Canlı Doğuran Akvaryumu Kurmak İstiyorum


scazyusufÇevrim Dışı

Kayıt: 05/09/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 1
scazyusufÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2017 23:35
Hayırlı akşamlar arkadaşlar 120 lt akvaryumum var ve canlı doğuran akvaryumu yapmak istiyorum. Lepistes alacağım ancak yanına ne almalıyım. Karides falan da bakmayı düşünüyorum vatoz çöpçü olarak neyi tercih etmeliyim. Yani kısacası bu akvaryum sizin olsa nasıl kurardınız ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muratdegÇevrim Dışı

Yönetici
[B]12891,3[/B]
Kayıt: 12/08/2009
İl: Ankara
Mesaj: 5106
muratdegÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2017 09:24
Uygun fiyatlı bir dış filtre ve 100 wattlık bir ısıtıcı ile başlayabilirsiniz. Dere kumu, hagen, aquaclay gibi bir taban malzemesi kullanabilirsiniz. Saz, anubias, java fern, subulata, pistia gibi gelişimi kolay ve dayanıklı bitkiler kullanın bu sayede hem zahmetsiz olur hem de yavru lepistesler için saklanacak yer elde edersiniz. Lepistesler karideslere zarar verebiliyor bu nedenle önermem. Vatoz ve corydoras türleri eklenebilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akv42Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/06/2015
İl: KKTC
Mesaj: 360
akv42Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2017 10:55
Lepisteslerin karidesleri zarar verdiğini Hiç şahit olmadım. 6 adet corydoras, bir çift l144 ve Kiraz karides ile başlayabilirsiniz tabi bunları yapabilmek için akvaryumun uygun şartlarda olması gerekir Örneğin filtrenin devir daimi önemli. Şöyle 400 lt falan devir daim olsa sayının artması ile birlikte oluşacak sıkıntılar da giderilir.

Bitkilendirme önemli bunun için aydınlatma kum gibi olanaklar sağladıktan sonra bakımı kolay bitkilerden edinebilirsiniz.

Yem çeşidiniz fazla olsun ki cıvıl cıvıl yavrular edinip büyütebilin. Protein, Bitkisel ağırlıklı ve karışık yemlerden alıp bunları belirli bir sıra ile balıklarınıza verin.

Belirli bir varyate ile başlayıp safkan balıklar elde etmek bir tercih ya da bir kaç varyate alıp renk renk balıklar ile güzel bir akvaryum kurmak da bir tercih; ama albino ile başlamamak iyi olacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir