine biz salmıştık bundan 3 yıl önce ve bunlar meyveleri :)  koi yokta ilk analarını tuttuğumuz bir maden gölü var ve orada turuncu kırmızı sazanlar var çok ilginç türler onlardan kırmalaşmış olabilirler  kamerada belli olmuyor ama bu sazanların yüzgeçleri tutuncu renkli. şimdi hedefim o turuncu sazanlardan yakalayıp salmak olacak :)

Bununda espirisi olsun ve bu balıklara yerli ciklet diyelim :))
Eray592011-05-29 13:05:26

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Enes DemirelÇevrim Dışı

Kayıt: 09/01/2011
İl: Ankara
Mesaj: 150
Enes DemirelÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2011 14:25
Siz ne kadar yanlış bir iş yaptığınızın farkındamısınız 5 yıldır tatlı suda balık avlayan biri olarak biz dernekçe sizin yaptığınız işlerle mücadele ediyoruz 2\2 tebliğe göre br gölden balık yakalayıp başka bir göle bırakmak kanunen yasaklanmış bir durum niye derseniz hemen size bir örnekle cevabını vereyim ankara göksu parkı önceden burda saf aynalı ve kambur sazanlar çıkardı ne zamanki koi balıklarını attılar sazan bitti ve koi-sazan kırması balıklar ortaya cıktı ayrıca israil sazanına son derece uysal demişşiniz aksine bunlar istilacı balık türleri arasında olup yerli sazan cinslerini tehdit etmektedir.Ayrıca serpme ilede balık avlamak ve yakalamak nedeni ne olursa olsun yasaktır.500-600 gr lık bir sazanın 100-150 gramlık balıklarada saldırdığı bilinir eğer bu konuda arastırma yapmak isterseniz derneğimizin sitesini verebilirim sitece bir sakıncası yoksa.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Eray59Çevrim Dışı

Kayıt: 13/02/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 321
Eray59Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2011 14:39
1.si Bu olaydan bölgede bulunan herkes haberdar. 2 dekarlık orman içi gölünden sözediyoruz. gibip doğal göllere salmadık.
2.si serpme ile avcılık yapmıyoruz balığı sağlam yakalayabilmek için ve başka yere taşımak için  kullanılan en iyi tekniktir. olta ile tutmak balığı yaralıyor bunu anlatmam gerekmez sanırım.
3. sü buradaki jandarmasından av koruma orman işletmesi belediye başkanları vs.. herkesin haberi olan ve özellikle belediye başkanımızın desteklediği bir olaydır. balık saldığımız göller 1 iki dekarlık küçük orman içi göller. yerli halk boş zamanlarında olta avcılığı yapsın diye yapılmış bir olay.
Mademki bu işin kanunu var ve çok biliyorlar da neden yeni oluşturulan trakyada aksicim ve hamidiye baraj göllerine devlet  aynalı sazan, israil sazanı, kara sazan, yayın balığı, turna vs.. zıt balıklar saldı ?? :)))
o baraja akan derelerde başka hiç bir yerde olmayan çok ender balık türleri var ve bu salınan balıklar doğal türleri yokediyor.
Son olarakta buraya konumu taşıyan yöneticilere sormak istiyorum biz sohbetmi ediyoruz yoksa tür tavsiye mi istiyoruz??
tür tavsiyesi yardımı almak ve yeni türlerimi paylaşmak için açtığım konuyu hangi mantıkla sohbet bölümüne taşıdınız anlamış değilim açıkçası :(

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Enes DemirelÇevrim Dışı

Kayıt: 09/01/2011
İl: Ankara
Mesaj: 150
Enes DemirelÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2011 14:47
Devletin yaptığı yanlışlıkları burda saymaya kalkarsak işin içinden çıkamayız eray abi :). Ama sırf görsellik uğruna doğal ortamlarında seninde dediğin gibi 20-30 kg lara ulaşan bir balığı akvaryumda beslemek ne kadar doğru hani herkes diyorsa yunuslar 20 cm oluyor en az 300 lt hacim gerek neden kimse söz konusu sazan gibi akvaryum balığı olmadığında sesini çıkartmıyor yeni başlayan birini o hacimde bu olmaz o olmaz demeyi herkes biliyor ama böylesine büyüyen bir balığın akvaryumda beslenmeyeceğini sadece 2-3 kişi dile getiriyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir