Canlı Doğuranlar.


rifatsekerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/05/2007
İl: Adana
Mesaj: 119
rifatsekerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2009 17:09
Öncelikle Herkese merhabalar ,

Uzun zamandır bu forumun bir üyesi ve takipçisi olarak akvaryum hobisi ile ilgili aklıma takılan her sorunun cevabını burada bulabildiğim için bu forum sahipleri ve benim gibi takipçilerine teşekkür ederim.

Yaklaşık 2 senedir akvaryum hobisi ile ilgilenmekteyim. Bir çok insanın bu hobiye başlama nedeni olan hayvan sevgisi akvaryum doğallığı ve fanus içindeki japonun bana haykırışları sonrasında akvaryum kurmaya ve bu hobi ile ilgilenmeye başladım.

Akvaryum hobisi ile internetteki kaynakları birleştirdiğimde bana en ulaşılabilir bilgileri bu forum sayesinde buldum ve uyguladım. İlk olarak japon ile başladığım bu sevda da daha sonraları canlı doğuranlar ile devam ettim lepistesler platyler moliler onlardan aldığım yavruları büyütmek ayrı bi heyecan ve zevk verici idi.


Sonralarında Malawi cikletlerinden sarı prenses ile uzun bir deneyimim oldu. Yaklaşık 30 yavru ile hic kayıpsız büyüttüğüm cikletlerimi akvaryumumun küçüklüğü nedeni ile bir restoran işleten arkadaşıma balıklarımın rahat büyüyecekleri bir akvaryum sahibi olması nedeni ile verdim. Arada sırada ziyaretlerine gidip bakıyorum. Gayet mutlu mesut olduklarını görüyorum.


Belli bir zaman betta ile de ilgilendim. 60 litrelik akvaryumda betta yı beslemek gerçekten çok değişik. onları alışılagelmişden daha uzak büyük bir akvaryumda beslemek onlar hakkında insana çok daha değişik tecrübeler kazandırıyor. Bettaların büyük akvaryumlarda sizlere gerçekten güzel tecrübeler yaşatacığından eminim. En güzeli de sizi kesinlikle unutmaması. ve yem yerken çıkardığı o kırt kırt sesleri.

Şimdi ise tekrar canlı doğuranlara bir dönüş yapıp tek tür Platy ler ile akvaryum hobime devam ediyorum. 1 Erkek Platy ve 4 Dişi platy 1 aylık bir dönemde bir çok yavru aldım. Ve bu yavruları Ana tanktan kesinlikle ayrımadım. Akvaryum içinde bir çok sık bitki mevcut bunu yanında çevreden topladığım kayalar ve bir kac tanede plastik bitki (onlar yavrular için ideal) Akvaryum üstünde rafyadan yapılmış yavruların saklanması için yerler mevcut ve bu sayede 5 te 2 oranında yavru kurtarabiliyorum. Neden yavruluk değil yada neden ayırmıyorsunuz deyince. Bakabileceğimden fazla yavru alıp onların benim nedenlerim yüzünden ölmelerinden ise akvaryumda doğal bir sonuç ile karşılaşmaları daha mantıklı kurtulan yavrularım ise şu anda büyümekte ve akvaryumda oluşan irili ufaklı görüntü çok hoş olmakta.


Doğum yapan anneler için oyuk , mağara gibi akvaryum düzeni yaptığım için doğumdan sonra Annenin buralarda rahatça dinlenmesini sağlıyorum.


Bu hobi ile uğraşırken ismini bilmediğim bir süs bitkisini akvaryumda yaşayıp yaşamayacağını balıklarım açısından bir sorun olup olmayacağını denedim. ve gerçekten de bir sorun ile karşılaşmadan hoş bir görüntü sahibi oldum. Bu bitki nin köklerini akvaryum toprağına gömmeden bıraktığınızda büyük yaprakları ile akvaryumun üstünde güzel bir görüntü oluşturuyorç Aynı zamanda Amano karideslerim içinde çok hoşlarına giden bir yem olarak düşünüyorum. Bitkiyi saksıda toprakta yetiştirdiğinizde çılgın gibi büyüdüğünü akvaryuma koyabileceğiniz Amanolar için hem yem hemde güzel görüntü açısından çok işe yarayan bir bitki olduğunu söyleyebilirim.


Canlı doğuranlar gerçekten harika varlıklar ve bu balıklara bakmayı onlar ile ilgilenmeyi seviyorum.


Yavrularınız için sık bitki , Diğer balıkları düzenli yemleme (Diğer balıkların yavruları yeme dürtüsünü azaltır) , rafya ve benzeri bir kaç destekçi ilede az kayıp ile çok daha sağlıklı yavru alabileceğinize inanıyorum. En azından daha gelişmiş , sağlıklı ve kendi başının çaresine bakabilen yavrular oluyorlar.

Bu düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istedim.


Sağlıklı Akvaryum dileklerimle..














Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ThePunisherÇevrim Dışı

Kayıt: 31/08/2008
İl: Elazig
Mesaj: 71
ThePunisherÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2009 17:58

Bu konuyu bizlerle paylaştığınız için teşekkürler.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

6.muratÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/08/2006
İl: Çanakkale
Mesaj: 355
6.muratÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2009 18:04
Rifat Bey deneyimlerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkürler.Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

chimeraÇevrim Dışı

Kayıt: 26/01/2009
Mesaj: 19
chimeraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2009 18:33
Rifat bey Gercekten güzel bi paylasım olmuş Zevkle okudum.
 
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rifatsekerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/05/2007
İl: Adana
Mesaj: 119
rifatsekerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2009 18:18
Değerli yorumlarınız için ben teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir