Canlı Doğuran Akvaryumum [Video Eklendi :)]


OrKiNoSÇevrim Dışı

Kayıt: 19/11/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 29
OrKiNoSÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2013 21:22
Fotoğraf:

Resimlerin kalitesi dusuk kusura bakmayı telefonla cektim :(
Boyut (cm):55 Boy 28En  38 Yükseklik
Kapasite (litre):45~
Canlılar:2e4d Lepistes,1e1d Platy(MickeyMouse:)),1e1d KılıçKuyruk,1 Çopçü,1 Vatoz

Malzemeler:~9KG Quartz Kum,Ufak İç Filtre ,50W Isıtıcı,ve kayalar 

Akvaryum Bakımı:2 haftada bir %30 dip cekimi

Kullanılan Yemler:Yaprak Yem (arada haslanmıs bezelyeyi sıkıp icini atiyorum :))

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:Melitel Mavisi (ilkkurdugumda kayatuzu atmıstım)

Suanda akvaryumda bitki yok fakat amacim bitkilendirmek fakat co2 kullanmıcam mecbur kalırsam DIY co2 sistemide kurabilirim ama gerekmedigi surece kullanmak ıstemıyorum.
Onerebileceginiz Co2 ihtiyacı az olan sistem olmadan buyuyebilen fiyat olarak cok ucuk olmayan (bkz.10x5 moss 10TL) ... arka plan ,on plan ve zemin kaplama bitkileri icin oneri istiyorum sizden dedim gibi moss riccia vs cok ucuk bi fiyat oluyor akvaryumun zeminini hesaba katarsak alternatif olarak kullanabilecegim tam anlamıyla hesaplı bitkilere ihtiyacım var engin tecrubelerinize basvurmak istiyorumm..(eledoa kesin koyucam ~10kok kadar)..şimdiden hersey ıcın cok tesekkurler..ayrıca arka camı tamamen koyu maviye (yaglıboya ile) boyamayı dusunuyorum sizce nasıl olur ??



OrKiNoS2013-02-05 00:42:29

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umutgunayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 5099
umutgunayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2013 10:05
Öncelikle hayırlı olsun.
Akvaryumu kurduktan sonra metilen mavisi ya da herhangi bir ilaç kullanmamalısınız. Bu dolaylı olarak balıklarınızın hastalanmasına sebep olur. Şu an size lazım olan bakteri kültürü ve bunun için ilaç kullanmamalısınız.
Kılıçkuyruklar için yeterli bir alan yok. Ben de hem çok sevdiğim için hem de imkanım olmadığı için aşağı yukarı aynı hacimde kılıçkuyruk besledim ama olmuyor, balıklara yazık oluyor. Onlar çok büyüyen balıklardır. En az 100 litre olması gerekiyor. Adapte olan balıklar yavruluyorlar ama yavrular ergenliğe girdikten sonra sebepsiz ölüveriyorlar. Bu yüzden Lepistes & Plati karması yapmanızı öneririm. Zaten çok fazla çeşidi var, göz zevki için fazlasıyla yeterli.
Yem çeşitlerinizi artırmanızı ve protein & bitkisel yemler bulundurmanızı tavsiye ederim.
Bitki fiyatları olarak sıkıntı var. Ben yeri geliyor budamadan sonra bir poşet dolusu elodea'yı çöpe atarken, 15 cm'lik dallarına 2 tL isteyenleri görüyorum. Yazık... Güvendiğiniz akvaryumculardan ve hobicileden alın diyorum. En iyisi bu. Elodea, Tilki kuyruğu, dilerseniz saz... Java yosunu ekleyebilirsiniz. Riccia olabilir. Komple zemini kaplamayı zaten düşünmeyin. Önce bir tane alıp deneyin, büyüyor mu soluyor mu, durumu nasıl oluyor diye bakın, ondan sonra ister yenilerini alın, ister elinizdekini büyütün... End oğrusu bu. Bir anda parayı verip yerleştrdikten sonra işlerde yanlış giden bir şey olursa size de yazık paraya da bitkiye de... Hem çoğu taban bitkisinin-ön plan bitkisinin çok ışık ve CO2 desteği istediğini unutmayın. Öncelikle elodea, tilki kuyruğu, saz ve java yosunu ile deneyim kazanın. Sonra yine bakım isteği az olan bitkileri akvaryumunuza eklersiniz.
Bu arada erkek lepistesler pek seçici değildir, hormonlarının kurbanları :) Ama Plati ile çiftleştiğinde yavru vermez merak etmeyin. Melezleme işi o kadar kolay olmuyor zaten. Kendi kendilerine takılsınlar, sorun yok yani.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OrKiNoSÇevrim Dışı

Kayıt: 19/11/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 29
OrKiNoSÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2013 23:57
[VID]www.youtube.com/watch?v=xSErtvp7MXk&feature=youtu.be[/VID]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BankaiÇevrim Dışı

Kayıt: 12/05/2012
İl: Yurtdisi
Mesaj: 269
BankaiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2013 01:05
Hepsi cok güzeller maşallah. :D

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir